PVV-kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van faillissementsfraude

jailPVV-kamerlid Jhim van Bemmel drukte een kleine €30.000 achterover die eigenlijk voor de schuldeisers van zijn failliete bedrijf “The New Tech Partner” was bedoeld. Een kruimeldiefstalletje. Staat althans in een brief van de curator. Jhim kan niet reageren maar hij ontkent wel. Of zoiets. Typisch geval van een linkse samenzwering om de PVV kapot te maken natuurlijk. Je weet toch; de curator kwam van links.

19 gedachten over “PVV-kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van faillissementsfraude”

 1. wat word je daar toch moe van hebben ze weer iets om de pvv een hak te zetten

 2. Ja vervelend he dat gezeur laat die man toch lekker frauderen als ie daar zin in heeft.

 3. Kom kom, ondaks zijn uitheemse voornaam is het gewoon een blanke meneer van het jeruzalemse ras! Als het nou een moslim of een neger was , ja dan was het anders.

 4. “Van Bemmel meent dat de curator drie jaar na het faillissement veel te laat komt met zijn brief.”(zie de tweede link naar het NOS artikel).

  Art 3:52 lid 1 sub c. v.h. Burgerlijk Wetboek zegt-> Rechtsvorderingen tot vernietiging van een rechtshandeling verjaren: in geval van bedrog, dwaling of benadeling: drie jaren nadat het bedrog, de dwaling of de benadeling is ontdekt.

  De onderneming is in april 2006 failliet gegaan en de brief v.d. curator dateert van 9 december 2009, dat is dus iets meer dan 3 jaar.
  Wat echter van belang is, is de datum waarop de curator de benadeling daadwerkelijk ontdekte. Vanaf DAT moment begint de verjaringstermijn van 3 jaren pas te lopen. Als de curator de benadeling een paar dagen/weken/maanden voor 9 december 2009 ontdekte is er dus niets aan de hand (want hij is nog steeds binnen de verjaringstermijn) en heeft Van Bemmel ongelijk als hij stelt dat de curator te laat is.
  http://books.google.nl/books?id=nr0egmChH1QC&pg=PA96&lpg=PA96&dq=verjaringstermijn+faillissementspauliana&source=bl&ots=L2gvXP9Mqd&sig=-_j3LMSR6bVt7n5O1ET9UKucX9Y&hl=nl&ei=9y4-TLeuLeOIOKiY8c8P&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CBoQ6AEwAQ#v=onepage&q=verjaringstermijn%20faillissementspauliana&f=false
  zie 3143. en 3144.

  De brief v.d. curator (het NOS artikel heeft een link naar die brief) is ook interessant om te lezen want daarin staan al zijn rechtsgronden opgenoemd en de relevante artikelen (m.b.t. faillissementspauliana) van de faillissementswet. Jullie kunnen de wetsartikelen die in de brief worden genoemd vinden en lezen via deze link: http://wetten.overheid.nl/zoeken/

 5. Faillissementspauliana is mijn woord van het jaar. Ook ’n heel fijn galgjewoord.
  Voor de rest blijkt maar weer hoe linkse media als De Telegraaf een eerlijke ondernemer naar de verdommenis helpen.

 6. Van een politicus verwacht ik integriteit. Van mij mogen ze foute politici keihard aanpakken!

  Slap geouwehoer over verjaring interessert mij in dit geval niet.

 7. Jhim van Bhemmel is een carrière misgelopen als jaren ’80 synthpop-artiest:

  http://tinyurl.com/2wotyoz

  Klinkt lang niet slecht. Verder is het wel keer op keer op keer raak bij de PVV.

  – Dion Graus (beschuldigd van malversaties, aangifte wegens stalking, mishandeling zwangere vriendin)
  – Hero Brinkman (drankprobleem, geweldpleging, bedreiging)
  – Mellony van Hemert (fantaste, pseudotherapeute)
  – Gidi Markuszower (extremist, wapenslingeraar)
  – Raymond De Rhoon (neofascistisch verleden, pleit voor knieschoten en stadscommando’s)
  – Arjan Brogt (fraude, failissement)
  – Jhim van Bemmel (sjoemelen met failissement)

  Het kan niet op. Ik ben benieuwd welke lijken er allemaal nog meer boven komen drijven.

 8. Ik ga dit geval zeker niet goedpraten , maar enige nuancering is wel op z’n plaats.

  Op Google :

  Fraude D66 31.000
  Fraude PVV 40.900
  Fraude PVDA 65.000 🙄
  Fraude GL 416.000
  Fraude SP 436.000

  Opgemerkt moet worden dat er ook constateringen van fraude bij zitten , die zijn aangekaart door de betreffende partij, dat dan weer wel.

  Fraude links 542.000 😥
  Fraude rechts 49.200

  Rechtse aanslagen 109.000
  Linkse aanslagen 607.000 !!! 😈

  Kijk , maak je daar eens druk om.

  Wil er wel om wedden wie het eerst een steen door zijn of haar raam krijgt.
  De gene met de PVV poster , of degene met een willekeurige andere partijposter.
  Maar dit terzijde .

  Groeten uit het door de belastingbetaler aan mij gedoneerde en gesubsidieerde NY !

 9. Hij wordt dus niet verdacht maar hij wordt beschuldigd….das een heel verschil ! (verdachte betekent dat het OM of de politie iets onderzoeken, beschuldigen kan iedereen…)

  overigens: toen PvdA en GL (deel)raadsleden in Islamsterdam fraude pleegden (vastgesteld door Amsterdamse Rekenkamer) werd daarvan niets in ’t Journaal vermeld zoals nu wel gedaan is, Linkse Gemeenteraad schoof het rapport in het ronde archief (ook wel prullebak genaamd) want, zo zei me: dit hoorde nu eenmaal bij hun cultuur……

 10. @10. Kom eens met een argument. Beetje googelen kan iedereen: vliegtuig+ongeluk = 238.000 auto+ongeluk = 761.000. Dus er gebeuren 3x zoveel ongelukken met auto’s als vliegtuigen.
  8 PVV’ers (incl Wilders) met dubieuze praktijken. Nu graag cijfers van de andere partijen aub.

 11. Van Bemmel hoefde maar 30 mille aan openstaande rekeningen te betalen. Geld van zijn leveranciers. Dus pure oplichting. Meneer dacht vanwege een bewust opgezet faillissement van zijn betalingsverplichtingen verlost te zijn. Oplichters horen niet in onze regering ! Opzouten meneer van Bemmel.

 12. O ik snapte nr. 10 niet … Evelien gebruikt aantallen Google-resultaten als maatstaf.

  Evelien + dom = 547.000 resultaten
  Evelien + slim = 323.000 resultaten

  Tja …

 13. Wat dacht je van Eveline Herfkens van de PvdA €280.000 aan illegale huursubsidie heeft zij onwettig in haar klep gestoken , deze voormalige minister van ontwikkelingssamenwerking…

 14. @ nr 18
  Typische peuterschool redenering, “die doet wat dus mag ik dat ook.” Iedereen die z’n billen brandt moet op de blaren zitten, dat geldt dus ook voor pvvers.

  PVVers houden ervan om met hun vinger te wijzen richting frauderende linkse politici maar zij en hun politieke neven en nichtjes bij de VVD kunnen er ook wat van. Als ze vervolgens daarmee gecronfronteerd worden komen ze met hun achterlijke argumenten aandansen als: “ja maar die en die deed het ook” (so what??) en “het is een linkse complot” (dat toont maar eens aan hoe achterlijk ze zijn)

Reacties zijn gesloten.