Volledige versie “Al Qaeda glossy”

In_the_door“Inspire” de “Al Qaeda glossy” een engelstalig “magazine” met o.a. bedreiging “girt wilders” en een instructie over hoe je een (met name voor jezelf) levensgevaarlijke bom kan maken “in the kitchen of your mom” kan hier worden gedownload. Het rare is dat dit ding al uitgebreid in het nieuws was toen het nog nergens te zien was; er dook wel een PDF op waarvan alleen de inhoudsopgave leesbaar was maar verder bevatte het document alleen maar digitale rotzooi. Maar inmiddels zijn dus alle pagina’s beschikbaar. Wie heeft er tijd en zoekt even uit hoe e.e.a. allemaal zit?

36 gedachten over “Volledige versie “Al Qaeda glossy””

 1. Waarom moeten wij zo nodig een verwijzing op onze site hebben naar dit haatzaaiende onzin-ding?

 2. Tjee ik verwijs nooit graag naar iets heb ook geen tijd voor racisme, haatzaaierij en stigmatiseren loop liever een blokje om maar je wie staat er op de hoek waar ik niet om vraag onze geert W

 3. Bart Olmner is geen reporter, maar een domme overschrijver, die zich meestal beperkt tot sensatieverhaaltjes waarbij (naar zeggen) moslims betrokken zijn. Weet je nog, dat (naar vermeend) Iraanse schip dat Israël (naar vermeend) gepakt had met (naar vermeend) Iraanse wapens voor (naar vermeend) hezbollah? Olmer schreef over de foto’s en beelden die de Telegraaf publiceerde, dat hij die “exclusief” van Israel had gekregen – terwijl ze aan elke nieuwsagentschap die er op de wereld bestaan werden verstuurd. Zo’n type dus.

  De kans is dus groot dat dit blad, en daar lijkt met mijns inziens sterk op, ook een ‘werkje’ van de Israëlische regering betreft, of van haarvoetvolk, instituten zoals als MEMRI. De informatie in dat blad over het maken van een bom is namelijk ouwe koek op het internet. Daarnaast betreft het een bom van niks. Ook zal iemand met echte kwade bedoelingen zichzelf nooit als zodanig profileren, middels een nep-glossy.

  Al met al een sterk verhaal dat alleen islamhaters dient, en mensen die er een belang bij hebben om steun te krijgen voor oorlogen in het Midden-Oosten. Lees ook hier:
  http://www.layalina.tv/publications/review/PR_VI.14/article5.html

 4. Dat de Telegraafberichtgeving over dit onderwerp dom overschrijfwerk is is wel duidelijk. Ben eigenlijk op zoek naar echte artikelen erover.

 5. Het staat nu ook al in een paar Nederlandse kranten. Let op hoe het als “tijdschrift van al Qaeda” wordt gebracht, zonder vraag of het geen hoax betreft, zonder onderzoek naar de bron. (Ook) Nederland moet blijkbaar begrijpen dat het echt is. Terwijl ‘al Qaeda’ al helemaal niet bestaat, om mee te beginnen. Al met al heeft het er mijns inziens alle tekenen van dat Irak WMD’s heeft, en Bin Laden logeert in de grotten van Tora Bora. Om maar wat te noemen.

  Ook vormt de officiële uitleg van 9/11 nog steeds de grootste conspiracy theory die er bestaat. Zolang mensen (en met name onze ‘journalisten’) de officiële werkelijkheid niet bevragen hebben wij hier (in het Westen) een informatievoorziening à la DDR…

 6. @7

  “… hebben wij hier (in het Westen) een informatievoorziening à la DDR.”

  Nee, erger. In de DDR wisten mensen dat ze voorgelogen werden door de media, hier neemt het gros klakkeloos over wat hen voorgeschoteld wordt.

 7. Het is echt onbegonnen werk om iets fatsoenlijks te vinden over dit ding; 99,9999% van alle sites schrijven elkaar letterlijk over en dan krijgt Bronckhorst ook nog een glossy om de chaos compleet te maken.

  Ondertussen kun je o.a. bij de reacties in Elsevier lezen dat dit “het bewijs” is dat Wilders gelijk heeft en dat alle moslims uit Europa gegooid moeten worden. En ik zag ook bij Elsevier de reactie dat de geheime diensten van de diverse landen alle “abonnees” op dit tijdschrift maar moeten bezoeken en afknallen.

 8. Ik begin er toch steeds meer een “Protocollen van de Wijzen van Sion” idee bij te krijgen.

 9. Dat ze in plaats van “geert” Girt hebben geschreven,zal vast zijn omdat het zijn vrienden zijn die hem zo noemen in ultra rechts Amerika. Al Qaida zal hem niet bij zijn koosnaampje noemen.Wat een doordachte grap van de makers van glossy.

  En dit noem ik nou typisch een joodse streek.

 10. Op de diverse overtyp sites zoals bijvoorbeeld De Pers vind je ook deze zin:

  “De nieuwe internationale bedreiging komt niet onverwachts. Donderdag maakte Geert Wilders bekend dat hij bouwt aan een internationale koepel voor organisaties en personen die in zijn ogen net als de PVV ,,knokken voor vrijheid en tegen de islam”. “

  Die slaat dus echt helemaal nergens op. Deze “glossy” (inclusief bedreiging dus) is al in het nieuws sinds 30 juni.

  Girts bekendmaking was op 15 juli.

  😆

 11. Maar J. vd Heuvel je weet toch dat 😥 grote 😥 messiasiaanse 😥 geesten 😥 als
  😥 “onze” Geert 😥 hun schaduw ver vooruit werpen , vandaar dat Al Qaida het al vorige maart kon weten dat “Girt”de “Bruine Internationale “zou oprichten

 12. @13

  “En dit noem ik nou typisch een joodse streek”.

  Je bent geen haar beter dan PVV’ers en andere rechtse debielen als je zo praat over joden.

 13. Er is in het verleden al eens een tot in de puntjes uitgewerkte Jihad-site geweest, die later van een stel Amerikaanse rednecks bleek te zijn die Bush wilden steunen door te laten zien hoe slecht moslims zijn. Deze glossy ruikt ongeveer hetzelfde.

  Daarnaast is het een regeltje uit de criminologie dat echte gekken altijd zeer concensieus met details omgaan. Iemand die echt denkt dat hij een of andere ouwe farao is, zal bijvoorbeeld nooit de geboortedatum van zijn voorganger opgeven.

  Het tegengestelde bestaat echter ook: mensen die betrokken zijn bij iets dat zogenaamd door een tegenstander is opgesteld, hebben de neiging om hun eigen naam verkeerd te spellen als die langskomt. Dat bewijst namelijk (denken ze) dat ze er nooit zelf achter kunnen zitten, want zij zouden natuurlijk never nooit niet een spelfout in hun eigen naam maken.

  Helaas is zoiets al zo vaak voorgekomen dat het trucje inmiddels bekend is en het verkeerd spellen van een naam die iedereen zou moeten kennen en/of kan opzoeken eigenlijk best wel verdacht is geworden. 😀

 14. @ jos. Dus jij mag wel zo over mij praten?
  ik ben een antisemiet of niet.

  moet ik soms alles maar in fluweelzachte bewoordingen plaatsen.daarvoor zal ik wel een cursus bewoordingen bij de pvv nemen.

 15. lag wat te dommelem komt er een in een flits door mijn hoofd welke bank heeft wilders? ABN? wie weet het?

 16. Het gebruik van “Girt” in plaats van Geert is een andere aanwijzing, dat het een hoax is die uit de VS komt.

 17. Ik denk steeds meer, dat Inspire ook zoiets is:
  DarkSkywise Schreef:

  Er is in het verleden al eens een tot in de puntjes uitgewerkte Jihad-site geweest, die later van een stel Amerikaanse rednecks bleek te zijn die Bush wilden steunen door te laten zien hoe slecht moslims zijn. Deze glossy ruikt ongeveer hetzelfde.

  Daarnaast is het een regeltje uit de criminologie dat echte gekken altijd zeer concensieus met details omgaan. Iemand die echt denkt dat hij een of andere ouwe farao is, zal bijvoorbeeld nooit de geboortedatum van zijn voorganger opgeven.

  Maar ik denk niet dat het “gekken” zijn. Wilders heeft het ding echt niet zelf gemaakt. :mrgreen:

 18. @18

  Ontspan, ik heb niet gezegd dat jij een antisemiet bent. Wat ik bedoelde: als jij een bevolkingsgroep (joden) associeert met lage streken dan doe jij hetzelfde als wat rechtse debielen doen met moslims. Heeft niks met bewoordingen te maken maar met inhoud.

 19. Stel, ik ben Al Qaida. (Ben ik niet, maar even voor het voorbeeld.)
  Zou ik me niet bedienen van de talen die de mensen spreken waarvan wordt aangenomen dat ik eronder recruteer? Dus, ik noem maar wat… Pashtoe, Urdu, Arabisch misschien…?
  Waarom zou ik deze moeite nemen in het Engels? En me richten op een stelletje relatief onbeduidende personen als de Deense en de Zweedse cartoonisten, en Salman Rushdie? Salman Rushdie? Wat kan mij die schelen, als Al Qaida? (Ben ik dus niet, maar voor het voorbeeld.)

  Stel, ik was Al Qaida, (ben ik dus niet). Zou ik me dan niet richten op moslims met echte macht in het Westen? En op anderen met echt aanzien en echte macht?

  Het bizarre is inderdaad dat dit soort dingen voor uiterst belangrijk worden aangezien, een doorbraak in de informatievoorziening, terwijl het niets voorstelt.

 20. Dit is toch met name gericht op het Westen, dus dan lijkt Engels me wel een voor de hand liggende taal, naast Frans en Duits. En “Al Qaeda” wil terreur zaaien dus dan maakt het in principe niet eens uit welk doelwit ze kiezen. Die “bom” is ook alleen maar geschikt om onschuldige mensen te treffen.

  Het bizarre van het verhaal is dat hoe meer onschuldige westerlingen er bij een “Al Qaeda terreuraanslag” sterven hoe fijner dat is voor Girt, hetherrenvolk, de IFA en noem al die haatshit maar op.

  En dan zijn er nog de nodige overspannen moslimgekken die ook boter op hun hoofd hebben, want die cartoonhysterie komt niet bij Al Qaeda vandaan.

 21. Feit is wel dat het internet inderdaad vol lijkt te staan met pipe bomb handleidingen en er zijn ook veel youtube filmpjes. Vooral die Amerikanen hebben er een hoop lol mee.

 22. Degene die roept over “joodse streken” is natuurlijk een antisemiet. Daarnaast bestaat er niet zoiets specifieks als “joodse streken”, net zo goed als dat er geen ‘negerstreken’ bestaan.

 23. @ jvdheuvel,
  tot dusver hadden de jongens die werden aangehouden omdat ze zogenaamd te maken hadden met Al Qaida voor een deel een Pakistaanse achtergrond, en werden zij geronseld in moskeeën. Kijk alleen eens naar de jongens die nog steeds gevangen zitten in Guantanomo en in Baghram. Volgens mij is er een hele subcultuur van dvd’s en zo met zogenaamde Al Qaida preken en uitleg over hoe je de terreur in de praktijk toepast. Kijk naar de spullen die gevonden zijn in Afghanistan en bij aangehouden verdachten.
  Daar is weinig Engels bij, aangezien de achterban waar Al Qaida zich op zegt te richten andere talen spreekt dan Engels.

  De Al Qaida leiding bestaat naar eigen zeggen uit Egyptenaren, Soedanezen, Jemenieten, Oezbeken, Pakistanen, Tsjetsjenen en Afghanen. Als ik zou willen communiceren met de achterban van deze mensen, zou ik dat dan in het Engels doen?

  Of is dit de Teleac cursus ‘zelf Al Qaida worden’?

  Dit zal dus wel een hoax zijn. Totale flauwekul.

 24. Je kan het beste op dat icoontje klikken met dat silhouetje en dat tekstballonnetje erop. Als je eerst de tekst selecteert die je wil quoten, quote ie alleen die tekst.

 25. Daphne Schreef:

  Mee eens maar wie toont het aan?
  Nou… uhh… deze site dus…

  Ik vind niet dat er over dit onderwerp al veel is aangetoond op deze site.

 26. Pingback: ALLES over de Al Qaeda glossy – Krapuul

Reacties zijn gesloten.