Verraden auteurs van “Al-Qaeda Glossy” zich met US-Israelisch smoking gun?

0716 pistol inspire p25Ik heb een onverwacht dagje vrij. Dus op uitnodiging van Krapuul maar eens uitgekeken naar aanwijzingen dat Wilders nieuwste “verschrikkelijke bedreiging” (Telegraaf) uit “eigen koker” komt. Anders gezegd: Is hem misschien deze nieuwe stap naar de Sacharov-prijs aangereikt door extreem-rechte provocateurs uit de VS, respectievelijk Israël?

Nou, ik houd jullie niet langer in spanning. Er is op de bladzij waar Wilders wordt genoemd een pistool afgebeeld. Het rookt weliswaar niet, maar het zou best eens het “smoking gun” kunnen zijn, waarmee de makers van deze provocatie zich verraden.

Hieronder een stuk van mijn “onderzoek”.

Het hele artikel kun je lezen op mijn blog De Lage Landen.

0716 pistol inspire Page25 white

(Dit is een witte versie -voor de leesbaarheid- van de AQ Inspire hitlijst op blz. 25 van het PDF)

[..] De mogelijkheid, dat het hier om een provocatie (een “hoax”) gaat, valt in het geheel niet uit te sluiten. De CIA vervalste in Irak (2004) een brief van Al-Zawahiri aan “Al-Qaeda in Mesopotamië” met het doel om tweedracht te zaaien. Dat kun je nog begrijpen. Maar onlangs bleek een fake-islamistisch groepje in Amerika, dat bedreigingen uitte tegen een populair televisie-programma, te zijn geïnfiltreerd door Israëlische agenten. (Zie Loonwatch). Wat niet wegnam, dat een grote anti-moslim hysterie zich baan brak.
In het geval van “Inspire” is ook Krapuul erg wantrouwend (5 juli), aangevuld op 12 juli: “Alles Over de Al-Qaeda Glossy!“.

Het in de Inspire-dummy aangekondigde artikel “Make a Bomb in the Kitchen of your Mom”, deed de wenkbrauwen fronsen. Dat is geen Al-Qaeda-taal, maar eerder “Gates-Of-Vienna” jargon. De Gawker blog (VS) droeg ook gegevens aan. Trouwens, een software-specialist van een grote anti-spam maatschappij ontdekte dat in de rommelige html van de onzichtbare pagina’s van de dummy, een link zat naar de kook-blog van een zekere “Dulce Israël: Wicked Cheesecake….“. Kan natuurlijk toevallig zijn. Maar wantrouwen blijft geboden.

Eén van de commentatoren bij het Telegraaf-artikel over “de nieuwe bedreigingen voor Wilders” (16/7), zette me op een nieuw spoor:

Deze Fret uit Harlem (Haarlem of Harlem, NY City?) weet blijkbaar iets over pistolen. Dank aan Fret, die al om 9:36 uur zijn zinnige opmerking plaatste tussen de vaak onzinnige commentaren, waarvan ik er één mee heb gecopiëerd, pardon, gecopiëert.
Met mijn beperkte middelen, heb ik hieronder een plaatje van het zogenaamde Al-Qaeda gun onderaan de “hitlijst” pagina 25 van Inspire gemaakt:

Verderop doen we een poging om de inschriften te ontcijferen. Eerst een google naar “desert eagle”.
En ja, meteen raak! De Desert Eagle is een co-productie van het bekende Magnum en van Israël Weapon Industries. (Wikipedia: Desert Eagle, beeld hieronder daaraan ontleend). Bestaat al sinds 1982 en is een geliefde meespeler in allerlei films:

Ik ben alles behalve een wapenexpert. Het laatste wapen dat ik in 1964 in Nederlandse militaire dienst heb bediend, was een (ook Israëlische) UZI. Maar de gelijkenissen tussen de zogenaamde Al-Qaeda illustratie en het bovenstaande beeld, plus de beschrijvingen van de verschillende types, zijn frappant te noemen.
Dan vraag je je af, hoe zo een illustratie bij een web-publikatie die zegt uit Jemen te komen, terecht komt.
Een kromzwaard was meer passend geweest, of, als ze dan toch met alle geweld een vuurwapen wilden, waarom geen Kalasjnikov?
Er is nog niets bewezen, maar het zou een “smoking gun” kunnen zijn, dat de makers van deze provocatie verraadt.

Dan volgt mijn identificatie van het wapen. het blijkt een zwaardere versie van de .44 magnum te zijn, die minder geschikt is voor het moordenaarswerk wegens zijn harde knal en terugslag. Het schijnt wel geschikt te zijn om zich tegen beren te verdedigen.

Enfin, laten we niet de huid verkopen, voordat de beer geschoten is.

Krapuul nodigt wel nog eens nadrukkelijk onze goedgelovige media-mensen uit, om hun werk te doen, en een gezond wantrouwen tegen dergelijke komkommertijd-stunts te laten meespelen als ze een stukje schrijven.

Dus, vrienden van de pers, lees het hele onderzoeksverslag over de “smoking gun” op De Lage Landen!

Als wij het kunnen, kunt u het toch zeker ook?!

17 gedachten over “Verraden auteurs van “Al-Qaeda Glossy” zich met US-Israelisch smoking gun?”

 1. hmm, vind het een beetje zwak. Een pistool is een pistool, en dan maakt het niks uit of het toevallig van israelische makelij is. Als het een wapen van Steyr-AUG was geweest, zouden de oostenrijkers er dan achter zitten? Stel, ik wil zo’n glossy maken, en ik heb een plaatje van een gevaarlijk uitziend vuurwapen nodig, ga ik naar google, type in “desert eagle”, en ik kan zo uit tientallen plaatjes kiezen. Hoef ik geen israeli voor te wezen.

 2. Waarom zou het niet helder zijn waar het vandaan komt? Als het van Al-Qaeda komt, dan hebben die toch niets te verbergen? Het komt nu tot ons via obscure bronnen. Allemaal technieken van rook gordijnen. Natuurlijk is het een hoax.

 3. Zeker, Aenima. Maar als je een Al-Qaeda webmaster in Jemen zou zijn, dan zou je wel uitkijken, om zo een plaatje te googelen. Daarom is het een aanwijzing dat hier mensen aan het werk zijn zoals jij en ik, die gewend zijn om vrijuit te googelen. Dus niet de jemenitische Bin-Laden aanhangers die ze suggereren te zijn! 😆

 4. Inderdaad, Mr. Ooijer!
  MrOoijer Schreef:

  Het komt nu tot ons via obscure bronnen. Allemaal technieken van rook gordijnen. Natuurlijk is het een hoax.

  Alleen al met tekstkritiek kom je een heel eind (Gawker Blog). Maar helaas rust op onze smalle schouders de taak, om het BEWIJS te leveren, dat het een hoax is. Onrechtvaardig. Omgekeerde bewijslast, enz. Mijn stuk wil een stimulans zijn voor mensen die dat beter kunnen dan ik. Die er door ons nog voor betaald worden ook (Fonds voor de Pers). :mrgreen:

 5. Eerst zien, dan geloven… :mrgreen:
  jvdheuvel Schreef:

  Fonds voor de Pers subsidie kunnen wij ook krijgen. 😈

  Maar als het komt, neem ik graag een onderzoeksjournalistenopdracht aan! 😆

 6. Van wie komt dit ‘magazine’? Het antwoord op de vraag: wie heeft er belang bij het uitbrengen van dit ‘magazine’.

 7. Dit is wel een grappig verhaaltje. De man achter de glossy werd destijds gelinkt aan 9/11 en en kreeg vervolgens een opsporingsbevel aan zijn broek voor in totaal zo’n 10 jaar celstraf ivm fraude, maar hij vertrok naar Jemen. Toch kwam ie een jaartje later weer terug in de USA en werd natuurlijk opgepakt ivm dat opsporingsbevel. Echter een dag later werd hij in opdracht van de FBI weer vrijgelaten en kon ie weer naar Jemen. Komisch he.

  Ik verzin dit niet:
  http://www.foxnews.com/projects/pdf/mueller.pdf

 8. Zoals ik al schreef jvdheuvel: de grootste conspiracy theory is die van de officiële werkelijkheid.

 9. ben er achter gekomen welke bank wilders heeft! Maar verder ben ik wel tevreden over Rabobank. Geert Wilders

 10. Tja en wat doen we nu (ik heb mijn banl rekening bij de rabo bank onmiddelijk opgezegt!

 11. Tja en wat doen we nu (ik heb mijn bank rekening bij de rabo bank onmiddelijk opgezegt!

 12. Ik schreef: “natuurlijk is het een hoax” – maar het is wel een ingewikkelde.

  Feiten.

  (1) Van het Inspire magazine duiken eind juni drie bladzijden op. het zou gaan om een met een virus besmet pdf-bestand, zodat er maar drie pagina’s leesbaar zouden zijn geweest. Google kan dat bestand niet vinden.

  (2) het volledige bestand duikt op op archive.org. Als ik dan het spoor terug probeer te volgen, vind ik diverse kopien op download sites als rapidshare en megaupload, allemaal van 11 juli of later.

  (3) Nergens kan Google een pdf-bestand vinden van of omstreeks 11 juli dat op Inspire lijkt. Het magazine is dus met opzet gedumpt op sites die google niet indexeert. Als het op een indexeerbare plek opduikt wordt het vaak snel verwijderd vanwege “copyright redenen”. Merkwaardig, want het document zelf claimt open source te zijn. .

  (4) Het spoor terug leidt naar een forum “al-fallujah islamic forums”, waar tientallen links staan naar kopieën. Ik kan die forums niet lezen, zijn in het arabisch, maar erg vaak worden ze niet bezocht. Er zijn verschillende URL’s die naar hetzelfde forum verwijzen, misschien is er ook één reservesite. Ik vind twee verschillende IP-adressen: 110.4.44.55 en 124.217.253.55. Beide bevinden zich in Maleisie. De laatste wijst alleen maar terug naar de eerste.

  Reden dus om aan te nemen voorlopig dat 110.4.44.55 de bron is van “Inspire”. OP veel plekken wordt gemeld dat het een professioneel ogend magazine is, maar ik vind de vormgeving juist heel amateuristisch. Er zitten zo veel elemtiare fourten in, die een ervaren vormgever nooit zou maken.

  Voorlopig houd ik het er daarom op: geen hoax, maar een door een fanatieke puber in elkaar gedraaid schoolkrantje.

 13. PS (feit 5). Het domein alfalojaweb.info (110.4.44.55) is geregistreerd door “whoisproof.com”. Dat is een organisatie die anoniem registreert voor personen of organisaties die niet zichtbaar willen zijn in whois. Het forum is gemaakt met vBulletin – een NIET gratis CMS. Het eerste snap ik nog voor een haat forum, het tweede niet.

 14. Ik denk dat deze Joodse-Amerikanen achter het zogenaamde Al-Qaeda glossy zitten.
  http://www.youtube.com/watch?v=GsUtvOW6SR0&feature=related
  Het is makkelijker anoniem een glossy te maken dan een filmpje? Misschien zouden we ook een glossy kunnen maken die dan gemaakt is door Joodse extremisten? Met een fake interview waarin Geert Wilders oproept om alle Arabieren te vermoorden? Zal de Telegraaf dat dan ook als echt nieuws brengen?

Reacties zijn gesloten.