Wilders wil dat de moslims zich “bevrijden van de islam” maar wat is zijn alternatief?

wilders48Heel positief van Wilders dat hij voor het eerst in zijn carriere als schreeuwlelijk direct het debat lijkt te zoeken met de moslims waar hij het altijd over heeft. Wat een beetje ontbreekt in zijn verhaal is nadere uitleg over zijn “oorlog tegen de islam met Israël als front“, en uitleg over zijn coalitie van ariërs en boekverbranders, het “IRA-stijl” knieschot, etnische registratie voor iedereen, het koranverbod etc. etc. etc.

Daarnaast komt het een beetje ongeloofwaardig over dat hij zogenaamd “niets tegen moslims” heeft maar dat hij ze wel bij tientallen miljoenen tegelijk uit Europa wil gooien.

Dus wat hij er als alternatief voor in de plaats stelt is wat mij betreft net zo walgelijk als wat het radicale islamisme ons te bieden heeft. Daar had hij wat aandacht aan kunnen besteden in zijn verhaaltje, dat hier te vinden is.

Oh ja er is ook een Telegraaf artikeltje over.

21 gedachten over “Wilders wil dat de moslims zich “bevrijden van de islam” maar wat is zijn alternatief?”

 1. Wilders wil helemaal niet dat mensen zich van de islam bevrijden. Want wanneer dit op grote schaal en in tempo gebeurt, dan is de bestaanszekerheid onder z’n partij weg.Zolang hij maar over de islam blijft schreeuwen, trekt-ie stemmen. Simple as that.Bovendien weet ie ook wel dat hij voor dovemansoren preekt, want net zo moeilijk als een lid van de art.31 kerk ( zwartekousenkerk)van z’n geloof valt, zo moeilijk is het voor een moslim ook.Vergeefse moeite, de modernisering van het geloof moet van binnenuit komen.

 2. Wilders wil dit wilders wil dat wilders wil dit wilders wil dat.En wat Job Cohen wil daar hoor je niemand over.

  Welke mens begrijpt nu wat hij precies wil?

  Volgens mij is dat maar 1 ding en dat is: Oorlog tegen de Islam.

 3. R.Paulus. Schreef:

  want net zo moeilijk als een lid van de art.31 kerk ( zwartekousenkerk)van z’n geloof valt, zo moeilijk is het voor een moslim ook.Vergeefse moeite

  Je vergelijking maakt duidelijk dat je net zo makkelijk generaliseerd over de Moslims als Wilders zelf , alleen van een (iets) mildere visie op Islaam uitgaand maar met het vooroordeel dat “De Moslim ” conservatief is en met de SGP te vergelijken ..
  Mag ik je er op wijzen dat je je laat verblinden door je vooroordelen/ conditionering. De Islaam is minstens net zo gevarieerd als het Christendom en net als in het christendom vormen de ultra- conservatieven een (kleine ) minderheid , het grote probleem is dat de westerse pers alleen aan die groep de aandacht geeft en iedere bekscheet uit die groep behandeld als of het een uitspraak van een Paus betreft met de zelfde inpact als een pauselijke uitspraak op de katholieken .. Een uitspraak van een conservatieve schriftgeleerde uit Medina heeft voor 95% van de Moslims totaal geen waarde maar haalt wel de voorpagina van de westerse media ..
  Daarnaast betekent Fatwa helemaal geen “edict” maar “mening”, en zoals het amerikaanse spreekwoord zegt “Opinions are like assholes , everybody has one and the majority stinks ”
  Wat mij nog het meest ergert is de standaard-opmerking “waarom spreken de Moslims zich niet uit tegen de fundamenalisten/ het geweld /vrouwenonderdrukking / eerwraak ect ect ..
  Dat gebeurt namelijk constant maar in tegenstelling tot een Saudie bekscheet verkoopt het geen Telegraaf of Trouw .. dus haalt het de krant niet ..

 4. Maakt Girt Wilders geen donder uit of ze de koran al dan niet verscheuren . Buitenlanders moet ie zowiezo niet

 5. Heb het artikel zojuist gelezen.
  De relatief milde toon viel me op. In de termen van Jan Kuitenbrouwer: geen terugval naar de stijl van de Jaren Vijftig.
  Zou hij een nieuwe tekstschrijver hebben? Zou Bosma, tot dusver tekstschrijver van de goddelijke blonde, vervangen zijn door een ‘smooth talkin’ communicatie-adviseur?
  Of zou dit werkje zijn vertaald uit het Engels, door een van zijn buitenlandse kameraden?

 6. Lang geleden dat ik nog zo’n kolonialistisch stukje heb gelezen. Hoe kan zo’n vies land als Egypte een buurland zijn van zo’n netjes gezuiverd land als Israel.

 7. Ik denk dat het ook zeer zinvol is dat Joden zich gaan ontdoen van het verderfelijke Judaïsme en het nog gevaarlijkere zionisme. Wanneer Joden hun geloof gaan afzweren dan zijn ze verlost van hun eeuwige problemen in en met gematigde Europese samenlevingen. De Talmud roept op tot zaken die we in onze beschaafde vrije democratische samenlevingen liever niet zien.

 8. Het zijn niet de woorden van zwakzinnige Saudiese Imams die mij radicaliseren , het zijn de leugens van vuile Zion-Nazi zwijnen als Wilders en het feit dat de hele Nederlandse pers inclusief een zogenaamde linkse krant als de NRC hem een groot podium geeft, die anti-westerse sentimenten in mij bovenbrengen .Hosni Mubarak als Islamitische dictator , een Gotspe ,,die seculiere moordenaar van Moslims van liberaal tot conservatief en assistent van Israel bij het uitmoorden van Palestijnen heeft meer met het seculiere westen te maken dan met de Islaam ..
  En Natuurlijk weer de Sauds , door de Engelsen aan de macht geholpen , door het westen aan de macht gehouden, maar natuurlijk de collectieve schuld van de hele Islaam … Inclusief al de Soefies , Shia , Alawi ect ect die door hen vermoord zijn …

 9. Het enige wat ik wens; het busje dat langs komt bij gekke Geert en hem opbergt in een isoleercel.Daarbij graag een goede psychiater die hem onderzoekt en hem desnoods de broodnodige medicijntjes en therapie voorschrijft, zoiets als de tuinen bewerken of zo.
  Daarna is alnog de mogelijkheid; emigratie naar Israël, waar hij kan schreeuwen wat ie wil, zolang hij maar niet terugkeert. 😥

 10. Een knap socialistisch betoog van Geert W, in de beste traditie van Domela N. Opkomen voor de bevrijding en emancipatie van de moslim. Goed zo Geert.

 11. @12

  Nee, dit is koloniaal 19e-eeuws gelul: andere volkeren zijn minderwaardig en moeten terechtgewezen worden door verlichte Übermenschen: “wij moorden jullie uit, we schieten jullie gebieden kapot, wij roven jullie land, wij houden jullie vast zonder rechtsgang, enz. omdat jullie Untermenschen zijn die niet van hun ideeën afstand willen nemen”. (Het is niet voor niets dat Wilders vindt dat Palestijnen verdreven moeten worden naar Jordanië, dat Iran platgebombardeerd moet worden of dat moslims in NL alleen als ze al verdacht zijn vastgezet moeten worden).

  Maar goed, er zijn dus imbecielen die denken dat Wilders echt het beste voor heeft met moslims.

 12. Kropotkin Schreef:

  Een knap socialistisch betoog van Geert W, in de beste traditie van Domela N. Opkomen voor de bevrijding en emancipatie van de moslim. Goed zo Geert.

  Ik vermoed dat Domela Nieuwenhuis zou kotsen van het vergeleken worden met Geert .

 13. @13: ‘Übermenschen: “wij moorden jullie uit, we schieten jullie gebieden kapot, wij roven jullie land …’

  Jeetje Jos jongen, dat haal je allemaal uit het artikel van Wilders? Allemachtig, de interpretatieverschillen zijn op die manier enorm.

  @14: ‘Ik vermoed dat Domela Nieuwenhuis zou kotsen van het vergeleken worden met Geert’

  Nav dit artikel denk ik dat Domela N, evenals bijvoorbeeld Eduard Douwes D, aardig met Geert W zouden overeenkomen. In het algemeen zouden de meningsverschillen wat groter zijn maar kotsen? Betwijfel ik.

 14. @15

  Dat haal ik niet uit het stuk maar de voorbeelden die ik noem staan in het PVV-program en stelt Wilders ook publiekelijk.

  Wilders staat achter massa-deportatie van Palestijnen en zou ook wel willen ’n Israëlische Blitzkrieg tegen Iran willen. Durf je dat te ontkennen ?

 15. Ja jos, onder het mom van het beloofde land. En de Palestijnen die maar terug moeten, Jordanie. Wanneer gaat het beloofde volk dan terug en niet meer aan landje pik doen, wanneer gaat het beloofde volk, terug naar Nederland, rusland, polen, duitsland, terug naar rusland, terug naar oekraine? Er heeft zich nu eenmaal een situatie viirgedaan. Dat is moeilijk terug te draaien.

  Overigens dapper deze poging van Wilders, maar ik wacht nog op het moment dat Wilders de fanatieke/ zionistische Joden gaat aanspreken, die echt niet zitten te wachten op een vredesproces. Wanneer gaat hij in de naam van de vrijheid, beide partijen aanspreken op hun gedrag. Wanneer zal Geert een verbindend element zijn, en zich waardig tonen en in vredesonderhandelingen? Oh geert ik droom van je blonde lokken, u als god. U als de verlosser, verbindende factor, nobelprijs, ridder in de orde van Oranje, Geert o Geert.

 16. @16: Volgens mij gaat het hier over ‘Wilders wil dat de moslims zich “bevrijden van de islam”’ en het bijhorende stuk uit de NRC en niet over het partijprogramma van de PVV. Daarnaast staan je voorbeelden ook niet in dat programma. Het woord ‘bazelen’ begint toch zo langzamerhand in me op te komen.

 17. Jeetje krop, zwaar ontop! sjapo!

  Maar je kan niet ontkennen dat de politiek die de PVV voert kwa BUZA echt exo-gericht is.

 18. O, en omdat het om ’t NRC-stuk gaat moeten we eerdere uitspraken en zijn andere denkbeelden negeren ? Niet in een bredere context plaatsen ? Over bazelen gesproken.

  Ik lees : “Strijd tegen islam moet het kernpunt van ons buitenlands beleid worden” in het verkiezingsprogramma. Omdat je niet tegen abstracte ideeën kunt strijden moet ik daaronder verstaan: “strijd tegen moslims”. En ook staat er “sinds 1946 bestaat er een onafhankelijke Palestijnse staat, daarom noemt de
  Nederlandse regering ‘Jordanië’ voortaan gewoon ‘Palestina’”. En op 28-06-08 zegt Wilders in de Belgische krant De Standaard: “Palestijnen die op dit moment in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever wonen, zouden zeer wel naar de andere kant van de Jordaan kunnen gaan – naar Jordanië of andere gebieden. Daar is ruimte en plaats genoeg en er wonen ook al veel Palestijnen.” Hoewel hij dat natuurlijk meteen ontkende heet dat gewoon “etnische zuivering” want Palestijnen gaan uiteraard niet vrijwillig weg van hun huizen.

 19. @ jos

  Doet me denken aan het verhaal van Thomas vd Dunk een paar dagen geleden op deze site volgens mij geschrven door gastredacteur Daphne. Was een een mooi voorbeeld van mooi praten.

Reacties zijn gesloten.