VVD-dromer/wethouder/fantast Eric van der Burg wil af van 2e kerstdag

Eric van der Burg
Eric van der Burg
Het is toch wat met die kneus. Altijd op nieuwsarme momenten kom uitgerekend Eric van der Burg met een of andere stupide nonsens idee in het nieuws. Het leukste was die keer dat hij aankondigde dat hij om zogenaamd het goede voorbeeld te geven aan zijn mede-Amsterdammers voortaan wekelijks even een half uur zijn straat ging vegen. Niemand heeft er ooit iets van gezien maar wat boeit dat. Je bent wethouder voor de Firma List & Bedrog of je bent het niet. Nou en later zat is ’s nachts op Twitter te fantaseren over hoe de Olympische Spelen naar NL gehaald moesten worden. Hij had al een heel Riefenstahl-draaiboek klaar liggen. Wat ook leuk was, was toen hij rondbralde dat Holleeder van hem geen columnpje in de Nieuwe Revu mocht hebben. Nou en nu wil deze potentaat even 2e kerstdag afschaffen. Zo verdient deze simpele ziel zijn vorstelijke salaris. Met lulkoek.

Krapuulredacteur Amstel tekent aan:

Wethouder Eric van der Burg beheert de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Luchthaven, Personeel, Organisatie en Integriteit, Dienstverlening en Externe Betrekkingen en Dierenwelzijn.

Overbodigheid troef, zelfs voor VV(d) begrippen niet goed genoeg voor een rol in de Tweede Kamer, dus ja, wat moet je dan met zo’n man? Dat wordt huilie huilie in 2014 met de Gemeenteraadsverkiezingen. Geloof mij nou maar vanaf voorjaar 2013 gaan we nog veel horen van de net op tijd opgestapt voormalige directeur van Bernardus met veel tijd over om zichzelf omhoog te werken in de plaatselijke VV(d).

17 gedachten over “VVD-dromer/wethouder/fantast Eric van der Burg wil af van 2e kerstdag”

 1. Goh en ik maar denken dat meneer van der Burg zo’n nette man is. Altijd in de weer met belangrijke zaken. Vliegt van hot naar her om zijn gezicht te laten zien. Kent daardoor de hele stad uit zijn duimpje. Weet (voor een Fries) altijd goed naar Amsterdammers te luisteren. maar kent zijn plaats als volstrekt overbodig vijfde wiel aan de wagen van het Amsterdams college. Zelfs de positie als trekhond is hem niet gegund. Wat moet je met zo’n man? Zelfs Rutte wil hem niet in de landelijke politiek. Voor VV(d) begrippen is dat uitzonderlijk en zegt genoeg.

 2. hebben die wethouders niets ander te doen om van die
  haatzaaiende dingen te roepen.
  De ene wethouder vind zwarte piet discriminerend en de andere maloot wil de 2e feestdagen op doeken.
  Men wil gewoon van onze tradities af en er islamitishe feesten voor inplannen.Meteen zo,n vent op staande voet
  de laan uit sturen.Hie hebben we toch niet het land voor opgebouwd na de oorlog.o ja en dan hebben we ook nog zo,n kneus in de polder die een gebedsruimte in walibi flevo wil hebben terwijl de meeste vecht partijen daar door de marokaantjes veroorzaakt worden daar heb ik daar ruime ervaring mee.

 3. Deze zichzelf o zo belangrijk voelende kwal ,de man die wekelijks zijn straatje schoonveegt ,maar niemand die het ziet.De idioot die als interem directeur van osira een grote puinhoop achterlied ,inplaats verbeterde .De machtsgeile vvd eigen roeptoeter rent alleen maar rond in amsterdam om gezien te worden ,want dat is wat hij belangrijk vind .Alleen met de stupide uitlating nu laat hij helemaal zien dat het een leeghoofdige idioot is Het is alleen jammer dat wegstuuren niet helpt ivb met wachtgeld ,en dan vinden die andere vvd idioten wel weer wat anders voor hun vriend

 4. Typisch ambtenarij. Levert hij dan ook Goede Vrijdag in en misschien ook Koninginnedag!!! Ik stel voor dat ambtenaren eens echt gaan werken. Want helaas zien we de laatste tijd nogal eens berichten langs komen van mensen die onterecht geld krijgen, omdat de ambtenaren geen lijstjes nakijken. Misschien is dit iets voor 2e Kerstdag, Goede Vrijdag, Paasmaandag en Pinkstermaandag. Krijgt hij als ambtenaar (zoals bij heel veel andere gemeenten) ook een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Ja heel veel van die mensen betalen hier in principe niets aan, omdat ze dit terug betaald krijgen. Laten ze eens ophouden met de boel om zeep te helpen en zelf eens doelmatig bezig zijn, in plaats van reces op reces te hebben.

 5. “…………… En meer islamitische dagen invoeren zeker?? Wat een eikel is deze persoon”……

 6. Vind het, als je niet meer in dat christelijke opperwezen gelooft
  dat je dan ook niet die vrije dagen mag vieren die aan dat opperwezen vast zitten.

 7. Als Moslim ben ik TEGEN het invoeren van Islamitische feestdagen .. alleen al vanwege het feit dat de Nederlandse regering vast voor de datumbepaling naar hun vriendjes in “saudi”Arabië gaat .. daar hebben ze blinde maan-spotters die de maan al zien terwijl het onmogelijk is …

  Alle feestdagen afschaffen en er extra vakantie voor in de plaats geniet mijn voorkeur .. Geld trouwens ook voor de schoolvakanties , afschaffen en de dagen vrij opneembaar maken .. met uitzondering van de examenweken …

 8. @8: Bakra:

  Laten we alle feestdagen van alle religies maar invoeren, lekker rustig en bijna nooit meer werken.

 9. Van mij mag 1e kerstdag ook afgeschaft worden. Ik erger me rot aan die opgelegde feestelijkheid.

 10. @10: Bakra:

  Natuurlijk, en ik verzin ter plekke nog een stuk of 20 religies erbij, die heel veel feestdagen hebben.

 11. Dit voorstel komt precies in de lijn van eerdere voorstellen om bijvoorbeeld de Herdenkingsdatum af te schaffen enz.

  Gewoon telkens weer lekker met de wind waaien, hoor, naar de dagelijkse (on)zin van een of ander individu.

  Gewoon hard krijsen doet die van den Burg want tegenover die rijke salaris heeft hij praktisch de hele dag niets te doen – dit is levende ellende, hoor.

  Vervolgens moeten we het zeker gaan hebben over hoe belangrijk zijn onze tradities, tegen de tzunami van islamisering, ja?

 12. uit de oude doos:
  NRC / Karel Berkhout / 31 mei 2010

  ” En toen Van der Burg onlangs wethouder werd in Amsterdam, hield hij niet op met glunderen. „U heeft het begrip glunderen een nieuwe betekenis gegeven”, stelde raadslid Maurice Limmen (CDA) bij de installatie van het college van B & W eerder deze maand. Van der Burgs oudste zoon Mart weet waarom: „Zijn grote droom, wethouder zijn in zijn eigen stad, is na vele jaren uitgekomen.” De plek in het stadsbestuur bevestigt de status van Van der Burg als een van de coming men in de VVD, de partij die het nu zo goed doet in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Van der Burg (44) is een generatiegenoot van partijleider Mark Rutte, die hij ook persoonlijk goed kent. Hij is een potentieel bewindspersoon in een volgend kabinet. „Van der Burg staat op lijstjes van mogelijke staatssecretarissen, voor het geval de VVD in een kabinet komt”, weet Ferry Houterman, de grand old man van de Amsterdamse VVD. ”

  Twee kabinetten Rutte en nog steeds potentieel. Auw dat doet zeer

 13. @15, Amstel “Twee kabinetten Rutte en nog steeds potentieel. Auw dat doet zeer”

  Dan maar gelijk de daglicht afschaffen? 😀

 14. @7 jocgem,

  Ik vier joel tijdens kerst. Dat kost me twee dagen.

  Wikipedia: De Germanen vierden rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten (winterzonnewende) waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. In de Scandinavische talen heet Kerstmis tot op vandaag jul.

Reacties zijn gesloten.