Het is nu officiëel: Nederlanders sporen voor geen meter

Baanbrekend nieuws in de Telegraf:

De Nederlandse regering moet zich minder richten op het buitenland en meer op binnenlandse problemen. Zeker nu, in tijden van crisis. Dat vindt 70 procent van de Nederlanders (Telegrof).

Dat betekent dus geen bijdragen aan vredesmissies meer, geen armoedebestrijding meer en ook geen klimaatdoelstellingen. Maar gewoon ons ons ons wij wij wij. Tot zover klopt dit met wat wij tegenwoordig van de Nederlanders weten. Geen nieuws dus. Maar dan komt het:

Toch vinden de ondervraagden de crisis niet het grootste probleem: ze maken zich drukker om veranderende omgangsvormen. Ruim driekwart van de Nederlanders vindt dat ons land steeds meer „ieder voor zich” wordt en 68 procent merkt dat we met minder respect met elkaar omgaan.

Is het niet hysterisch? Wij Nederlanders geven onze regering de opdracht om zich alleen maar met Nederlanders bezig te houden en ondertussen maken we ons zorgen over dat het steeds meer “ieder voor zich” wordt. LOL.

3 gedachten over “Het is nu officiëel: Nederlanders sporen voor geen meter”

  1. en ik maar denken dat het weer eens over de Nederlandse spoorwegen gaat, gaat het over wat we allang weten: we zijn in een hard tempo bezig nog egoïstischer te worden dan we al waren.

    Maar gelukkig hebben we serious request om te doen alsof we geven om de medemens buiten Nederland.

  2. Je snapt het niet – voor alles moet een wet komen..of een regeling ofzo.

    WIJ hoeven eigenlijk NIETS te doen, dat zijn de wetten en de regering die alles voor elkaar moeten krijgen.

Reacties zijn gesloten.