Wtf? Een website van kritische moslims

Dit schijnt tegenwoordig allemaal mogelijk te zijn; een website van kritische moslims. Ik ben benieuwd hoe kritisch ze zijn en of ze er in slagen om er een beetje interessante website van te maken. Ik heb de site nog niet echt bekeken maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat hun bezoek kritische reacties gaat verlangen over Al Qaeda, het Israëlisch-Palestijnse conflict, boerka’s, stenigingen in Jemen, homo’s ophangen in Iran, besnijdenissen in Somalië, moskees in New York, kortom al dat soort zaken waar een beetje moderne moslim in Nederland geen reet mee te maken heeft. Maar misschien vergis ik me wel; we gaan het zien. Oh ja de site: http://www.nieuwemoskee.nl/

6 gedachten over “Wtf? Een website van kritische moslims”

 1. Mijn naam is Cor van der Laak en ik ben een kritisch Avro-lid, ik herken in http://www.denieuwemoskee.nl de nieuwe nieuwe Avro. Als men soms ooit de gedachte zou kunnen hebben gehad dat er een kritische moslim zou opstaan dan heeft men het mis, bij de nieuwe nieuwe moskee geen kritische vragen. Het al allemaal het zelfde. De zelfde koppen, de zelfde praatjes en niemand durft de knuppel in het hoenderhok te gooien met de boodschap dat het allemaal een sprookje is geweest, met verhaaltjes om mensen bang te maken en onder de knoet te houden. Misschien komen er over honderd jaar nog eens kritische vragen of het allemaal wel waar is geweest en of de aller ergste verhalen niet het gevolg zijn van smerige joodse propaganda. Geen woord van kritiek bij de nieuwe moskee. Helemaal niets dus.

 2. Ach guttegut , de catering is niet naar meneer van de Laaks wens , dan gaat ie toch gewoon lekker in een ander restaurant vreten

 3. @1

  Stel je ook de zelfde eisen aan “kritische” christenen en “kritische” joden ? Zijn ze pas goed bezig als ze hun religie helemaal verloochenen en polemische retoriek van atheïsten of antisemieten overnemen ?

  Klinkt alsof een “kritische” moslim pas echt kritisch is als hij PVV/Likoed/neoconservatieven na gaat praten.

 4. Dhr van der Laak geloofd liever in de Sprookjes dat Atheisten zo onschuldig zijn … En dat geloof de oorzaak is van alle wereldproblemen ..
  Dat de recordhouder Massamoorden Joseph Stalin , Moordenaar van Boeddisten , Joden , Moslims , Christenen en Natuur-aanbidders , een fanatiek Atheist was telt niet :”want hij was een Communist….
  Maar als ik als Soefie-Moslim verantwoordlijkheid weiger voor mensen als Bin Laden kan dat weer niet .. want we zijn allebei toch Moslim..
  En kritiek op het Fundamentalistisch consumerisme dat de meerderheid der Nederlanders aanhangt mag al helemaal niet … Alle kritiek mag maar één kant opgaan , dus Van der Laak en de zijnen mogen wel kritiek hebben op de bedekkende kleding van Moslisma’s maar kritiek op de sexualisatie van de maatschappij vanaf Moslim en andere gelovigen kant mag weer niet omdat DAT dan weer betutteling is …

Reacties zijn gesloten.