Huiver bij CDA om als trekpop voor Wilders te fungeren

Een nieuwe formatiepoging voor KKK-kabinet Bruin I lijkt wederom gedoemd te mislukken;

CDA-fractieleider Verhagen heeft gisteren opnieuw duidelijk gemaakt dat de PVV stokpaardjes moet laten varen als hoofddoekjesbelasting en de strijd tegen de islam als speerpunt van buitenlands beleid. Het is de vraag of Wilders zo graag wil regeren dat hij deze standpunten zal opgeven. De strijd tegen de islam is immers de basis van zijn partij. (BN/DeStem)

21e eeuwse Franz von Papen?
21e eeuwse Franz von Papen?

Ook voor een minderheidskabinet VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV bestaat weinig steun bij het CDA; Verhagen wil eerst weten welke krapuulpunten Wilders bereid is te laten vallen. Daarnaast wil Verhagen weten wat Rutte met Wilders’ KKK-punten wil.

Gezien het feit echter dat Het Volk nu eenmaal hiervoor heeft gekozen, en gezien het laffe gedrag van het CDA van de afgelopen paar jaar t.o.v. de PVV moet het CDA nu op de blaren zitten en het PVV-probleem oplossen in een kabinet of op zijn minst in gedetailleerde formatiebesprekingen zodat Het Volk weet wat het onderhandelingsresultaat is m.b.t. de krapuulpunten van Wilders. Zo’n “oorlog van het westen tegen de islam, met Israël als front“, hoe zit het daar bijvoorbeeld mee?

En zodat Het Volk weet welke krapuulpunten Wilders op zijn beurt bereid is te laten vallen voor de macht.

Persoonlijk denk ik dat er dan gewoon een pro-hypotheekrente aftrek partijtje overblijft. Wat willen CDA en VVD nog meer?

9 gedachten over “Huiver bij CDA om als trekpop voor Wilders te fungeren”

 1. Belastingverlaging voor Henk en Ingrid in hun vinexwijkje en het liefst afschaffen van de sociale zekerheid.( CDA in mindere mate dan)

 2. maxie haal diee gemene grijns van je gezicht af
  je steek de mensen gewoon de gek aan
  en blijf nu maar waar je bent op vakantie
  ze hebben jou niet nodig je mag blij zijn dat ze nog met je willen praten
  die zo gekelderd is
  wilders hou je poot stijf wij hebben 😈 gekozen 😈 😈 😈

 3. voor uw informatie

  verhagen is wel een medestrijder voor de israelische zaak geblken voor wilders . ik zie de bezwaren van het cda eigelijk niet zo.
  Daarbij heeft de partij meer (moslim) bloed aan haar handen waar wilders slechts van kan dromen .

  Kom maar op met die bruinhemdencoalitie zou ik zeggen .

 4. Nou ik sluit niets meer uit. Zelfs deelname v.h. CDA aan een xeno-blank-christelijk (bruinhemden) coalitie sluit ik niet meer uit. Die partij is daar machtsgeil genoeg voor.

 5. daarom
  volgens mij speelt verhagen gewoon een spelletje om een fijne ministerpost te kunnen bemachtigen

  buitenlandse zaken het liefst want dat wil amerika graag

 6. Laat ze bij het cda maar goed(blijven ) huiveren..
  Weg wezen met die zionistenknecht ver 👿 wilders!

 7. Het grootste probleem van CDA is dat de PVV de subsidie geldkraan van ontwikkelingsgeld dicht wil draaien. Daarvan leven nu net de meeste ex-ministers van het CDA van. En ziet Verhagen zijn toekomstige mats baantje op de tocht staan. Daarom draait Verhagen zich in allerlei bochten om maar niet met de PVV moeten samenwerken.

Reacties zijn gesloten.