Verplicht vrijwilligerswerk in Rotterdam groot succes, vindt Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale in Rotterdam collaboreert van harte bij het aan het verplichte vrijwilligerswerk zetten van bijstandtrekkers. Er worden de komende jaren 12.500 onvrijwillige vrijwilligers verwacht.
Annelies Smits, directeur van het Centrum voor Dienstverlening, uitvoerend orgaan van de Vrijwilligerscentrale:

De kritiek op het verplichte karakter van het vrijwilligerswerk door mensen met een uitkering vindt ze niet terecht. „Uit onderzoek blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk moeten doen, wel degelijk zijn gemotiveerd. Eerst moet je hun interesse en motivatie aanboren en vervolgens bekijk je wat je ze laat doen. Het is zonde als iemand met een hbo-opleiding papier staat te prikken. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Je moet tijd steken in de juiste match.”

Er wordt toezicht op gehouden dat het verplichte vrijwilligerswerk niet in de plaats van loonarbeid komt.
Het zal volstrekt onverwacht zijn als dit toezicht over enkele jaren niet afdoende blijkt te zijn geweest.

4 gedachten over “Verplicht vrijwilligerswerk in Rotterdam groot succes, vindt Vrijwilligerscentrale”

  1. Dat zal toch niet ,of laat men die controle over aan dezelfde figuuren die ook de controle over woningbouw verrenegingen enmeer van dat soort instellingen doen .

  2. LOL Het dreigen met strafkortingen heet dus in Rotterdam tegenwoordig: het aanboren van motivatie. Die Annelies Smits en Marco Florijn lijken me wel aardig bij elkaar te passen.

  3. en vergeet niet wanneer er maar genoeg blye vrye willigers by een organisatie gaan werken leidt dit tot goed betaalde banen ;

    hboer vrywilligerscoordinator

    chef vrywilligersmotivator enz. enz.

Reacties zijn gesloten.