Waar de PVV Den Haag mee bezig is? Sinterklaas spelen en haat zaaien natuurlijk

Den Haag bezuinigt al volop op cultuur daar hebben ze de PVV helemaal niet voor nodig.

Toch kreeg een aantal culturele instellingen een brief van die PVV’er Machiel de Graaf. Die hebben we hier al eens eerder gehad die Machiel. Twee keer zelfs.

Want Machiel doet vanwege “transparantie” een “klemmend beroep” op deze instellingen om hun jaarrekeningen even naar Machiel op te sturen, zodat hij net kan doen alsof hij volksvertegenwoordiger is. Wat Machiel natuurlijk alleen maar wil doen is om even in de toelichting bij de winst en verliesrekening kijken of er geen dingen instaan waar Machiel het niet mee eens is.

Waar is Machiel het wel mee eens? Nou Vlaggetjesdag bijvoorbeeld. Die wou hij 2 maanden terug nog €40.000 toestoppen. Toen repte hij niet over een jaarrekening 2008 en 2009. Nee toen legde hij het als volgt uit;

‘In deze tijd van grote culturele veranderingen is Vlaggetjesdag voor veel mensen een onwrikbaar anker. Dat anker mag nooit in een financieel zanderige bodem terecht komen en daarom vraag ik het college dit jaar garant te staan voor een eventueel tekort.’

Dan is er op eens geen behoefte aan “transparantie” aldus de PVV, de meest ontransparante “partij” (dat is het niet eens) uit de geschiedenis van de parlementaire democratie in Nederland. Nee, dan volstaat een retorische “vondst” als “anker in een financiëel zanderige bodem”. Omdat “veel mensen” nou ja whatever.

Haagse Groen Linkser David Rietveld beschrijft het in zijn artikel Waar is de PVV nou eigenlijk mee bezig? als volgt;

Ofwel de instellingen reageren netjes en sturen de jaarverslagen op. Dan gaat de PVV op zoek naar leuke voorbeeldjes om te bewijzen wat ze toch al van mening waren, namelijk dat er geen geld naar cultuur mag gaan. Ofwel de instellingen reageren niet, waarop de PVV schande zal roepen over het gebrek aan transparantie en verantwoordingsbesef bij de instellingen. Sommige PVV-raadsleden kennende zullen ze gesmuld hebben bij dit slimme opzetje van henzelf.

.

Of de gemeente Den Haag even voor 4 miljoen euro reclamezuiltjes kan aanschaffen voor ADO
PVV'er de Mos: of de gemeente Den Haag even voor 4 miljoen euro reclamezuiltjes kan aanschaffen voor ADO
Waar de PVV mee bezig is? Nou geld weggeven natuurlijk, zoals alle volksvertegenwoordigers.

Aan ADO.

ADO is een club die vorige jaar nog een verlies leed van 3 miljoen euro. En nu zit die arme club nog steeds in de troubles, aldus Haagse PVV’er Richard de Mos.

ADO kan voor een vriendenprijsje van 4 miljoen euro reclamezuiltjes kopen, maar dat hebben die sloebertjes natuurlijk niet. Of de gemeente ze niet even kan aanschaffen? Aldus de Mos. En waar blijft dat topsportcentrum? En kan het college niet dit? En kan het college niet dat? (PVV Den Haag)

Oh ja en haat zaaien natuurlijk. Ik was nu toch op die website van PVV-Den Haag en las daar een brallerig nieuwsbericht over Marokkaans straattuig. Inmiddels is al lang bekend dat er bij het incident waar dat bericht over gaat niet 1 Marokkaan betrokken was. Maar dat is voor de PVV geen beletsel om dat nieuwsbericht gewoon op hun website te laten staan.

Als ik zo’n Haagse culturele instelling was en ik kreeg zo’n brief van die PVV proleten dan zou ik het wel weten.

8 gedachten over “Waar de PVV Den Haag mee bezig is? Sinterklaas spelen en haat zaaien natuurlijk”

 1. PVV-ers hebben ook weer een nieuw scheldwoord uitgevonden in Den Haag. De wethouder Peter Smit (VVD) is een “GroenLinks undercover agent”.

  Iedereen die nog denkt dat de PVV constructief zou kunnen zijn in de huidige formatie moet de stukken op de Haagse PVV website eens lezen. Wat een anti-partij.

 2. Er hoeft maar een project bij te zitten waarbij waar Marokkanen worden gesubsidieerd en dan is het roepen geblazen van de kant van de PVV, dat is het doel met deze zogenaamde transparantie. 😥

 3. Weird Gilders kon beslag leggen op een leuk antwoordschrijven van één van de door Machiel bedreigde instellingen:

  Haagse Naturistenvereniging “De Scheve(-ningse) Bosjes”

  Geachte heer Machiel de Graaf,

  Betreft: Wederzijdse Transparantie 😳

  Wij hebben uw brief met het verzoek om transparantie in goede orde ontvangen. U zult het met ons eens zijn, dat er niets transparanter is dan het naakte menselijk lichaam. Meer kunnen we niet laten zien, zonder ons open te snijden. 😀
  Wij zijn dan ook gaarne bereid om u alle financiële gegevens van onze Vereniging (die wordt beheerd in de vorm van een Stichting, waarvan het Bestuur wordt benoemd en ontslagen door onze Ledenvergadering) toe te zenden, maar onder één voorwaarde: 😎 “Transparantie is wederzijds!” 😎
  Wij hebben vernomen, dat uw partij, de PVV, haar financieringsbronnen en uitgavenstructuur niet wenst bekend te maken en daarom zelfs afziet van rijkssubsidie. Uw partij heeft, anders dan onze vereniging, geen ledenvergadering en geen democratisch gekozen bestuur. Uw financiën worden beheerd door één of meer Stichtingen, waarvan de heer Geert 😥 Wilders enig bestuurslid is. Verschillende betrouwbare persberichten melden, dat uw partij voor een groot deel wordt gefinancierd met giften vanuit het buitenland. 👿
  Wij raden u dan ook dringend aan, om uw sympathieke verzoek om financiële transparantie eerst tot de heer Geert Wilders te richten. Wanneer uw Partijleider zijn financiën inzichtelijk heeft gemaakt, komen wij gaarne aan uw verzoek tegemoet!
  Met de meest blote groeten,
  namens het Bestuur,
  (onleesbaar)
  de Penningmeester.
  P.S.: De jaarrekeningen van alle Haagse stichtingen liggen voor u ter inzage bij de Kamer van Koophandel. Waarom dan toch zulk een initimiderende brief aan ons geschreven?

  Het zou niet een slecht idee zijn, vindt Weird Gilders, als dit nieuwe format, het antwoord-machiel-de-graaf-format, aan de betrokken Haagse instellingen ter beschikking zou worden gesteld. :mrgreen:

 4. Ja we weten niet naar welke instellingen de proleten hun brief gestuurd hebben he, zo transparant zijn ze nl niet.

 5. Ik qoute even een reactie van David Rietveld op zijn site.

  Eens even kijken. We hebben een Code Cultural Governance, we hebben een Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking, we hebben een Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten, we hebben een Gemeentelijke Accountantsdienst (GAD), we hebben een Rekeningencommissie.

  Elke cent subsidie wordt verantwoord en gecontroleerd. Hoe hoger het subsidiebedrag, hoe hoger de eisen. Als er twijfel is, wordt de GAD ingeschakeld. Als er twijfel blijft, wordt een subsidie ingetrokken. Maar omdat niemand de moeite neemt om eens na te gaan hoe het nu eigenlijk functioneert wordt de PVV op handen gedragen omdat ze een brief verstuurd.

  Een brief die overigens alleen naar instellingen gaat die dingen doen waar de PVV het niet mee eens is. Ik geloof niet dat de Boodschappenbegeleidingsdienst, Schollenpop en Vlaggetjes dag – samen goed voor tonnen subsidie – zo’n brief hebben gekregen.

  Dus ja, dat vind ik amateuristisch. En als je met ‘beroepspoliticus’ bedoelt dat ik een een politicus ben die zich goed voorbereid, op de hoogte is van geldende wet- en regelgeving, kennis heeft van procedures, met twee benen in de samenleving staat, de mensen en instellingen waar hij over beslist in de regel persoonlijk bezoekt en spreekt en een zorgvuldige belangenafweging maakt op grond van een coherente ideologie, dan mag je mij een beroepspolitcus noemen.

 6. .., .” Eén voorbeeld wil hij wel noemen: de stichting Iedul-Fitr, die vorig jaar tijdens de ramadan een ‘stadsiftar’ organiseerde in het Atrium van het Haagse stadshuis. „Die stichting kreeg 57.000 euro subsidie, maar willen we dat aanhangers van een kwaadaardige religie feestvieren in ons stadshuis?”

  Nou wil ik als Haagse Moslim ook niet feestvieren in die lelijke fantasieloze witte puist , maar dat ter zijde , uit Der Graf’s voorbeeld blijkt trouwens al weer zijn agenda , haatzaaien , haatzaaien en haatzaaien

 7. Inderdaad, mr. Ooijer, het schijnt te werken! 😆
  MrOoijer Schreef:

  Deels opgepikt door reguliere media. Zie voorpagina NRC van vandaag, en op de site
  http://weblogs.nrc.nl/cultuurblog/2010/07/28/pvv-den-haag-jaagt-op-kunstsubsidies/

  Zo zei NRC-reaguurder Jan B. (Nr. 16) bij voorbeeld daarnet:

  Ik roep de heer de Graaf dan ook op in het kader van transparantie om zijn lijst openbaar te maken en de burger te informeren naar de sponsors van de partij.

  Hup, Hagenezen! Verder zo!

Reacties zijn gesloten.