VVD Roermond straft poging vertellen waarheid Marianne Smitmans af

Marianne Smitmans (GroenLinks) stond afgelopen oktober op het punt om nog eens een extra boekje open te doen over Jos van Rey tijdens de raadsvergadering in Roermond over VanReyGate (Van Rey zelf is inmiddels weer vrolijk aan de slag gegaan in de VVD-fractie), maar de VVD aldaar bedacht nog net op tijd een of andere onwaarschijnlijke constructie waardoor deze informatie ook onder de beslotenheid van de vertrouwenscommissie omtrent de benoeming van een nieuwe burgemeester verondersteld werd te vallen, en of ze dus even haar grote waffel wilde houden op straffe van een afgezaagde paardenkop in haar bed, of op zijn minst definitieve uitsluiting van deelname aan de Raad van Elf.

Nu blijkt dat de VVD zelfs ook slechts een poging tot het vertellen van de waarheid al een onvergeeflijke doodzonde vindt, en beticht Smitmans van lekken, terwijl ze alleen maar heeft gezegd dát ze nog iets meer wist, niet wát ze nog meer wist:

De VVD in de gemeenteraad van Roermond is tegen de benoeming van Marianne Smitsmans (GroenLinks) tot wethouder. Smitsmans heeft volgens de VVD geheime informatie gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester in Roermond.(Volkskrant)

Het is te hopen dat deze zaken in de rechtszaak tegen Van Rey alsnog uitgebreid aan de orde komen, anders komen we  nooit meer te weten waar die man zijn graaiende tentakels allemaal onder en achter heeft gehad.

15 gedachten over “VVD Roermond straft poging vertellen waarheid Marianne Smitmans af”

 1. De VVD in Roermond is totaal de weg kwijt.
  Maar voor mij is de aanstaande benoeming van Smitsmans het voorbeeld van niet functionerende democratie.
  Eerst heeft men haar de mond gesnoerd en als beloning voor het zwijgen met het wethouderschap beloond.

 2. Deze achterbakse houding van de VVd richting Marianne Smitmans is ergelijk, kinderachtig en poppenkastniveau van de VVD Roermond. Ik zeg het niet graag maar het leek in oktober al dat mevrouw Smitmans haar mondje opeens was gesnoerd. Misschien wel door een toezegging benoemd te worden tot wethouder. Nu is ze keurig in het pak genaaid en kan ze niks meer zeggen. Helaas pindakaas: foute inschatting van een mevrouw die in oktober haar mond juist wel open had moeten doen als ze voor de camera staat.

 3. Is het aandeel van de vvd zo groot in de gemeente raad dat zij dattegen kunnen houden .Of zou het zo kunnen zijn dat de andere partijen behalve groen links in dit gevalook horig aan de vvd zijn .

 4. Marianne Smitmans is in oktober vorig jaar bedreigd door het gepeupel van de VVD in Roermond inclusief de “burgemeester”. Voor hen zijn alle middelen geoorloofd om hun doel te bereiken. Vandaag hebben de bruine ratten van de VVD ook weer de aanval geopend met hun leugens. Het wordt hoog tijd dat de hele VVD in Roermond achter de tralies verdwijnt.

 5. Marianne Smitmans moet ook niet zo zeiken, en gewoon zeggen wat ze zegt te weten. Dit geouwehoer hebben we ook niks aan.

 6. @4: De VVd is met 11 zetels de grootste partij in Roermond. CDA & PvdA hebben er samen 9, maar met 5 kleine partijen hebben ze een meerderheid weten te vormen.
  Het 11-koppige monster op het oppositiebankje kan de benoeming niet tegenhouden, maar ze zullen wrsl. elke gelegenheid aangrijpen om haar dwars te zitten. Als je een oppositie hebt die en bloc overal tegen stemt, zal het college over meer onderwerpen onderling afspraken moeten maken dan anders. (Dualisme is toch al schaars, maar dan helemáál.) Maar helaas is het nog steeds niet mogelijk om tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen te houden. Hoewel de Roermondenaren misschien nog steeds vertrouwen in de(ze) VVd hebben…. (maar in dat geval verdienen ze deze puinzooi gewoon).

 7. Quote artikel: “… waardoor deze informatie ook onder de beslotenheid van de vertrouwenscommissie omtrent de benoeming van een nieuwe burgemeester verondersteld werd te vallen …”

  Dat is dus het rare, ja. De “nieuwe en schokkende feiten” die ze wil vertellen zijn haar nl. niet in die commissie ter ore gekomen, maar toen ze naderhand door de politie aan de tand werd gevoeld over (haar ervaringen in) die commissie. Zie http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/de-vergadering-die-maar-vijf-minuten-zou-duren/. Wat me niet duidelijk is, is of andere raadsleden er inmiddels ook vanaf weten.

 8. De rechts mens. Houd van destructie, eigenbelang. wapens, geld, religie, humorloos, oorlog en macht zijn hun hobbies. Vrijheid voor enkel de rijken over ruggen van de rest.

  De links mens. Wetenschap, creaties, kunst, cabaret (dus humor), millieu behoud, duurzaamheid, evenwicht en relativeren.

  De VVD is een ziekte maar zoals in Amerika de Amerikanen eindelijk stukje bij beetje hun eigen VVD (GOP) aan de kant zetten zal dat hier ook gebeuren zelfs na de NSB, CD, PVV, SGP, CU, CDA en VVD zullen ook wij gaan inzien dat dit niet langer meer kan.

 9. @1, Theo, “De VVD in Roermond is totaal de weg kwijt.”

  Nee hoor, ze kennen de weg uitstekend en ze proberen hiermee het directe bewijs te leveren dat Nederland in wezen een Maffiocratie is onder toezicht van capo’s VVD.

 10. Humor kan verkeren. Het is grappig te lezen hoe het wereldbeeld van een rechts mens en links mens eruit ziet volgens een slinks mens die leeft met het wereldbeeld van Anton Pieck. Mocht het niet grappig bedoeld zijn, dan haalt de linksmens Leon zijn eigen stelling homorloos onderuit. Met wat onderwijs had hij kunnen weten dat de uberlinkse leiders uit de geschiedenis echt van wetenschap hielden zoals Pol Pot, of van kunst zoals Stalin of van humor houden zoals de Kim Clan of van evenwicht houden zoals Castro. Buiten dat is het enige rechtse van Hitler zijn migratiebeleid geweest. Voor de rest was hij natuurlijk ultra links. Niet voor niets een nationaal SOCIALIST. Hij had verder weinig op met marktwerking of vrijheid van meningsuiting. Ik als VVD stemmer pur sang voel me wel beledigd door al deze onwetendheid die ik waarschijnlijk ook nog aan het subsidieren ben. Maar ik zal nog even de kwis voor je afmaken:
  Waar rechts staat moet links staan, waar links staat moet rechts staan en aangevuld worden met onderontwikkeldheid, afhankelijkheid, parasitisme, terreur, samenzwering, complotvorming, anarchie, wereldheerschappij, onderdrukking en geldverspilling.
  Waar ik terreur zei moet onverantwoordelijk omgaan met geld staan en waar ik samenzwering zei moet allergie voor burgerzin staan. Stop. Ik zet 1 joker in. Leon. Als dat geen humor is.

  JP de recht(s)mens

 11. Hee mafkees, volgende keer graag on topic reageren conform de REGELS anders maatregelen.

 12. Wat zegt Wikipedia over @12, met name over dit uitspraak:

  “Waar rechts staat moet links staan, waar links staat moet rechts staan en aangevuld worden met onderontwikkeldheid, afhankelijkheid, parasitisme, terreur, samenzwering, complotvorming, anarchie, wereldheerschappij, onderdrukking en geldverspilling.”

  Wikipedia:

  “Omdat de leugens die Delbruck bij vijf patiënten was tegengekomen volledig buiten proportie waren, meende hij dat zij als een aparte categorie (c.q. vorm van afwijking) moesten worden beschreven. Pseudologia fantastica, mythomanie en pathologisch liegen zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, hoewel men nog van mening verschilt of zij wel hetzelfde gedragsfenomeen beschrijven.[2]

  Het is blijkbaar een medisch fenomeen mbt de huidige VVD en men zou kunnen veronderstellen dat dit het basis vormt voor het afkeer en hetze van bijvoorbeeld Schippers tegen de medische specialisten.
  Maar dit zullen we als gebruikelijk aan de medische wetenschap overlaten.

 13. Het syndroom heet : Pseudologie phantastica en valt onder cognitieve problematiek. Net als het werk van Martin Bosma.

Reacties zijn gesloten.