31 gedachten over “BREKEND: Joke Kaviaar tot vier maanden veroordeeld”

 1. Tering helemaal geflipt. Overigens ging het niet om bedreiging maar om “opruiing” @1

 2. Ja, dat klopt wel, maar wat is erger vraag ik me dan af. Víer maanden, dat krijg je hier niet zomaar hoor.

 3. Nee dan moet je minstens iemand een gebroken kaak trappen met een karateschop oh nee dan krijg je 120 uur werkstraf.

 4. We drijven steeds meer af ,past helemaal in de gedachte van bruin2 ,indien men criticeerd of opruit dan sluiten wij u op .Duurt niet lang meer of er komen weer concentratie kampen ,dit regiem dult geen tegenspraak .

 5. En wilders toetert gewoon door. Bombarderen dat Iran.
  Nota bene een politicus.

  P{()O*(*)^*&^%&^%$%^&*

 6. Le Roi, Wilders is zo langzamerhand heilig verklaard en mag alles roeptoeteren. Als de ‘vrijheid van meningsuiting’ echt zo belangrijk voor hem is zou hij het voor de hare moeten opnemen.

 7. @8 @9:

  Ik ga weer naar bed, trek het dekbed over mijn hoofd, het is zo goor. Zo ontstellend smerig.

 8. @11:

  Stuur gewoon geld in een envelopje naar de gevangenis, kan ook, niks giro en banken.

 9. ’t Laat zien dat de overheid niet echt zeker van haar zaak is, de greep op maatschappelijke ontwikkelingen steeds meer verliest en het morele gezag – zo ze dat nog had – al lang kwijt is.
  Hulde aan Joke Kaviaar.

 10. Tussen (): ik neem aan dat Joost Niemöller, Theodor Holman en Bart Schut na hun uitlatingen inzake ‘uitroeien’ binnenkort ook veroordeeld worden wegens op zijn minst opruiing?

 11. “Waar blijft de Hollandse opstand? Wie gaat er mee om de kantoren van de IND te bestormen en
  leeg te trekken, de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te
  vernietigen? Wie helpt de moderne Gestapo te stoppen dossiers over ongewensten aan te leggen?
  Wie gaat er mee met sloophamers en shovels, om de muren van de deportatiekampen en
  gevangenissen te slechten? Wie gaat er mee om de kniptangen uit te delen waarmee mensen uit
  hekken en prikkeldraad kunnen worden bevrijd?
  Waar blijft de Hollandse opstand? Het is de hoogste tijd.”

  Tsja, het enige wat ik hierover kan zeggen is dat het een schande is dat Joke Kuijt vier maanden van staatswege gratis logies geniet voor onschuldige teksten als bovenstaand.

 12. @8, zeer verstandig opgemerkt.
  Indien men echt de vrijheid van meningsuiting in Nederland koestert zouden Wilders, PVV, VVD, Halsema en iedereen die de mond steeds vol had over dat Rechts Nederland opruiende woorden over buitenlanders en allochtonen vrij mocht uitspreken, meteen de kant van mevrouw Kaviaar moeten kiezen.

  Of is het weer met twee maten meten?

 13. @16: Weimar:

  [ Tsja, het enige wat ik hierover kan zeggen is dat het een schande is dat Joke Kuijt vier maanden van staatswege gratis logies geniet voor onschuldige teksten als bovenstaand. ]

  Doodmaken dan maar?

 14. @15, Ja, inderdaad..over opruiing gesproken. Als je voor de tv zegt dat je ‘tientallen miljoenen’ moslims Europa uit wil gooien wanneer je daar de mogelijkheid voor krijgt…dat is kennelijk geen ‘opruiing’.

 15. @16 Nou, waarom bieden we jou dan ook niet vier maanden gratis logies aan onder dezelfde omstandigheden? Fantastisch toch?

 16. Nou daar gaat mijn vertrouwen (als ik het al had) in een onafhankelijke rechtsspraak. Met de de vervolging van Aaron Swartz laat het zien dat een zogeheten democratie een farce is, en slechts een excuus is voor de capriolen van de bovenheren.

  En opvallend, de pers zwijgt nog steeds in alle talen. (op het NH dagblad na)

 17. @25, ‘schreeuwers’ denken over het algemeen niet echt na. In het geval van beide heren (Lensink en damschreeuwer), was er tevens sprake van psych. problematiek. Waarvoor ik, overigens, hoop dat beide heren gepaste hulp hebben ontvangen en hun problematiek onder controle hebben weten te krijgen. Voor zover ik kan nagaan, waren het o.a. ‘de stemmetjes in hun hoofd’ die beide liet “nadenken en handelen”.

  De vier maanden die Joke Kuit/ Kaviaar opgelegd heeft gekregen, is een gotspe.

  @24, Aaron Schwartz was een Nederlander, die door de Nederlandse justitie is aangeklaagd? Of ben je nu aan het stapelen, om een bevestiging van je wantrouwen te verkrijgen? Ander land; ander juridisch systeem.

 18. @27 Euhm…welk al dan niet hoogstaand criterium leg ik wie dan ook op? Nergens stel ik enig eis aan jou, of wie dan ook! En waar exact beweer ik dat je naar mijn pijpen moet dansen?

  Gelieve geen verwijten maken, die je niet kan onderbouwen. Staat zo slordig.

 19. Marc?

  Zeg ik dat jij mij een criterium oplegt? Zeg ik dat je wat van mij eist? Verwijt ik jou wat? Lees eerst eens goed!

  Wie verwijt wat hier? Je vindt mij slordig? Tant pis! Ik wantrouw? Ik stel vast.

  Uit jou reacties blijkt vooral dat het je gaat om mensen de les te lezen door punten in hun redenering op een retorische wijze aan te duiden. Dat zijn spelletjes, om van het onderwerp af te leiden.

  Mij gaat het erom dat, met zowel Joke Kuit als Aaron Swartz, de vervolging van mensen die op de een op andere manier aan de gevestigdee orde knagen, rucksichtlos geintimideerd worden, los van welk rechtssysteem ook, waar dan ook.

 20. @29, dank voor je uitleg. Je reactie @27 was mij niet geheel duidelijk, mede daarom het e.e.a. in ‘vragende vorm’ geplaatst @28.

  Naar ik nu zie, heb ik “een zogeheten democratie” onder ‘de democratie’ geplaatst. Je opmerking over dat ik beter zou moeten lezen is dan ook ‘deels correct’ te noemen.

  “…Uit jou reacties blijkt vooral ….”

  Persoonlijke intrepetatie. Mits met onderbouwing ben ik bereid om kritiek mee te nemen.

  Mijn reacties plaats ik niet om het e.e.a. ‘af te leiden’. Integendeel zelfs. Menig ligt m.i. (ook) in het verlengde van.
  Retorisch, ja, soms…maar beslist géén spelletje in welke vorm dan ook.
  Retorisch omdat het e.e.a. (soms) lastig is te duiden, met enkel een paar letters tekst/ aantal (scheld)woorden. “Wat bedoel je nu eigenlijk te zeggen?”, is meer het (/mijn) uitgangspunt.
  Dit vnl. om mogelijke misvattingen te voorkomen. Ironisch genoeg vindt dit laatste soms ook plaats. Het zij zo.

  Overigens geef ik grif toe, dat ik soms wel ‘offtopic’ ga. Het zij ook zo.

  Het ‘naar mijn pijpen dansen’, in je reactie, zie ik alsof ik jou/ wie dan ook ‘iets op zou leggen/ iets van jou zou eisen’. Dat is m.i. dus niet het geval, vandaar mijn vraag.

  “….Mij gaat het erom dat, met zowel…(snip)”

  Volledig mee eens.

Reacties zijn gesloten.