Ex-kamerleden zijn zielig – geef ze daarom heel veel geld

Werken desnoods als clown..
Ervaren clown zoekt werk..
Een interessant artikeltje in de Volkschbruine Haat & Lasterbode: ex-kamerleden blijken moeilijk aan de bak te komen:

Van de 95 ondervraagde ex-Kamerleden hebben 55 nog geen vaste baan. Ze zijn niet actief op de arbeidsmarkt, ze zijn werkzoekend of hebben tijdelijk werk (VK).

En daarom zijn ze zielig, volgens oud-kamervoorzitter Verbeet dus die vindt daarom dat de regeling voor wachtgeld niet moet worden beperkt.

Ik weet niet waar die kamerleden de afgelopen paar jaar gezeten hebben maar in echte wereld is het dus CRISIS. Deze is overigens ook nog eens mede door POLITICI veroorzaakt. IEDEREEN is er op achteruitgegaan de afgelopen paar jaar en voor IEDEREEN is het moeilijk om een leuke baan te vinden. Toch lukt dat nog steeds miljoenen mensen. Helaas zijn er honderdduizenden die daar mede dankzij de politiek wat meer moeite mee hebben, en die het mede dankzij de politiek ook erg zwaar hebben.

Moeten wij nu politici vorstelijk gaan belonen met riante wachtgeldregelingen? Ik denk toch van niet.

Ga maar naar Randstad, Manpower, McDonalds en noem maar op en ik durf te wedden dat je binnen no time aan de slag bent. Zo niet dan mankeert er wat aan je en de overheid is geen geluksmachine wij burgers zijn er niet om uitgerangeerde politici van de wieg tot het graf te verzorgen in een warm wiegje. Hup hup hup.

13 gedachten over “Ex-kamerleden zijn zielig – geef ze daarom heel veel geld”

 1. Zou de oproep van aboutaleb ook voor deze ex politicie gelden ,nee dat is waar ook die mogen uitslapen ,dat deden ze in de kamer ook al .

 2. Ik zou zeggen, geef Verbeet c.s. een schop onder hun luie reet en trap ze de arbeidsmarkt op. Om zes uur ’s morgens op en aan het werk godverdomme! Anders melden voor dwangarbeid…pardon: het reintegratoieprogramma waarbij ze iets terugdoen voor de maatschappij.

 3. @3, Dat is wel het állerlasatste tijdstip dat ze klaar horen te staan die luie donders, die parasieten op gemeenschapsgeld, die klaplopers, nietsnutten en uitvreters, die lamlendige lapswanzen…

 4. Lapschwanz?

  Met zo’n honorarium voor 0 prestatie zou ik ook een Enorme Schwanz krijgen.

 5. Hoeveel van hen zijn er eigenlijk ‘niet actief op de arbeidsmarkt’? En om wie gaat het exact? Dat er een paar ‘werkzoekende’ zijn is prima. Dat sommige ‘tijdelijk werk verrichten’, is prima.

  Maar wie zijn die wachtgeldzuigende luie donders eigenlijk?

 6. Inderdaad. Namen en rugnummers. Wie precies en hoe vaak hebben ze gesolliciteerd en waar? En waarom zijn ze afgewezen? Hebben ze nagebeld? Hebben ze het ook geprobeerd bij de plaatselijke supermarkt? Etc. etc.

 7. @8, Zeker, en dwangarbeid om ze werkervaring te laten opdoen en weer aan het arbeidsritme te laten wennen alsook om ze te leren wat verplichtingen nakomen is en dat ‘afspraak afspraak is’….

 8. En om 6 uur opstaan, potverdrie. Niet tot tienen in je bed blijven hangen, anders een trap onder je achterwerk!!

 9. Ze moeten net als iedereen in de toekomst, na een half jaar in de bijstand,tenzij de vermogenstoets zegtr dat ze dat niet nodig hebben.

 10. Ja ho, maar dat zijn regels voor de anderen hoor! 🙂 Voor ‘ons’ moeten er andere regels zijn, want wij zijn anders.

 11. De ergste is deze (ook VVd)
  Het was kandidaat-voorzitter van de VVD Benk Korthals (66) die tussen 2002 en 2010 350.000 euro wachtgeld ontving,

  Korthals laat via een VVD-woordvoerder weten dat “het zeer waarschijnlijk om hem gaat omdat het bedrag overeenkomt met wat hij ontvangen heeft”. Hij zegt zich “aan de toen geldende regels” te hebben gehouden. Korthals, die minister van Justitie was in Paars 2 en in 2002 minister van Defensie was in het eerste kabinet Balkenende, verricht sindsdien ‘advieswerk’ voor een advocatenkantoor, meldt De Pers.

  Wat de Pers even niet vermeldde was dat Korthals ‘advieswerk’ deed voor zijn eigen kantoor

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/07/benk-korthals-ontving-350-000-euro-wachtgeld/

Reacties zijn gesloten.