Rob Wijnberg heeft hulp nodig om zijn journalistieke droom te verwezenlijken

Een nieuwssite zonder reclame en met journalisten die hun werk weer doen.  Het moet kunnen, volgens Rob Wijnberg. Zelf journalistiek bedrijven, niet blind het ANP of wat voor bericht overtikken. Of gewoon slaafs alle rare stromingen volgen, omdat dat de aandeelhouders zo uitkomt. Omdat ‘de mensen’ het zo willen. Als ik zoiets lees, dan voel ik me opeens geen mens meer. Want ik wil bijna alles niet wat de grote kranten willen of schrijven.

Ik walg van de Telegraaf, de Volkskrant is aan een Telegraaflezer-pikken strategie bezig, het Parool is mij te Amsterdams, het AD is gelijk de Telegraaf, NRC kan er nog mee door, maar walg van die Van der Meersch en zijn wil om de krant tot een VK/Telegraaf te laten verworden en nrc.next was goed. Tot Van der Meersch vond dat Rob Wijnberg maar weg moest, want er hadden lezers geklaagd dat er te weinig nieuws in de krant stond. Ja, en dat was nou net de reden dat ik een abonnement had. Nieuws lees ik wel op internet. De korte flashes, of ik kijk even een nieuwsuitzending op TV, dan heb ik het wel weer gehad met de gekleurde berichtgeving.

Ik wil lezen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Niet de gemakkelijke one-liners, maar achtergrond en inzicht. Daar zit ik op te wachten. Maar ja, dat zijn vaak wel veel letters en die zijn aan de doorsnee krantlezer niet besteed.

3 gedachten over “Rob Wijnberg heeft hulp nodig om zijn journalistieke droom te verwezenlijken”

  1. Beste Rob,

    Krapuul bestaat toch al voor nieuws dat niet gericht is op conventies en voor achtergronden die ook nieuwe inzichten tonen.

    Misschien wil je hier op Krapuul een tijdje stage lopen om te leren hoe het in de echte wereld werkt?

Reacties zijn gesloten.