VVD trekt gehandicaptenquotum niet

Rekenen was toch al nooit hun sterkste kant.
Rekenen was toch al nooit hun sterkste kant.
De “liberalen” hebben onlangs ontdekt dat een afspraak die ze in het regeerakkoord hebben gemaakt met de PvdA die ze toch al niet wilden nog veel (voor de VVD) dramatischer blijkt uit te pakken dan ze hadden verwacht. Er was namelijk “een rekenfoutje”.

De afspraak die bedrijven verplicht om 5 procent van hun personeelsbestand te vullen met arbeidsgehandicapten, blijkt niet neer te komen op 100.000 werknemers, maar op 170.000 werknemers. Dit trekt de VVD niet. Nu willen ze de onderhandelingen heropenen.

Grote vraag is wat de PvdA doet; tot nu toe komt de PvdA in dit soort gevallen de VVD wel tegemoet (het pluche is ten slotte heilig) maar misschien hebben zelfs PvdA’ers principes (?). De regeling was tenslotte bedoeld als compensatie voor bezuinigingen op sociale werkplaatsen en die gehandicapten moeten toch ergens naartoe, nietwaar PvdA?

3 gedachten over “VVD trekt gehandicaptenquotum niet”

 1. Nee dat trekken ze niet ,omdat dan ook het aantal wat bij de overheid in dienst zou moeten nemen iet wat te veel voor ze is .Ja stel je voor de overheid en het goede voorbeelt .

 2. VVd redenatie

  Tijdens de onderhandelingen stemde de VVD evenwel hiermee in. De regeling, die onder de zogeheten Participatiewet valt, moet ten dele een oplossing bieden voor de bezuiniging op de sociale werkplaatsen.

  Dus bezuinigen op de sociale werkplaatsen maar een alternatief bieden: ho maar

 3. kuddo voor:

  briljante term: “voorlopige rekenveronderstelling”

  Dat geldt ook voor staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken, PvdA). Volgens haar woordvoerder was het de onderhandelaars tijdens de formatie duidelijk dat het om een “voorlopige rekenveronderstelling” ging.

  Ik breng deze term in bij het gesprek met de belastinginspecteur ((-;

Reacties zijn gesloten.