Bankiers in geheime tape: ‘Steun terugbetalen? Never! Hahaha’

De Ierse krant Independent kreeg opnames in de hand van de conversatie tussen topmannen van de Anglo Irish Bank in 2008, waarin ze de tactiek bespreken om de Ierse overheid zover te krijgen hun zieltogende bank te redden. Op een bepaald moment gaat het over een eventuele terugbetaling van de steun. De mannen barsten in lachen uit. “Repayment? Never!” Een hallucinante inkijk in de denkwereld van de financiële sector.
Uit de opnames van oktober 2008 blijkt onder meer dat David Drumm, CEO van de bank, en John Bowe, zijn directeur financiën, zich bewust zijn van het feit dat de crisis veel erger is dan wat ze enkele dagen eerder hebben uitgelegd aan de Ierse

Lees verder ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: dewereldmorgen.be

8 gedachten over “Bankiers in geheime tape: ‘Steun terugbetalen? Never! Hahaha’”

 1. Natuurlijk is de crisis erger dan het wordt uitgelegd.

  De reactie uit de tape is typisch deze van sociopathen die zoals gebruikelijk de ladder omhoog geklommen hebben.
  Dit verschijnsel heet natuurlijke selectie.

  Dit is de selectiecriteria voor managers, CEO, directeurs enz..enz…

 2. Een beetje offtopic maar toch wel typerend voor het managers type.

  Ik reed gisteren langs grauwe lelijke fabriekshallen waar Jan met de petten hun broodje verdienen. En wat zag ik opeens staan? Een knal rode Ferrari. Dan denk ik …… zeker de zoon van de baas en die komt laten zien wie de baas is. Zo een ventje die rijk is geworden over de ruggen van dat “voetvolk” van papa. Ik zou nooit zo een werkgever willen hebben die in een Ferrari het bedrijven terrein komt oprijden.

  Geenstijlers wel. Die vinden dat prachtig ook al worden ze keihard in de reet genomen en zijn ze niet solidair met hun mede gevangen. Likken naar boven en trappen naar beneden in de hoop ooit ook in zo een Ferrari te mogen rijden. Die hebben ook geen enkele bedenking bij zulk soort patsers op kantoor … “is dat wel de juiste manager voor mij ?”

  Maar goed weer ontopic. Wilders trapt naar beneden want hij praat enkel over wat voor een uitzuigers buitenlander zijn en de sociaal bewogenen. Hij naait overal waar hij maar kan Henk en Ingrid. Wilders heb ik nog nooit over de banken en hun rechtse hobbies horen praten. Ja hij roept wel eens wat en dan staat hij triomfantelijk te kijken naar zijn klapvee. Wilders is een VVDer in schaapskleren of pruik.

  De VVD is doorspekt met Banksters en de PVV schapen trappen erin. Het moet nu echt een keer mis gaan willen ook zij dat door hebben.

 3. Nog iets op Nujij.nl

  Wilders is boos op Rutte. (Gespeelde boosheid).

  Nu deze reactie van een PVV adept.

  16 hokla 4 uur geleden door hokla

  Wilders vroeg aan Samson steunt u de aankoop van de JSF?

  Ja zegt Samson,

  Wilders : Het is niet te geloven dat de mensen in Nederland moeten
  bezuinigen terwijl dit kabinet geld weggooit aan vliegtuigen, dan weten
  de PvdA kiezers dit ook weer!

  Samson: De luchtmacht is heel belangrijk, dus steunen we dit.

  Zo mensen de JSF is dus volgens Samson belangrijker dan
  alle mensen die nu geen cent meer hebben om het hoofd
  boven water te houden. Dus jullie zijn gewaarschuwd.
  Stem nooit meer op de PvdA en VVD.

  Natuurlijk is de JSF te belachelijk voor woorden en is Samsom een rechtse klootzak. Maar Wilders zal zelf de JSF aanschaf ook steunen heeft hij in Bruin 1 ook al gedaan. Maar toen was het compromieen sluiten aldus de PVV adepten.

  Wilders speelt hier boos en al die adepten meteen Wilders heeft gelijk Wilders heeft gelijk……. ze vergeten wat hun Fuhrer in het verleden heeft gedaan.

  Alleen sociaal bewogenen zijn tegen de JSF de PVV, VVD, D66, PVDA en domme gristenen zijn voor.

 4. Als doodgewone werkende arbeider heb ik zin om deze mensen in de letterlijke zin te laten hangen. Praten helpt als sinds begin jaren ’90 niet, dat is de tijd van een generatie.
  Het zou dus anders dan met praten aangepakt moeten worden.

 5. Lees ook even dit:
  http://www.knack.be/opinie/columns/johan-van-overtveldt/mario-draghi-superman-maar-toch-ook-meedogenloos-manipulator/opinie-4000337640398.htm

  En wat is het commentaar desgevraagd van deze voormalige minsiter van financiën, topman van Goldman Sachs en huidig ECB topman?
  “Iedereen deed het.”
  Niveau ‘hullie doen ’t ook….huilie huilie huilie…’
  En dit is het spul dat hele landen naar de verdommenis helpt, oorlogen veroorzaakt en als we niet oppassen ons aller ondergang wordt.

 6. Bankiers hebben indirect ook nog eens bloed aan de handen. Ze financieren oorlogen en ze laten zien gewoon pure psychopaten te zijn. TBS plus dwangarbeid bijvoorbeeld chemisch afval laten opruimen. Want 9 van de 10 keer hebben banksters ook met millieu verontreinig te maken of ze hebben echt boter op het hoofd als je SHELL weer een lening geven voor het een of ander.

Reacties zijn gesloten.