B’Tselem: Politie op de Westoever mishandelt routinematig kinderen

De Israelische mensenrechtenorganisatie B’Tselem heeft vanaf 2009 klachten gekregen over de manier waarop minderjarigen behandeld worden op het politiebureau in Gush Etzion, een nederzettingenblok tussen Jeruzalem en Hebron. B’Tselem verzamelde tussen november 2009 tot juli van dit jaar 64 getuigenissen van inwoners van acht gemeenten uit de omgeving van Bethlehem en Hebron.

Van deze inwoners waren er 56 minderjarig tijdens hun ondervraging.Hun verhalen gaan over het gebruik van ernstig fysiek geweld zoals slaan, stompen en schoppen tegen het lichaam, en slaan met voorwerpen zoals een stok of een geweer. In 12 gevallen meldden de getuigen ook bedreigingen dat zij of vrouwelijke familieleden zouden worden verkracht of dat hun genitaliën zouden worden verminkt.

Zes getuigen zeiden dat hun ondervragers hadden gedreigd hen te executeren. Volgens acht getuigen hadden de ondervragers gedreigd hun familieleden iets aan te doen, en acht getuigen zeiden dat er was gedreigd dat hen elektrische schokken zouden worden toegediend, waaronder op een manier die hen onvruchtbaar zou kunnen maken. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

2 gedachten over “B’Tselem: Politie op de Westoever mishandelt routinematig kinderen”

Reacties zijn gesloten.