HasKoning laat zich niet beetnemen door Israel en blaast waterzuiveringsproject in bezet gebied af

Het Nederlandse ingenieursbureau Royal HasKoningDHV heeft zich vandaag, vrijdag, teruggetrokken uit een project voor de bouw van een waterzuiveringsinstallatie in Oost-Jeruzalem, heeft het laten weten. Het project bevond zich nog een een prille ontwikkelingsfase.

Het besluit werd genomen nadat eerder het ministerie van Buitenlandse Zaken Royal HasKoningDHV had ontraden om aan de bouw mee te werken, omdat het in strijd zou zijn met het internationaal recht. De waterzuiveringsinstallatie wordt namelijk in bezet gebied gebouwd en komt alleen Israelische nederzettingen ten goede. De Palestijnen hebben verheugd op het bericht gereageerd.

Dr Shaddad Attili, minister in de Palestijnse Autoriteit en hoofd van de Palestijnse Water Autoriteit (PWA) , zegt in een verklaring dat de PWA meerdere malen haar bezwaren tegen de bouw van de waterzuiveringsinstalltie in Sawahreh Sharqeyeh heeft laten horen. Ook heeft zij, aldus Attili, bij herhaling beweringen ontkend dat het project een samenwerkingsproject zou zijn geweest van de PWA met Israel of dat de Palestijnen er het meest van zouden profiteren.Volgens Attili is het tegendeel het geval. Onder de akkoorden van Oslo moet Israel in de gezamenlijk Israelische Palestijnse commissie die over alle zaken betreffende water gaat, de JWC, groen licht geven voor het bouwen van Palestijnse waterzuiveringsprojecten.………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist