Israël wijst overeenkomst over Irans nucleaire programma resoluut van de hand

Iran is akkoord gegaan met het bevriezen van zijn capaciteit voor het verrijken van uranium op het huidige niveau in ruil voor een verlichting van de sancties ter waarde van 7 miljard dollar. (Iran verrijkt uranium tot 3,5%, dat wordt gebruikt als brandstof voor Irans nucleaire elektriciteitscentrales in Bushehr). Daarnaast is Iran ermee akkoord gegaan om zijn voorraad uranium dat tot 20% is verrijkt (voor medische doeleinden) in een vorm om zetten die verdere verrijking onmogelijk maakt.

De productie van tot 20% verrijkt uranium (dat nog tot 95% verrijkt zou moeten worden om geschikt te zijn voor een bom) wordt gestaakt. Het werk aan de zwaar water centrale in Arak is stilgelegd. Een dergelijke centrale produceert als bijproduct plutonium, dat geschikt is voor een bom. En tenslotte is Iran akkoord gegaan met het toelaten van inspecties – ook op niet van tevoren aangekondigde momenten – door het Internationale Atoomagentschap IAEA. Dat is kort gezegd de deal die zondagmorgen vroeg in Genève werd bereikt tussen de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif en zijn collega-ministers van de VS, Groot-Brittannië, Rusland Frankrijk, Duitsland en de Europese Unie ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

13 gedachten over “Israël wijst overeenkomst over Irans nucleaire programma resoluut van de hand”

 1. Verrijkt uranium mogen ze weer verarmen, Arak moeten ze stilleggen en ze krijgen weer toegang tot hun eigen bankrekeningen. En nog is die ‘historische vergissing’ niet tevreden.

 2. @2, Liera.

  Inderdaad een historische vergissing. Nergens in ‘de Bijbel’ staat een expliciete vermelding dat Isreäl ‘het heilige/ beloofde land’ is.

  Los van dat: landjepik spelen (met alle desastreuze gevolgen vandien) louter op basis van enkele verwijzingen, zoveel jaar na dato, vanuit een meermalen herschreven boekje? Tssss…… sick!

 3. Leo bedoelt hiermee impliciet dat hij het een historische vergissing vindt dat niet alle joden zijn uitgeroeid in WO-2. Zo vat ik dat op. En dat is ziek…zo ziek, geen woorden voor, voor deze man.

 4. Iran heeft het internationale non-proliferatieverdrag ondertekend. Hierin staat onder meer dat het is toegestaan om nucleaire energie voor vreedzame doeleinden te gebruiken. Israel heeft het non-proliferatieverdrag niet ondertekend en heeft kernbommen voor heel andere doeleinden, te weten een allerlaatste strike om vernietiging te voorkomen.Dat ze er dan zelf ook aangaan, deert de Israëli’s blijkbaar niet.Dat een vroegere veiligheidsadviseur ooit in Elsevier heeft gezegd dat dan ook het Westen meegaat in de vernieling,is een voetnoot in de geschiedenis.

  Israel werd door de vroegere Iraanse president enkele malen bedreigd met vernietiging. Deze figuur is van het podium verdwenen. De huidige president heeft zich niet agressief over Israel uitgelaten.Het lijkt me voor de ontspanning in de regio wenselijk dat Iran als een volwassen natie wordt behandeld en niet als een paria.want die doet in nood rare,onvoorspelbare dingen.De Grote 6 zal Israel nu eens voor altijd duidelijk moeten maken dat het niet Israel is die de politiek bepaalt en dat chantage uit den boze is.

  Ook Israel zal zich verstandig moeten opstellen en diplomatieke toenadering tot Iran moeten zoeken. Wapens hebben nog nooit iets opgelost, praten en overleggen des te meer.Zo niet, dan isoleert Israel zich van de internationale gemeenschap en dat is voor beide hoogst onverstandig.

 5. Er is geen enkele reden waarom er op de wereld kernwapens zouden mogen zijn. Niemand mag die macht tot totaalvernietiging bezitten, daar moet de discussie over gaan en verder nergens meer over.Weg met die monsters, dus ook uit de VS, Europa, Israël en waar die dingen ook mogen staan. Weg ermee.

 6. @4
  “Leo bedoelt hiermee impliciet dat hij het een historische vergissing vindt dat niet alle joden zijn uitgeroeid in WO-2. Zo vat ik dat op.”

  Dat blijkt, dat *jij* dat zo opvat.

  Die opvatting is uiteindelijk niet meer dan een aanname en een walgelijke ook nog, aangezien er in de reactie van Leo hierboven géén enkele verwijzing staat naar de Shoah (holocaust).

  Dat komt toch echt vanuit jezelf.

  Een ziekelijke gedachtengang hou je erop na, Liera.

 7. Volgens mij stond er bij het nieuws over dit verdrag in de Westerse Media vaker het woord ‘Israel’ dan het woord ‘Iran’in de kop …

 8. De historische vergissing ligt besloten in de Balfour Declaration van 1918, gevolgd door de erkenning van 1948, die werd voorafgegaan door terreuraanslagen, moordpartijen en ethnische zuivering door de Joodse kolonisten (Nakba). Overigens waren dat voor het grootste deel geen slachtoffers van de Nazis, maar ordinaire landjepikkers. Zoek ook eens op wat Martin van Crefeld heeft gezegd over het nuken van Europese steden door Israel, als het zijn zin niet krijgt.

 9. Het interview van Martin van Crefeld in Elsevier heeft summiere aandacht gekregen in de Nederlandse pers.Waarom? Omdat dat veel journalisten denken dat Israel nog steeds slachtoffer is en niet de agressieve staat die zich aan de wereld voordoet als een lam.Een lam dat pas in een wolf verandert wanneer het zelf wordt aangevallen.Suez vergeten zeker of de Zesdaagse Oorlog.In 1982 schreef Oded Yonin, een ambtenaar van het Israelische Min. van buitenlandse Zaken, een plan voor de fragmentatie van de Arabische wereld langs culturele-en etnische lijnen. Dit rapport werd door de zionistische wereld organisatie met beide handen omhelsd.

  Toen ik het ter sprake bracht op populistisch/nationalistische sites was het enige nep-argument: dit plan is een vervalsing, te vergelijken met de Wijzen van Sion. De officiele pers heeft er bij mijn weten geen aandacht aan besteed.Die is voor 98% op de hand van Israel.Wat door PVV aanhangers heftig wordt ontkend, maar dat weten we van deze onderknuppels.

 10. Nu komt het meest grappige: jarenlang werd het NAVO rakettenschild in Oost-Europa voorgesteld als verweer tegen een mogelijk nucleair aanval vanuit Iran.

  Nu dat men een overeenkomst met Iran gaat sluiten die verrijking van uraan voor militaire doeleinden onmogelijk maakt is de vraag of deze schild niet mee obsolete wordt.

  Het zal enorme bedrage voor onze economieën kunnen sparen, toch?

 11. Verder ben ik het eens met Le Roi Danse wat betreft kernwapens, maar dat is niet de enige discussie die van belang is.

Reacties zijn gesloten.