Sharon, de gevaarlijkste man van Israel, is dood, maar zijn erfenis leeft helaas nog wel even voort

”Over de doden niets dan goeds,” zei cabaretier Theo Maassen in zijn oudejaarsconference 2013 over Margaret Thatcher die in de loop van het jaar overleed. ”Vooruit, goed dat ze dood is.”
Hetzelfde zeg ik nu over Ariël Sharon, die vandaag, deze zaterdag is overleden na zijn acht jaar lange coma en een doodsstrijd die een week heeft geduurd. Goed dat hij dood is, goed dat we eindelijk van deze nachtmerrie in mensengedaante zijn verlost.

Sharon was een man voor wie mensenlevens niet telden, die letterlijk over lijken ging als hij zich wat in zijn hoofd had gezet. Van alle Israëlische leiders is hij de man met het meeste bloed aan zijn handen, de onbetrouwbaarste en degene die meer dan wie ook de mogelijkheid van een politiek vergelijk met de Palestijnen altijd met kracht heeft weten tegen te houden en (bijna) heeft weten uit te bannen. (lees verder bij Abu Pessoptimist)

1 gedachte over “Sharon, de gevaarlijkste man van Israel, is dood, maar zijn erfenis leeft helaas nog wel even voort”

  1. Ik ben niet iemand die anderen de dood wenst, en ook niet op ander mans graf danst. Maar deze Ariel Sharon was een duivel in mensen gedaante, en ik ben blij dat hij niet meer onder ons is. Ik vind maar een ding jammer dat hij nooit naar Den haag voor het mensenrechten tribunal werd gebracht net als alle Duitse Nazi oorlog misdadigers. Daar hoorde hij thuis, waarom hij niet. Iedereen weet precies wie hij was, en wat hij gedaan heeft. Een kleine troost is het dat hij niet meer onder ons is, maar weg gegaan is zonder zijn verdiende straf uit te zitten…..Cajosh

Reacties zijn gesloten.