Aardbeienteler verdient tonnen aan dwangarbeiders en andere baanlozen

De gemeente Midden-Drenthe en de aardbeienteler Henk Sturing verdienen grof geld aan bijstandsgerechtigden, verslaafden en gehandicapten, evenals een aantal zorgorganisaties in het christelijke ons-kent-ons netwerk van ouderling Sturing. Daarover publiceerde RTV Drenthe donderdag twee schokkende rapportages.

Op Sturings bedrijf moeten verslaafden, gehandicapten en bijstandsgerechtigden “reïntegreren”. Bijstandsgerechtigden moeten dwangarbeid doen, en Sturing krijgt daar nog eens vierhonderd euro per maand per bijstandsgerechtigde bovenop van de gemeente. Verslaggeefster Petra Wijnsema: “We hebben een heleboel mensen gesproken die daar voor kortere of langere tijd hebben gewerkt, een aantal maanden of soms zelfs tot twee jaar. Ze zeggen dat er geen contract was dat ze ooit hebben ondertekend.” Het gaat om werk op zijn landbouwbedrijf, maar ook om allerlei klusjes rond het huis, zoals schilderen, zagen en hekken schoon schrobben. Mensen moeten werken met kettingzagen en chemicaliën zonder beschermende kleding. Soms verhuurt Sturing de dwangarbeiders zelfs aan vriendjes en daar vangt hij vijf euro per uur voor. Vijf euro voor Sturing dus, de dwangarbeiders moeten het doen met hun uitkering.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

7 gedachten over “Aardbeienteler verdient tonnen aan dwangarbeiders en andere baanlozen”

 1. Weer zo’n goed systeem-idee. Ook in de bio-landbouw wordt dit al veel gebruikt, gesubsidieerde arbeid bij semi-overheidsinitiatieven. Op naar de staatsboerderijen, en als bijkomende winst de vernietiging van de traditionele land- en tuinbouwbedrijven.

 2. Hier kun je zien wie de zwijnen zijn die zich schaamteloos verrijken over de ruggen van mensen die in de shit getrapt zijn.
  Het kwaad heeft een gezicht, een naam en adres.

 3. Ja schande, aanpakken de schaamteloze verrijker én de gemeentelijke doorschuivers.
  Helaas doen dit soort akkefietjes het altijd goed op de (politieke) cv.

 4. Het is gewoon een typische Maffia cultuur dat Nederland beheerst.

  Sommige gebruiken een Zuiver Nederlands uitdrukking ervoor: ons-kent-ons.

 5. Overigens zou dit algemeen verschijnsel de gegronde reden kunnen vormen dat “import” mensen niet zouden willen integreren.

  Het is hun goede recht om te weigeren aan een Maffia gebeuren te doen integreren.

 6. Elders op een ander forum. Van die PVV nitwits hebben ooit eens het woord nivelleren gehoord uit de mond van Rutte of ander rechts tuig. En natuurlijk doet de PVDA helemaal niet aan nivelleren want de inkomens verschillen worden alsmaar groter.

  Maar goed dat woord is wat ze bij blijft totaal niet wetende wat het betekend.

  En dus krijgt alleen de PVDA de schuld want dit land wordt kapot genivelleerd las ik ergens. Omdat die Spekman ooit eens riep dat nivelleren een feest was. Ook Spekman weet niet wat het betekend anders was de PVDA nu wel opgestapt.

  Dat de PVDA schuld heeft aan dit alles klopt. Maar nog meer de VVD natuurlijk. Die is de echte kwade genius. Maar zo blijft dat domme rechtse deel maar VVD, PVV, D66 stemmen. Hoe BESTAAT HET dat nivelleren aan dit kabinet is gekoppeld terwijl ze VOLKOMEN het tegenovergestelde doen.

  En daarvan is de hierboven genoemde uitbuiting er een van.

  Nogmaals voor alle rechtse idioten. DIT KABINET NIVELLEERT NIKS en het is een UITERST RECHTS KABINET. Maar blijf gerust rechts stemmen. We zien elkaar nog wel op het plein als IEDEREEN wakker is geworden. Vechtend voor een bestaan.

 7. Pingback: Corrupte VVD’er Du Jour: burgemeester Jan Broertjes | Krapuul

Reacties zijn gesloten.