Ook Bedoeïenen in opstand, nu rellen in heel Israel

De rellen die begonnen als gevolg van de moord, donderdag, op de 16-jarige Muhammad Abu Khdreir hebben zich nu ook uitgebreid naar het zuiden. In de Negev sloten enkele honderden rebellerende Bedoeïenen Weg nr 60 naar Beer Sheva af, evenals Weg nr 80 bij Tel Arad.
In Tel Sheva, een Bedoeïenenstadje bij Beersheba, gooiden gemaskerde demonstranten molotov cocktails en  stenen naar auto’s bij de ingang van de Joodse plaats Omer. Verschillende auto’s raakten beschadigd.Ook in Oost-Jeruzalem en de Arabische steden en dorpen in Galilea waren zondagmiddag en avond opnieuw uitgebreide botsingen met de politie.
Nooit eerder is de Palestijnse bevolking van Israel zo massaal in opstand gekomen. En wie zich afvraagt waarom de Westoever niet meedoet, dient te bedenken dat daar de door de VS en Europa op de been geholpen speciale ME van Mahmoud Abbas de eigen bevolking onder de duim houdt. Zonder deze troepen en de wil van Abbas en zijnen om koste wat het kost in het zadel te blijven, was nu waarschijnlijk al een soort derde intifada uitgebroken.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

4 gedachten over “Ook Bedoeïenen in opstand, nu rellen in heel Israel”

  1. Een gedachtenexperimentje. Bedoeld om je eens wat aan het denken te zetten. Probeer je voor te stellen dat de Palestijnen en masse de wapens erbij neergooien. Zicb niet meer verdedigen. Heel Israel over zich heen laten komen. Denk je dat er nog Palestijnen zullen zijn over – zeg – 20 jaar?

    En nou het omgekeerde. Stel dat de Israelieten zich niet meer verdedigen. De wapens erbij neergooien, omsmeden tot ploegen en alle Palestijnen (en Arabieren?) over zich heen laten komen. Zouden er over 20 jaar nog Israelieten zijn?

  2. Een gedachtenexperimentje. Bedoeld om je eens wat aan het denken te zetten. -Stel dat de Duitse soldaten hun families hadden meegenomen , het beste land hadden gestolen en een tereurbewind over de “autochtone Nederlanders “voerde .. zouden de Nederlanders dan niet in verzet mogen komen .. ???

  3. Al,

    Ik zeg niet dat Israel volledig vrij van schuld is. Ik heb de nodige twijfels over hun beleid. Maar omgekeerd hoeft dat niet te betekenen dat je geen oog hebt voor Israels belangen. Of dat je geen oog hebt voor alternatieven. Als ik Israel was zou ik alle wapens weggooien. Ervan uitgaande dat de VS en Europa mochten de Arabieren daar misbruik van maken ons wel zouden te hulp schieten. Maar, dat betekent dus ook dat het wat mij betreft ook voor de Palestijnen een serieuze optie is om geen gewapend geweld meer te gebruiken. Ik denk nl. niet dat de Israelieten erop uit zijn (in tegenstelling tot de Duitsers t.o.v. de Joden) Palestijnen uit te roeien en te vergassen.

    Geef eens antwoord op mijn gedachtenexperimentje. Wie van de 2 bevolkingsgroepen maakt volgens jou meer kans om niet uitgeroeid te worden?

Reacties zijn gesloten.