15 gedachten over “Israël doodt zestig mensen in Shujaiya”

 1. “zonder onderscheid”. En hoe moeten de Israelieten het dan doen? Ik denk dat Israel te ver gaat en ik zou – als pacifist – hen willen oproepen om het geweld te staken. Maar ik krijg ook wat van het anti-Israel, pro-Palestina geluid hier. Als de Palestijen zich fatsoenlijk zouden gedragen, geen raketten afvuren, zelfmoordacties plegen, enz., enz. dan zou er na verloop van tijd (want natuurlijk blijf je de eerste jaren op je hoede) steeds meer mogelijk zijn voor de Palestijnen.

  Vergeet ook niet dat onze westerse samenleving 6 000 000 joden vergast heeft. Ik kan me wel voorstellen dat je dan wat meer op je hoede bent. Er zullen best krapulers zijn wier ouders in het verzet hebben gezeten, en heel misschien zelfs nog wel met als redden om joden te helpen, maar laten we eerlijk wezen: de meeste ouders van de krapuler hier, hebben geen poot uitgestoken om Joden te helpen in WO-II en als ze het wel hebben gedaan, dan waarschijnlijk alleen maar om de Duitsers terug te pesten.

 2. Fijn dat sibbekundige Eelco weet dat er bij Krapuul bijvoorbeeld geen schrijvers v/m met joodse achtergrond zijn.
  Zeg mij wie uw vrienden zijn…

 3. Ah , dus mag Poetin ook doen wat hij wil Eelco , 36 miljoen dode Russen in WO2 en ladingen Oekrainers die met de Duitsers heulde , Je bent geen pacifist wanneer je een volk dat onderdrukt word en in Ghettos word opgesloten het recht niet vind hebben zich te verdedigen … maar een slappe lullo , en weet je zak hooi , Mijn grootvader en oudoom hebben jaren ondergedoken gezeten en een andere oom is gefussileerd omdat ze WEL een poot uitstaken .. en die zouden wat Israel nu doet ook veroordeeld hebben .. Jij Vuile lijkenpikker die zijn gelijk probeert te halen over 6 miljoen dode JODEN , niet Zionisten , niet Israelies , maar JODEN , heel verschil …

 4. Dank voor je interventie Bakra, hoef ik aan dat type verder geen woorden vuil te maken

 5. Al,

  (Bijna) elke dode is er 1 teveel (ook al zou ik weinig problemen hebben gehad met de voortijdige dood van Hitler….).

  Wat me verbaast is het volslagen gebrek aan nuance hier (en wat denken jullie daarmee te bereiken?). Ik probeer aan te geven dat ik het geweld van Israel afkeur. Maar de Palestijnen kunnen er toch ook voor kiezen om – rekening houdend met de geschiedenis en met het feit dat ook Joden mensen zijn met gevoelens en kinderen, die bang kunnen worden – op een andere manier dan ze al jaren doen hun onvrede kenbaar te maken? Participeer in de Israelische samenleving. Kom op voor je rechten, voer actie, stem op mensen die jouw geluid uitdragen ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Arab_members_of_the_Knesset ), enz., enz.)

  En als je denkt dat een pacifist gelijk is aan een slappe lullo, heb ik een vraag voor je. Pacifisme houdt toch niet in dat je meewerkt aan misdaden? Het vergt juist moed om zonder wapens in te gaan tegen de gevestigde orde. Meer moed dan op een flauwekul site als krapuul maar wat te roepen vanuit je luie stoel.

 6. Lulhannes , de Palestijnen mogen niet eens van het Herrenvolk in de “israelische samenleving ” participeren , die paar Arabische Knessetleden wonen binnen het zogenaamde “israel’ Niet in de bezette gebieden , de Palestijnen mogen in die bezette gebieden niet eens van dezelfde bussen en wegen gebruik maken als de Zionistisch Kolonisten …

 7. Krapuul is geweldloos ingaan tegen de gevestigde orde( wat jij doet is meevloeien met de helaas gevestigde bruine drek.. EElco…men weet hier waar men het over heeft. Jij echt niet!!”!”

 8. @ Jeroen,

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. je mag Al Bakrastani best blijven toelaten hoor met zijn (toegegeven, zwakke) gescheld.

 9. Eelco’s opmerking : Participeer in de Israelische samenleving. Kom op voor je rechten, voer actie, stem op mensen die jouw geluid uitdragen is wel erg wrang in relatie met vandaag’s uitspraak van de “israelische “Hoge Raad : Üntermenschen welke niet tot het uitverkoren volk behoren hebben helemaal geen recht op bescherming of schuilkelders ..
  http://www.jpost.com/National-News/High-Court-rejects-petition-demanding-bomb-shelters-in-southern-Beduin-villages-363633

 10. Me dunkt dat Eelco maar eens wat geschiedenislesjes moet gaan volgen. Los daarvan zich ook maar eens verdiepen in drogredenen en aannamen.

  “de meeste ouders van de krapuler hier, hebben geen poot uitgestoken om Joden te helpen in WO-II en als ze het wel hebben gedaan, dan waarschijnlijk alleen maar om de Duitsers terug te pesten.”

  1 opa in het gewapend verzet – weigerde (m.i. terecht) na WW2 zijn overigens welverdiende onderscheiding. Sommige dingen ‘doe (/deed) je gewoon’.

  &

  1 opa als “vrijwilliger” naar Nazi-Duitsland – na WW2 ‘net niet’ voldoende bewijs om hem te veroordelen. De “mazzelaar”.

  Referentiekaders en morele ijk-/ ankerpunten heb ik. Jij? Niet zoveel, zo te zien.

  Verder nog iets te janken, Eelco? Laat je waterval aan drogredenen en aannamen maar vloeien, hoor.

 11. Wordt het woord participatiesamenleving hier niet wat ver opgerekt? Het lijkt me lastig participieren met afgerukte ledematen in een platgegooide woonstede. En dan nog pacifist blijven. Eelco je vraagt wel veel van de gemiddelde bewoner van Gaza. Gelukkig weten ze zich op de grond nog enigszins te weren en misschien is het einde van Israel wel meer nabij dan we denken: http://dissidentvoice.org/2014/07/the-end-of-israel/

Reacties zijn gesloten.