Hamas blijft erbij: alleen bestand als blokkade wordt opgeheven

Update donderdag 7.45 uur. In de vroege ochtend van donderdag zijn weer 23 Palestijnen gedood, meldt Ma’an, waaronder tien leden van één familie. Het dodental staat nu op 718, er zijn 4563 gewonden.
Haaretz meldt dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de ban op vluchten naar Israel weer heeft opgeheven. (einde update)       

Israel heeft bekendgemaakt dat woensdag nog drie van zijn militairen zijn omgekomen. Zij werden gedood door een explosief. De Israelische verliezen staan nu op 32. Ook zijn drie burgers gedood door raketten uit Gaza, onder wie een Thaise werknemer die woensdag werd getroffen.
Op dezelfde dag  werden 73 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen. Op de dodenlijst aan Palestijnse kant staan nu 695 mensen, van wie ruim 81,5% burgers volgens de mensrechtenorganisatie Het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR).
De Raad voor de Mensenrechten van de VN heeft aangekondigd dat het een internationaal onderzoek wil instellen naar schendingen van de mensenrechten door Israel. De Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten, Navi Pillay, zei dat er “een duidelijke mogelijkheid” is dat Israel oorlogsmisdaden pleegt in Gaza. Zij veroordeelde ook de ”willekeurige” raketaanvallen van Hamas.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist