Zesduizend vreedzame betogers voor Gaza in Brussel laten zich niet provoceren

Op zondag 27 juli 2014 kwamen meer dan zesduizend vreedzame betogers samen in Brussel om andermaal vrede en rechtvaardigheid te eisen voor Gaza en Palestina. Zij lieten zich niet misleiden door een klein groepje provocerende heethoofden met een andere agenda. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Zesduizend vreedzame betogers voor Gaza in Brussel laten zich niet provoceren”

  1. Keurig opgelost!

    Een aantal heethoofden, ongeveer een zestigtal, lieten zich provoceren door personen die verdacht veel ervaring bleken te hebben in het opjutten van jongeren. Op een bepaald ogenblik, ter hoogte van de Kruidtuin, liepen zij vooruit op de betoging en begonnen met Arabische spandoeken te zwaaien en Israëlische vlaggen in brand te steken.

    De eigen ordehandhavers van de betoging beslisten onmiddellijk de betoging stil te leggen en afstand te houden. Zij riepen zelf de politie op, die vervolgens de provocerende groep wist te isoleren, waarbij enkele rake klappen vielen. Na een oponthoud van ongeveer een half uur kon de betoging vreedzaam zijn traject verder zetten. De meeste betogers bleven er opvallend rustig bij.

Reacties zijn gesloten.