Dit is Israel nu: blijdschap om dode Palestijnse kinderen, Knessetlid Zoabi geschorst, Palestijnen verrot geslagen


Dit werd gezongen op een ”nationalistische” demonstratie op 26 juli in Tel Aviv:
”Tibi (een Palestijns lid van de Knesset) het volgende kind dat slachtoffer wordt is het jouwe. Tibi is dood, Tibi is een terrorist.”
”Hanine Shoabi (een ander lid Palestijns lid van de Knesset), dit is het land van de Joden”, ”Ik haat alle Arabieren”.
En de uitsmijter:
”Er is geen school in Gaza want er zijn geen kinderen meer. Gaza is een begraafplaats, olé, olé, olé.”
(h/t Tali Shapiro)

Zoabi geschorst
Het Palestijnse lid van de Knesset Hanine Zoabi (van de partij Balad) is dinsdag voor zes maanden geschorst van deelname aan de vergaderingen van de Knesset, wegens opmerkingen die ze maakte naar aanleiding van de ontvoering van drie Joodse tieners in juni, die later vermoord bleken te zijn. De beslissing om Zoabi te schorsen werd genomen door het Comité voor Ethiek (sic) van de Knesset. Een schorsing van zes maanden is de zwaarst mogelijk straf. Hij was nog nooit toegepast in de ”enige democratie in het Midden-Oosten” .

Zoabi deed de gewraakte uitlatingen op 18 juni tegen een interviewer van de radio die haar gebeld had en haar vroeg wat ze vond van de terroristen. “Het zijn geen terroristen!” riep Zoabi toen. ”Ook al ben het niet me ze eens, dit zijn  mensen die geen andere manier zien om hun situatie te veranderen en gedwongen zijn hun toevlucht tot dit soort maatregelen nemen totdat Israel een beetje wakker wordt en het lijden van anderen gaat voelen.” Daarna hing ze op, de luisteraars en de interviewer verbijsterd achterlatend. Haar opmerkingen veroorzaakten in juni veel lawaai in de Israelische media.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist