Slachtoffers van het Israëlische geweld (1) doden, gewonden, ontheemden

Tijdens het schrijven van dit stuk zag ik de oproep voor een volgende demonstratie voor de mensen in Gaza langskomen: aanstaande zondag, 3 augustus, 15.00 uur (1), Dam, Amsterdam. Met elke luchtaanval, met elke volgende dode, neemt de noodzaak van dit sort demonstraties verder toe. Kom als je kunt, verspreid die oproep en vertel het verder!

De Israëlische aanvallen op Gaza zijn verder verhevigd, het dodental loop snel op. In één dag brachten Israëlische militairen met hun beschietingen en bombardementen weer 100 Palestijnen om het leven. Het totaal aantal Palestijnse slachtoffers van het Israëlische staatsgeweld staat volgens gegevens van het ministerie van gezondheid in Gaza intussen op 1085 doden. Maar in de door Al Akhbar weergegeven lijst van dodelijke Palestijnse slachtoffers zijn de doden van vandaag nog niet verwerkt. Het totale aantal moet dan inmiddels de 1200 dan ook naderen of al zijn gepasseerd. Zij zijn echter niet de enige slachtoffers van het geweld dat Israël welbewust tegen Palestijnen heeft ontketend.

 

In de eerste plaats zijn er onder de Palestijnse slachtoffers niet alleen de doden. Er zijn ook gewonden, grote aantallen gewonden. Twee dagen geleden waren er dat 4709 volgens het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten (PCHR). Daaronder waren 1263 kinderen. De BBC sprak vandaag al over rond de 6700 gewonden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr