Esther Voet (CIDI) twitterde vervalste video over Gaza rond

Esther Voet, de directeur van het CIDI (de afkorting staat voor Centrum Informatie en Documentatie Israel) heeft op 26 juli via haar Twitteraccount een video-opname rondgestuurd, waarop te zien is hoe leden van Hamas inwoners van Gaza afrossen. De video diende als bewijs voor de door de Israelische propaganda-machine verspreide verhalen dat Hamas zijn eigen mensen opoffert tijdens de Israelische aanval op Gaza. De beweging zou mensen terug hun huizen in jagen als ze die willen verlaten, nadat Israel heeft gewaarschuwd voor een ophanden zijnde aanval. Immers, het onderschrift bij de video luidt: ”Dit is wat Hamas doet met mensen die hun huizen willen verlaten.” De tweet van Esther Voet werd 29 keer geretweet. Dezelfde video die zij aanprees prijkte ook op de site van zionistische ultra’s ”The Algemeiner” en een keur aan andere rechts-zionistische blogs. Maar wat blijkt? Het gaat hier om een vervalsing. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

Noot redactie: Toen Esther Voet gewezen werd op het feit dat de video vals was twitterde zij:
Twitter - Esther_Voet- Hoor dat deze tweet van mij ...

6 gedachten over “Esther Voet (CIDI) twitterde vervalste video over Gaza rond”

 1. “Noot redactie: Toen Esther Voet gewezen werd op het feit dat de video vals was twitterde zij:”

  Ja, wat twitterde zij?

 2. Net het hele artikel op de site van Abu Pessoptimist gelezen. Los van het feit dat het filmpje geknipt en geplakt is, wordt eigenlijk alleen uit de titel de beschuldiging duidelijk dat Hamas mensen verhinderd te vluchten en dus opoffert. Als je de film op zichzelf bekijkt is het volstrekt onduidelijk waarom deze mensen worden afgetuigd. Je moet wel een enorme plank voor je kop hebben als je hier in trapt.

 3. Waarom twittert esthertje zoveel?
  Heeft ze niks anders te doen?

  Zoals een politicus die enorm door tokkies werd gewaardeerd ooit zei..
  MENS GA KOKEN!

 4. Neel, sommigen ‘denken’ via social media een bereik te hebben/ te krijgen. Los van het hip zijn/ meedoen.

  Waar men veelal aan voorbij gaat, is dat een veel groter deel van de bevolking helemaal geen gebruik maakt o wil maken van iets als twatter en/ of facebook. Het uiteindelijke bereik is nogal beperkt.

  Ik zou nu een heel stuk kunnen tikken over een informatiebubbel (veroorzaakt) door social media en meer, maar dat staat allemaal verder los van de propaganda bedrijvende en verspreidende Esther Voet.

 5. Ze zegt in elk geval sorry.

  Dit lijkt een beetje op wat vele andere mensen ook doen. het klakkeloos doortweeten van foto’s en filmpjes die niet kloppen. Foto’s van dode Palestijnen die in werkelijkheid in Syrië genomen zijn, foto’s van gedode Israeli’s die uit de jaren 70 stammen en ga zo maar door.

  Vertrouw geen enkele media meer. Zeker niet online.

Reacties zijn gesloten.