Labour-voorzitter Jeremy Corbyn: “Another World Is Possible”

Op de partijconferentie van Labour in Brighton maakt kersvers partijvoorzitter Jeremy Corbyn zijn verkiezingsbeloftes waar. Onder de bekende andersglobalistische slogan “Another World Is Possible” zet hij de toon: “Sociale besparingen, geen economische noodzaak, maar een politieke keuze.”

Bij de gewone partijleden kon Corbyn op de eerste partijconferentie onder zijn leiding op alle steun en instemming rekenen. Na zijn overweldigende overwinning bij de interne partijverkiezingen voor een nieuwe voorzitter bracht Corbyn een boodschap dat het anders moet en kan.

Parlementslid John McDonnell, zijn campagneleider en voornaamste economische adviseur, vatte het in zijn toespraak tot de partijconferentie goed samen: “Wij hebben de immense taak aangevat om het economisch discours in dit land te veranderen. Wij gaan Starbucks, Vodafone, Amazon, Google en al die anderen dwingen om hun fair deel van de belastingen te betalen. Wij zullen besparen, maar niet op het aantal agenten op straat, op de verplegers in de hospitalen of op de leraars in de klas.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be