Anti-Pegida-protest in Utrecht: ‘De wereld is van iedereen!’

Afgelopen zondag waren twee protesten tegen de racistische Pegida-demonstratie in Utrecht. Een prettige zon en een goede opkomst, van zo’n 400 mensen op het Janskerkhof, zorgden voor een sterk tegengeluid. Op een gegeven moment waren er zoveel mensen dat het plein overliep: een grote groep stond aan de overkant van de weg.

Er werd goed gesproken door een aantal bevlogen sprekers, onder wie de Syrische Majad. Ook zij en haar familie hoorden bij de zogenaamde ‘gelukszoekers’ toen ze naar Nederland vluchtten. ‘Ik ben gevlucht voor een dictator’, maakte ze duidelijk. Haar familie woont nog in Syrië, omdat ze bang zijn hun kinderen te verliezen aan de zee of tijdens de illegale reis in vrachtwagens. Toen zij haar familie belde en vroeg hoe het ging, was het antwoord van de andere kant van de lijn een veelzeggend ‘Wij leven nog.’

Het publiek was duidelijk ontroerd door haar verhaal en laat haar het podium verlaten onder luid applaus. Dit gebeurde bij elke spreker, het was opvallend hoe betrokken het publiek was. Ook de leuzen worden meteen overgenomen: ‘PVV, nee, nee, nee. De wereld is van iedereen!’, galmt krachtig over het plein.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu