Rutte II laat Wilders oogsten

Door: Ewoud Butter en Roemer van Oordt
Wegblokkades, het bedreigen van politici, bestorming en bekladdingen van AZC’s, zwalkende politieke partijen, forse tegenstellingen in een traag reagerend kabinet en een daarvan profiterende, xenofobe, opruiende populist die maar weer eens een stigmatiserend meldpunt opricht: een weinig verheffende schets van de reacties op de opvang van asielzoekers in Nederland.

Bij de bevolking in vooral de ‘onevenredig belaste’ dorpen en kleine steden leeft bezorgdheid, teleurstelling of zelfs woede omdat zij zich door de politiek voelen gepiepeld en misbruikt.

Het is de wrange oogst van een land dat de afgelopen decennia tot op het bot gepolariseerd is geraakt over immigratie en integratievraagstukken en waarbij de politiek een rammelend democratisch vehikel is geworden.

Maar met alleen dat beeld zouden we de werkelijkheid geweld aan doen. In heel het land werken tienduizenden vrijwilligers zich uit de naad en zijn er hier en daar politici die de algehele malaise lijken te ontstijgen en wel enig moreel leiderschap tonen. De afgelopen week was misschien wel illustratief. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Republiek allochtonië