Michael Moore: “Donald Trump is een watje”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump liet op 7 december weten dat hij de grenzen van de Verenigde Staten volledig wil sluiten voor alle moslims. Hij deed deze uitspraak in de nasleep van de San Bernardino schietpartij. Een van de schutters, Tashfeen Malik, was waarschijnlijk geradicaliseerd in Saoedi-Arabië. Als reactie trok de Amerikaanse filmmaker Michael Moore naar de Trump Tower in Manhattan en hield een bord vast totdat de politie kwam. Nadien schreef More een brief aan Trump: “wij zijn allemaal moslim”.

Beste Donald Trump:

Misschien herinner je je (je hebt immers een “perfect geheugen!”) dat we elkaar ontmoetten in november 1998 in de groene ruimte van een talkshow waar we samen ‘s middags waren uitgenodigd. Maar net voordat ik op ging, werd ik opzij getrokken door een producent van de show. Hij zei dat je ‘nerveus’ was over het feit dat je samen met mij op de set zou staan. Ze zei dat je niet “in mootjes gehakt” wilde worden en je gerustgesteld wilde worden dat ik je niet zou “willen pakken”.

“Denkt hij dat ik hem ga te pakken nemen en hem in een houdgreep ga nemen?” vroeg ik verbijsterd.

“Nee,” antwoordde de producent: “hij lijkt gewoon schrikachtig door u.”

“Huh. Ik heb de man nog nooit ontmoet. Er is geen reden voor hem om bang te zijn,” zei ik. “Ik weet niet meer over hem dan dat hij graag zijn naam op dingen ziet staan. Ik zal met hem praten als je wilt.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be