Clinton loopt uit maar Sanders klampt aan

Hillary Clinton heeft op Super Tuesday 1 maart 2016 haar kansen vergroot op de nominatie maar ze is er nog niet. Bernie Sanders houdt stand, met een overwinning in vier staten en een zeer nipte nederlaag in één. Zijn grootste probleem blijft de zwarte kiezers overtuigen, die massaal voor Clinton kiezen. Hij scoort daarentegen zeer hoog bij de witte middenklasse.

De resultaten van de Republikeinse en Democratische kandidaten bij de voorverkiezingen van 1 maart komen in grote lijnen overeen met de peilingen. Donald Trump wint 7 staten, Ted Cruz wint er twee en Marco Rubio één. Bij de Democraten wint Clinton eveneens 7 staten en Bernie Sanders 4.

Dat brengt de stand van verkozen ‘pledged’ kandidaten aan Republikeinse kant op Trump 274, Cruz 149, Rubio 82, de minder bekende gouverneur van Ohio John Kasich 25 en Ben Carson 8. Voor Kasich en Carson is de strijd daarmee voorbij. Als ze nog blijven voortdoen is dat om zich te positioneren voor een plaats in de regering van de volgende Republikeinse president of om zich lokaal in de eigen staat te profileren.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be