CEO Google Eric Schmidt wordt hoofdadviseur Pentagon

Eric Schmidt, CEO van Google, gaat een nieuw adviesorgaan leiden voor technologische innovatie van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. Schmidt heeft Google al eerder opengesteld voor de Amerikaanse overheid, ten koste van de privacy van de gebruikers van Google. Nu gaat hij nog een stap verder in de vermenging van overheid en privésector in de VS.

Volgens Amerikaans minister van Defensie Ashton Carter is de oprichting van dit nieuwe orgaan noodzakelijk “om het leger meer mogelijkheden te geven om technologische innovaties op de voet te volgen en een militaire toepassing te geven. Zo moet het Amerikaans leger zijn competitieve scherpte behouden tegenover Rusland en China die hun legers aan het uitbreiden zijn.” Minister Carter en Eric Schmidt zullen 12 personen selecteren om deel uit te maken van dit adviesorgaan. Het is de bedoeling om voor het eerst samen te komen in april.

Eric Schmidt (WikiMedia Commons)
Erich Schmidt is auteur van het boek The New Digital Age: Reshaping the Future of People, nations and Business, samen met mede-auteur Jared Cohen, zijn naaste medewerker bij Google. Beide auteurs zwaaien daarin de lofzang van het internet als de grote uitdaging van de 21ste eeuw voor de almacht van staten. De Arabische Lente schrijven ze volledig op conto van hun bedrijf.

In werkelijkheid hebben Schmidt en Cohen van Google een instrument van het machtigste land ter wereld gemaakt, hun vaderland de VS. Volgens Schmidt en Cohen kunnen de VS per definitie niets slechts doen. Mensen als Henry Kissinger, Tony Blair en Madeleine Albright schreven niets dan lof op de achterflap van het boek. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be