Gemeenteraadslid opgepakt. Verdacht van actie tegen TTIP

Piratage de l’écran Coca-Cola à De Brouckère (TTIP Game Over) from zin tv on Vimeo.

Een gemeenteraadslid werd met veel machtsvertoon uit zijn bed getild en geboeid meegenomen naar het politiekantoor. Hij wordt er van verdacht één van de activisten te zijn die vorige maand een anti-TTIP-boodschap op het Coca-Cola-reclamebord in Brussel toverde.

Het was één van de meer spectaculaire acties tegen de TTIP-onderhandelingen. Activisten beklommen op 10 juli, de avond van de EK-finale, de grote billboard van Coca-Cola op het Brouckèreplein. Ze plugden in op de computer die het scherm bedient en even later verscheen de boodschap ‘TTIP Game Over’. De uitbater van het reclamebord zag zich gedwongen om het scherm uit te zetten. De actie werd in een filmpje opgeëist door ‘Ecran de fumée’.

Op dinsdagochtend 2 augustus viel de politie binnen bij Hugo Périlleux-Sanchez, gemeenteraadslid van Ecolo in Watermaal-Bosvoorde. De politie zei dat hij verdacht werd van het pirateren van het reclamebord. Zijn materiaal – smartphone, computer en fotoapparaat – werden in beslag genomen en hij werd gehandboeid meegevoerd naar het politiekantoor.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be