Venlo: goede solidariteitsactie met Afrin

Minstens zestig mensen protesteerden afgelopen zondagmiddag tegen de aanval van Turkije op Afrin, op Koerden en anderen die daar wonen, op de poging om daar een vrije maatschappij op te bouwen. De actie was georganiseerd door de Alevitische Kulturele Vereniging in Venlo. Ik was één van de deelnemers. Een klein verslagje van een prettige en waardevolle actie. Ondanks de kou.

We waren aan de vroege kant, toen op het verzamelpunt nog nauwelijks actievoerders stonden. Wie er wel was: politie. Met ME-busjes, met een flink aantal agenten, te voet en zoals later bleek ook te paard. Zelfs in de stationshal zagen we stillen, agenten in burger, zo te zien een arrestatieteam. Sta je daar frietjes te nuttigen op vijf meter afstand van dat tuig.

Dit machtsvertoon van de politie zal te maken hebben gehad met de mogelijkheid dat Turkse nationalisten en Erdoğan-fans het pro-Koerdische protest zouden komen verzieken. Maar het voelde toch vooral als: doe geen gekke dingen, we houden jullie in de gaten. Intimidatie.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr