Elke vier seconden gaat voetbalveld aan wildernis verloren

De laatste grote wouden die onze aarde nog telt, gaan in snel tempo verloren. Vooral in Canada is dat het geval, niet in Brazilië of Indonesië, waar de ontbossing vaker het nieuws haalt.

Een nieuwe satellietstudie toont aan dat sinds 2000 meer dan 104 miljoen hectare bossen, een gebied dat drie keer zo groot is als Duitsland, werd vernield.

“Elke vier seconden gaat een gebied ter grootte van een voetbalveld verloren”, zegt Christoph Thies van Greenpeace International.
De omvang daarvan is duidelijk zichtbaar op de satellietbeelden. “Absoluut verschrikkelijk”, luidt het commentaar van Thies. “Bossen spelen immers een cruciale rol voor de regeling van het klimaat.”
De snelheid waarmee er vandaag ontbost wordt, doet meer CO2 in de atmosfeer vrijkomen dan al de vrachtwagens, auto’s, schepen en vliegtuigen samen, zegt hij.

“Overheden moeten zeer snel actie ondernemen om intacte bossen te bewaren” door meer gebieden te beschermen, strengere regels inzake bossen en wouden uit te vaardigen en de houtindustrie ervan te overtuigen geen hout uit oerwouden te gebruiken. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

1 gedachte over “Elke vier seconden gaat voetbalveld aan wildernis verloren”

Reacties zijn gesloten.