Arabische Liga steunt plan voor stellen deadline aan Israelische terugtrekking uit bezet gebied

De Arabische Liga heeft zich zondag tijdens haar vergadering van de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken achter het plan gesteld van de PLO en Mahmoud Abbas om een deadline van drie jaar te stellen aan een Israëlische terugtrekking uit de bezette gebieden en de stichting van een Palestijnse staat. Jamal al-Shobaki, de Palestijnse ambassadeur in Egypte en bij de Arabische Liga, zei dat de Liga een resolutie heeft aangenomen om het plan aanhangig te maken bij de VN-Veiligheidsraad en andere internationale lichamen. Hij zei dat de ministers zelf met een ontwerp-resolutie willen komen. Over de tekst is nog overleg gaande.

Abbas zou het plan naar voren willen brengen in zijn rede voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, later deze maand. Het plan voorziet in nieuwe onderhandelingen met Israël gedurende negen maanden en een terugtrekking die daarop volgt binnen drie jaar. De eerste drie maanden van onderhandelingen met Israël zijn bedoeld om de grenzen van Israël en de Palestijnse staat vast te leggen, de overige zes maanden voor andere belangrijke zaken. De VS, die over het plan is ingelicht, staat er naar verluidt afwijzend tegenover. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

2 gedachten over “Arabische Liga steunt plan voor stellen deadline aan Israelische terugtrekking uit bezet gebied”

  1. Gelooft iemand dat deze Israëlische regering ook maar even serieus over vrede of terug trekken denkt?

  2. Wat een initiatief zeg !

    Laat de Liga eerst eens in actie komen tegen IS in plaats van het Westen de kastanjes uit het vuur te willen laten halen. Praten we daarna eens verder…

Reacties zijn gesloten.