10 oktober, Amsterdam: actie tegen dwangarbeid tijdens bijeenkomst van wethouders

Op 10 oktober voert het comité Dwangarbeid Nee actie tijdens een regionale bijeenkomst van Sociale Zaken-wethouders uit West-Nederland. Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft de wethouders uitgenodigd om te komen praten over het arbeidsmarktbeleid. Dwangarbeid Nee grijpt de gelegenheid aan om van de wethouders te eisen dat dwangarbeid in hun gemeenten onmiddellijk moet worden afgeschaft. Het protest sluit aan bij de actieweek die is uitgeroepen door de Britse organisatie Boycott Workfare. Protestactie Vrijdag 10 oktober, vanaf 16:00 uur Boerderij Langerlust Provincialeweg 24, Amsterdam (Er rijdt een bus van Dwangarbeid Nee naar de actie. Om 14:30 uur verzamelen bij de Bijstandsbond, Da Costakade 162, Amsterdam) Facebook-evenement

De locatie van de bijeenkomst, de aan de rand van de hoofdstad gelegen boerderij Langerlust, maakt deel uit van Pantar Amsterdam en biedt “leerwerkplekken” voor mensen “met afstand tot de arbeidsmarkt”. De wethouders laten zich daar op 10 oktober in de watten leggen met een “diner pensant”,… (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak

1 gedachte over “10 oktober, Amsterdam: actie tegen dwangarbeid tijdens bijeenkomst van wethouders”

  1. Ik vind het een prima actie. Noodzakelijk zelfs. Alleen zo jammer dat het voor bijstandsgerechtigden uit de rest van het land haast niet mogelijk is om erbij te zijn vanwege de reiskosten. Het zou zoveel drukker kunnen zijn!

Reacties zijn gesloten.