Israelische reservisten willen niet langer Palestijnen bespioneren

Drieënveertig reservisten van ‘Eenheid 8200’ van het Israelische leger hebben een brief naar de legerleiding gestuurd dat zij niet langer de levens willen bespioneren van Palestijnen die onder de bezetting leven. ”Eenheid 8200” is een elektronische afluisterdienst, die enigszins te vergelijken is met de Amerikaanse afluisterdienst NSA.
In een brief die werd afgedrukt in de populaire krant Yediot Ahronot zeiden de 43 niet langer te willen meewerken aan het verergeren van de bezetting. “Het verzamelen van inlichtingen helpt mee miljoen mensen te controleren, en dringt diepgaand binnen in vrijwel alle aspecten van hun leven. Dat geeft hun niet de kans normale levens te leiden, leidt tot meer geweld en schuift een einde aan het conflict op de lange baan,” aldus de brief.
De ondertekenaars werden niet met name genoemd. Enkelen van hen werden anoniem geïnterviewd door de krant en door de Israelische legerradio. Daar zeiden sommigen dat details van de Palestijnen worden verzameld over seksuele voorkeuren, of ziektes, die gebruikt kunnen worden om Palestijnen te chanteren en te dwingen als informant voor de Israeli’s te gaan optreden. Ook bleken sommigen problemen te hebben met het feit dat details die verzameld waren over leiders in Gaza hadden geleid tot bombardementen waarbij familieleden en omstanders waren gedood.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Israelische reservisten willen niet langer Palestijnen bespioneren”

  1. Sommige Israëli’s blijken een geweten te hebben. Godlof!
    (Schut, Roze Khmer, ik schrijf en bedoel ISRAËLI’S, niet joden. Dit om de antisemitisme-knuppel in de zak te laten.)

Reacties zijn gesloten.