Israel elimineert de twee verdachten van de ontvoering van de ”Joodse tieners”

Israelische troepen hebben woensdagochtend vroeg twee Palestijnen geëlimineerd die ervan verdacht werden in juni de drie Joodse tieners Gilad Shaer, Naftali Fraenkel en Eyal Yifrah te hebben gekidnapt en vermoord. De twee mannen, Marwan Qawasmeh (29) en Amar Abu Eisha (32) hielden zich verborgen in een huis in Hebron, waarin een timmerbedrijf was gevestigd.
In een operatie waaraan de geheime dienst Shin Bet, en speciale eenheden van de grenspolitie en het leger deelnamen, werd het huis even na middernacht omsingeld  Vervolgens de de zogenoemde ”pressure cooker” methode toegepast. Dat is een methode die Israel vaker inzet als het zegt Palestijnen te willen arresteren. De methode bestaat erin dat het vuur wordt geopend op het huis of de schuilplaats van de verdachte, dat er eventueel een raket op wordt afgeschoten, dat het huis gedeeltelijk wordt gesloopt met behulp van een bulldozer of graafmachine (zoals ook in dit geval) en dat de verdachte uiteindelijk wordt gedood. (Er zijn mij, AbuP., geen gevallen bekend van personen die na het toepassen van de ”pressure cooker methode” levend in handen van het leger vielen).

Volgens de Israelische legerwoordvoerder, Peter Lerner, waren Qawasmeh en Abu Eisha naar buiten gekomen en hadden zij teruggeschoten, nadat het leger was begonnen  op het huis te schieten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist