De vervuiler moet betalen, zeggen 73 landen

Drieënzeventig landen – inclusief China, Rusland en de Europese Unie – en meer dan duizend bedrijven en institutionele investeerders hebben zich achter plannen geschaard een prijskaartje aan CO2-uitstoot te hangen. Dat heeft de Wereldbank op 22 september gezegd. De landen zijn samen goed voor meer dan de helft van de uitstoot van alle broeikasgassen en vertegenwoordigen ongeveer de helft van de wereldbevolking. Ook België en Nederland steunen de plannen.

CO2 emissies

Meer dan honderd regeringsleiders zijn deze week in New York voor een door de Verenigde Naties gesteunde top, waar regeringen en de private sector nieuwe klimaatinitiatieven bekendmaken.
Aanpassing

Er zijn diverse manieren zijn om een prijs te plakken op CO2, zoals een belasting of een handelssysteem. Elk hebben ze hun voordelen, zeggen voorstanders. Ze creëren economische stimulansen om de emissie te beperken en bevorderen de ontwikkeling van hernieuwbare energie. De inkomsten kunnen daarnaast gebruikt worden voor aanpassing aan de klimaatverandering. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “De vervuiler moet betalen, zeggen 73 landen”

  1. Lijkt me niet meer dan logisch. Alleen het wordt altijd doorberekend.

    Goedkoop maar vervuilend produceren (duurder achteraf om de zooi als het nog kan op te ruimen)

    of

    Duurder (en dat hoef niet eens altijd juist door slimmigheden) maar duurzamer produceren (in the long run goedkoper en zeker gezonder)

Reacties zijn gesloten.