Arabarbarist Hans Jansen, de ontluisterende ontmaskering

Je weet wel, Hans Jansen, de “wetenschapper”. De grote goeroe van Geert.

Kijk hoe Hans Jansen letterlijk met een bek vol tanden staat in een gesprek met o.a. Oscar Hammerstein, Joris Luyendijk en tenslotte Jeroen Pauw, 17 november 2010 bij Pauw en Witteman.

Bekijk de gehele video voor optimaal kijkersgenot maar voor de haastigen: het hoogtepunt is op 3:05 minuten: Hans Jansen brabbelt wat over hoe “Links” nederland overlevert aan de radicale islam en Jeroen Pauw vraagt om één voorbeeld.

Het antwoord van Hans Jansen is werkelijk GENIAAL

Oh ja, met bewerken is dat ene voorbeeld helaas verloren gegaan. (Overigens bedankt GJ_ voor het uitknippen van dit stukje.)

Maar, dat ene voorbeeld is volgens Hans Jansen dus dat Marcouch een keer “op kosten van de belastingbetaler” imams heeft laten invliegen.

Iets wat in dezelfde uitzending nog door Marcouch wordt ontkend (telefonisch).

Plakken we er nog wel een keertje aan. 😀

Bekijk de gehele uitzending hier

43 gedachten over “Arabarbarist Hans Jansen, de ontluisterende ontmaskering”

 1. Ik kijk nog liever naar dat plaatje van die vieze plee dan naar deze man.

  Is hij een typetje van Koot en Bie?

 2. Ik denk dat Jansen uit begint te worden. Hij was vroeger beter in dit soort discussies. Of hij is niet meer gewend aan weerwoord. Hij had al die vragen kunnen voorzien en zich beter kunnen voorbereiden

  Niet dat je ook maar een wet kunt vinden die is aangepast om Islamisten een plezier te doen. Maar goed dat is nog altijd minder slap dan zeggen dat degene die de vraag stelt maar met voorbeelden van jouw stelling moet komen.

 3. Hij hangt dit verhaal al jaren op. Iedereen blaat hem na. Het is uniek dat er nu een keer een journalist doorvraagt maar in principe had hij al die voorbeelden (als die er zijn) moeten kunnen dromen. Die vraag had hij al tientallen keren eerder moeten krijgen.

 4. @ #4 jvdheuvel
  Dat is het probleem met de Nederlandse “Jounalistiek” in een notedop. Ze stellen veel te weinig kritische vragen omdat ze bang zijn om mensen weg te jagen. Het lijkt er op dat het de laatste maanden een beetje meer de goede kant op gaat. Misschien heeft Peter R. de Vries een trend gezet toen hij liet zien hoe makkelijk je een PVV-er verbaal kunt fileren op tv.

  Pouw en Witteman zijn nog heel lief voor Jansen geweest. Dit was leuke tv maar de handschoenen mogen nog wel wat vaker uit.

 5. Volgens mij beseffen P en W zelf nog nauwelijks wat voor vlees ze in de kuip hebben en ze denken gewoon “we moeten de islam deskundige weer eens uitnodigen”. Ze zouden eens op google cursus moeten. 😆

 6. Op welke minuut wordt hij precies ontmanteld?
  Het enige wat ik zie is dat hij op een bepaald moment geen concreet voorbeeld paraat heeft, kan de beste gebeuren. Voor de rest houdt hij een consistent verhaal..

  Overigens die Luyendijk spoort voor geen meter, hij vergelijkt moslims met duitsers en fundamentalistische moslims met nazi’s. Een kleuter begrijpt nog het verschil tussen ideologie en nationaliteit. Je hebt geen invloed op de plek waar je geboren wordt maar een ideologie kies je zelf.

 7. @9 Duidelijk is wel dat je er niks van begrepen hebt van die vergelijking. Ik vind het een zeer goede vergelijking. Immers de rabiate Arabist beweert dat er maar 1 Islam is en dat er geen gematigde Islam is.
  Het punt dat Luyendijk wil maken is dat je niet kunt zeggen dat alle moslims fundamentalisten zijn, zoals je tijdens WO II ook niet kunt zeggen dat alle Duitsers Nazi’s waren. En in die vergelijking is de verhouding nationaliteit staat tot geloof, totaal irrelevant.

 8. Wat is Joris Luyendijk een ontzettend vervelende vent! Beetje irritant op de man gaan spelen en dan de kwieke gast uithangen omdat degene die je aanvalt begint te stamelen. Wat een mispunt! Laag bij de grond.

 9. #15 Hahahahahahahahahaha, ja moeilijk als er een weerwoord komt dat nog zinnig is ook. Ik vond hem wel heel erg goed en de aradeskundige flauwekul-belangrijk-zitten-doen.

  Als er van Wilders wordt gezegd dat hij irritant is, wordt er altijd gezegd dat links het zuur vindt en dat de waarheid gezegd mag worden. Om beroemde woorden van de Grote Blonde Leider aan te halen: Wen er maar aan! 😀

 10. duidelijk geval. een simpele vraag gewoon geen antwoord op hebben. heeft niets met een incidenteel stroomstorinkje in de hersens te maken of zo, het voorbeeld is er gewoon niet.
  klassiek geval van door de mand vallen. posters als ene jurgen die daar dan nog een draai aan willen geven laten zich dus ook lelijk in de kaart kijken.

 11. #18 Ben, zeker omdat dit niet de eerste keer is dat de aradeskundige deze riedel afspeelt, zou je toch verwachten dat hij direct een antwoord paraat heeft. Of, 💡 , zou hij altijd dit verhaal houden voor mensen die instemmend knikken en niet verder vragen? A. omdat ze het met hem eens zijn of B. omdat ze hem een zeur vinden en verder niet in discussie gaan. Wie weet was het wel de eerste keer dat er naar een voorbeeld werd gevraagd 😮 Gezien de kring waarin hij verkeerd zou me dat helemaal niet verbazen. Universteit Leiden moet er maar snel van af zien te komen, is geen reclame voor het niveau.

 12. Ik vond die opmerking over het ingeburgerd zijn van de term gematigde moslim wel heel erg goed (ten opzichte van de niet-nazi’s die je ook geen gematigde duitsers noemt). Dat raakt wel de kern van hoe moslims weggezet worden.

  Overigens verwacht ik niet dat ook maar 1 pvv stemmer na het zien van deze discussie voortaan niet meer op de pvv zal stemmen.

  Beelden op tv van een vechtende Hernandez zijn een stuk effectiever. Misschien kan justitie die beelden kwijtraken zodat ze per ongeluk in handen van een tv zender komen?

 13. Zat gisteren in het café met iemand die heel goed zomaar op de PVv zou hebben kunnen stemmen.

  We hadden het over Hans Jansen, en dat hij zo afgefikt is bij P & W. Ik zei dat ik vooral de lichaamstaal van Joris Luyendijk zo mooi had gevonden, die zich als mede-arabist met elke lichaamsvezel distancieerde van Jansen. Mijn gesprekspartner veerde woedend op: “Joris Luyendijk is geen arabist” , riep hij, ”Joris Luyendijk is een soort…. antropoloog.”
  Ik heb het bij thuiskomst even opgezocht, en inderdaad is Joris geen arabist, maar religie-antropoloog, met als vakgebied de islam en Egypte, waar hij ook heeft gestudeerd.

  Ik heb ooit enige tijd iets gehad met een journalist die zowel hebraicus als arabist was, en dat was verder niets bijzonders. Zo bijzonder is het niet om een taal te hebben gestudeerd en het daarin ver te hebben geschopt. De meeste wetenschappers met een taalachtergrond komen zelfs in hun vak helemaal niet aan de bak. Ik wil het volgende hiermee zeggen: in de rechts-intelluele kringen rond Hans Jansen en Afshin Ellian en zo lijkt het zijn van ‘arabist’ een soort ereteken. Een vorm van priesterschap, of anderszins een reden om iemand op het schild te hijsen. Alsof het kunnen lezen van het Arabisch alfabet al heel wat is, en als je er dan ook nog iets bij kunt vertellen, ben je helemaal geweldig.
  Maar Jansen is gewoon één arabist in een zee van anderen, die in sommige gevallen echt radicaal andere standpunten innemen.

 14. @30 Ik zou zeggen ga naar school viezerik 👿 . Iedere Duitser was verkeerd in jouw mening.
  Er zijn in WO II veel Duitsers gesneuveld die niks met de oorlog te (maken hebben/ wilden maken.)
  Het is zo iets als zeggen dat alle Nederlanders anti-Islam zijn en geloven dat er een oorlog tegen de Islam moet komen. Niet alle Nederlanders waren NSB-ers in de de vergelijking van GJ.

 15. Het is ook allemaal bezijden het punt. We hebben dit voorbeeld van Luyendijk er in laten zitten omdat we het wel een goed voorbeeld vonden. Als het kennelijk allemaal te ingewikkeld is dan kunnen we dat er ook uitknippen en dan blijft echt alleen het stompzinnige gewauwel en gehakkel en gestotter van “wetenschapper” Hans Jansen over en verder niks.

 16. Te ingewikkeld??? Het is toch geen raketwetenschap zou ik zeggen. Ik ben niet universitair geschoold, eigenlijk helemaal ongeschoold om eerlijk te zijn, en ik snap het ook.

 17. Ik vind het ook knap camerawerk, hoe ze Joris Luyendijk in beeld houden, als Hans Jansen oreert.
  Dodelijk.
  En die Jansen is heden ten dage nog precies dezelfde doordrammer als in 1967 of 1968, toen hij Abu Nidal z’n traningskampen even hard aanprees als hij nu met Geert Wilders doet.
  Jansen en Ellian: Ellendige voorbeelden van intellectuele prostitutie. 😥

 18. Ik zal pas tevreden zijn als Nederland sharia law gaat invoeren.
  Alle anti Jansen mensen gaan dan, net als in 1940, begrijpen waar ze
  nu moeite mee hebben.

 19. Inderdaad:

  Huib Schreef:

  Jansen en Ellian: Ellendige voorbeelden van intellectuele prostitutie

  @Bas, er zijn verschillende soorten prostituees ook!

 20. @37 Mafkees

  Jij begint zelf over de Sharia invoeren in Nederland. Toont aan uit wat voor soort hout je gesneden bent. Bah 😥 . Jij bent enger dan de Marokkaan ,Turk of welke moslim dan ook die op straat tegenkom.

 21. Weimar Schreef:

  @ koertj: Er waren na WO II verdomd weinig Nederlanders die niet in het verzet hadden gezeten…

  Daarom blijf nu allemaal schrijven en doen.

 22. Bas Schreef:

  Ik zal pas tevreden zijn als Nederland sharia law gaat invoeren.
  Alle anti Jansen mensen gaan dan, net als in 1940, begrijpen waar ze
  nu moeite mee hebben.

  Natuurlijk wil je dat graag , onder Sharia zijn Gekken en Geestelijk gehandicapten namelijk nooit verantwoordelijk voor hun daden .. komt een dementerende oude man als Jansen er makkelijk van af …..

 23. @ Bas
  De gemiddelde Moslim in Nederland wil helemaal geen theocratie invoeren.; net zo min als de gemiddelde Christen dat wil.

  Er is een reden dat Jansen niet met goede voorbeelden kan komen. De Islam krijgt namelijk niet meer ruimte dan andere godsdiensten.

 24. Ach, hoe schattig.

  Niemand die het opviel, dat deze “arabist” er niet van op de hoogte was dat het CDA al ruim 30 jaar géén KVP meer is?

 25. Pingback: Raadsheer Tom Schalken geeft Hans Jansen een onterecht compliment | Politeia Libertas

Reacties zijn gesloten.