De devaluatie van de burgeroorlog

burgeroorlogJe kan tegenwoordig geen internetpagina openslaan of er is wel de één of andere hysterische PVV-aanhanger die dreigt met een volksopstand of met een burgeroorlog. Als Geert dit dan burgeroorlog, als moslims dat dan komt het volk in opstand, als de rechter zus dan oorlog, als de islam zo dan bloedige revolutie. Nu ben ik zelf een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting, in tegenstelling tot de PVV-aanhang, die immers alleen maar de vrijheid van Greets meningsuiting kennen, en de vrijheid om hun eigen mening getiteld “Geert, mijn stem heb je” te uiten, maar toch vind ik dat constant refereren naar een burgeroorlog, hoe moet ik het zeggen, een beetje overdreven.

Vroeger was het anders, toen was een burgeroorlog nog wat. Neem de Spaanse Burgeroorlog, dat was andere koek. Of neem, korter geleden, de burgeroorlog in Joegoslavië. Dat waren burgeroorlogen. Als die Spanjaarden in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw internet hadden gehad, dan was er ook geen burgeroorlog geweest. Dan hadden ze gewoon vanuit hun gemoedelijk lekker warme huiskamertje in hun luie stoel over een virtuele burgeroorlog kunnen jammeren, en “Franco, mijn stem heb je” kunnen copy-pasten, net als de PVV-aanhangers nu. 😉

1 gedachte over “De devaluatie van de burgeroorlog”

  1. Ook Berlijn voor de tweede wereldoorlog was een burgeroorlog tussen Linkschmensen en de Proto-Geerts van de NDSAP ..
    Intresant over de Spaanse burgeroorlog is dat Nederlanders die voor de Duitsers aan het Oostfront vochten vaak eerder hun Nationaliteit terug hadden dan Nederlanders die in Spanje tegen de Fascisten gingen vechten ..
    Trouwens nog de vraag wie aan de anti-PVV kant de leiding op zich zou nemen , de PvdA zeker niet , bij acties blijven die altijd weg wanneer de tijd van praten voorbij is .. Zou de SP de CPN van nu zijn … ??
    Een groot verschil tussen de Duitse Joden toen en de Moslims nu .. De Joden kwamen pas in opstand toen de situatie al hopeloos was , daaraan hebben wij Moslims gezien dat je niet te lang moet wachten met je te verweren …

Reacties zijn gesloten.