Laffe politici, laffe journalisten, laffe bloggers en laf volk.

Nee ik wil zeker niet zeggen dat wij op deze website dappere helden zijn. Verre van. Maar wat is het vergelijkingsmateriaal?

1 – Politici die te laf en te dom zijn om hun nek uit te steken, bijna zonder uitzondering.
Te dom zijn ze om enige rol van betekenis te spelen die er toe doet. Een goed voorbeeld hiervan is die VVD’er die mij ontvolgde op Twitter toen ik hem vroeg naar zijn mening over Wilders’ “War Against Islam”. Die had ie niet die mening. Die VVD’er is zo verschrikkelijk laf dat hij niet durfde te beginnen met het formuleren van een mening. Bang voor gezichtsverlies bij zijn vriendjes of zo. En nu zit de lafbek in de Tweede Kamer. Waar zijn de politici die vragen aan Wilders durven te stellen over de krapuliteiten in zijn gore verkiezingsvod? Je hebt een vergrootglas nodig om ze te zoeken. Natuurlijk zijn er politici die wat gemeenplaatsen mompelen dat de PVV “een groep mensen wegzet” wat ze daar ook mee bedoelen. Daarom spannen de politici die de PVV “een volstrekt normale partij” vinden de kroon. Natuurlijk is de PVV geen volstrekt normale partij dat weet een kleuter, maar om die mening te uiten moet je stevig in je schoenen staan en dat durven ze niet, stevig in hun schoenen staan. Zelf iets vinden. Het zou je zomaar een kiezer kunnen kosten.

2 – Laffe en domme bloggers die bang zijn om ruzie te krijgen met hun “reaguurders”.
Te dom zijn ze om ze om zich af te vragen of ze daadwerkelijk iets kunnen betekenen. Voor een ander bedoel ik, niet voorzichzelf. En dan bedoel ik “de grote” bloggers natuurlijk. Er is altijd wel ergens een klein bloggertje te vinden die dappere standpunten durft in te nemen, met 0 comments eronder. Maar zodra een site meer dan gemiddeld bezocht wordt dan vindt de grote blogger niks, bedoelt de grote blogger niks. Waarom niet? Omdat ie te laf is; stel je voor dat jij weerwoord krijgt van je reaguurders. Dat kost je of reaguurders, of gezichtsverlies. Als wij later terugkijken op dit tijdperk van “grote bloggers” dan zullen we zien dat het nietszeggende zwijgende lafbekken waren. Als er al een “grote blogger” een grote bek durft op te zetten dan komen daar alleen maar zogenaamde “genuanceerde” standpunten uit. Om te laten zien hoe goed ie is. En de “grote blogger” met de allergrootste bek die blogt gewoon precies wat zijn “reaguurders” willen lezen.

Tot zover “de grote bloggers”.

3 – Laffe en domme journalisten die te dom zijn om zich daadwerkelijk ergens in te verdiepen en die te laf zijn om 1 kritische vraag te stellen.

Knevel en vd Brink
Knevel en vd Brink
Aggressief werd ik gewoon toen ik die oetlul van een Van de Brink van de EO de vraag hoorde stellen of Humberto Tan het wel zeker wist of de PVV “etnische registratie voor iedereen” in het verkiezingsprogramma heeft staan. Het antwoord is JA van de Brink. JA EN DAT HAD JIJ MOETEN WETEN, DOMME OVERBETAALDE NIETSNUT. En wat is het toch jammer dat de journalisten in Nederland te laf zijn om hun werk op een fatsoenlijke manier te doen. Nietszeggende lulvragen stellen over wat de politicus zelf wil vertellen. Zelf een boekje lezen en zelf een vraag verzinnen is te veel gevraagd. Het is maar goed dat we in Nederland geen Pullitzer prijs hebben want de jury zou van verveling in een coma raken.

4 – En ten slotte laf en dom volk.
Ik heb normaal helemaal niks met volk. Of ze nou massaal met oranje vlaggetjes zwaaien en op vuvuzela’s toeteren of elkaar met kapmessen afslachten, het zal me een worst wezen. Je hebt volk van dit type en je hebt volk van dat type en het maakt me niet uit wat voor type volk het is, ik schijt erop. Volk is eigenlijk alleen van enig belang wanneer ze de meerderheid hebben ten opzichte van ander volk. Dat is ook het enige moment dat je iets van ze hoort, bij voorkeur anoniem. Wanneer volk door omstandigheden gedwongen wordt om solo bezig te zijn dan staan ze hun Volkswagen Golf te poetsen.

Je ziet ik leg de lat niet hoog als ik deze website een wonder van hedendaagse heroiek durf te noemen. Vergeleken bij het vergelijkingsmateriaal dan.

18 gedachten over “Laffe politici, laffe journalisten, laffe bloggers en laf volk.”

  1. Het is het juiste moment om dit te zeggen, jvdh! Niet omdat we gelijk hebben, maar om te helpen, dat anderen straks de moed hebben om te zeggen wat is. En niet wat ze hopen, wat “werkt”… :mrgreen:

  2. Of om uberhaupt iets te doen en niet lethargisch op hun dikbetaalde reet te blijven zitten.

  3. Je hebt volkomen gelijk. Een schande dat Humberto Tan (te laat) aandacht trekt met feit over eis van etnische registratie in PVV-program en dat de hele journalistiek dat punt volstrekt heeft laten liggen. Maar dan schrik je ook weer van NRC van vandaag, dat in zes A’damse wijken Joden bespuugd en belaagd worden door…. Of was dat geen onthulling?

  4. Vroeger dacht ik dat er wijze mannen bestonden, die in het algemeen belang ons land regeerde. Nu geloof ik niet meer in sprookjes, en “algemeen” betekent nu zoiets als “de meerderheid” of “zoveel mogelijk die mijn onzin geloven”. PVV heeft aan het pluche geroken, en “he liked what he smelled”. Je kunt het de journalisten niet meer kwalijk nemen dan de rest van het volk. We zijn bang, bang voor onze eigen mening, bang om kwijt te raken wat we hebben gekregen. Nu het Humberto zelf raakt, hoor je hem. Maar hoorde je hem ooit toen het over vrouwen-discriminatie ging, of over homo-discriminatie? Eigenbelang is de motor nu, laten we daar eerlijk over zijn, dat geldt ook voor Humberto.

  5. Ja, jvdh, je laat je wel verbaal even gaan. Slecht getafeld? Maar wel 100% inhoudelijk eens.

  6. Ik ben het niet helemaal met je eens jvdheuvel.

    Ik heb niets met politici, journalisten en bloggers. Dit zijn mensen die op een of andere manier tot de elite behoren. Ik weet dus niet of deze mensen laf zijn of dat ze uit eigen belang dingen “tolereren”…

    Van het volk kan ik wel zeggen dat het niet laf is. Het volk is dom, asociaal en onverschillig. Net zo dom als de Duitsers die in de jaren ’30 op Hitler stemden, net zo asociaal als Nederlanders die na de tweede wereldoorlog geld wilden zien van de Joden “omdat ze op hun spullen hadden gepast” en net zo onverschillig als inwoners van diverse dorpen en steden die naast een vernietigingskamp hebben geleefd en na de oorlog durfden te roepen dat ze “er niet van hebben geweten”…… Dit zijn allemaal voorbeelden uit een dichtbij verleden. Ik haal bewust deze voorbeelden omdat we graag op 4 mei stil staan en “dit nooit meer” roepen om vervolgens op 6 mei weer verder te gaan met een andere doelgroep.

    Ik ben het dus met je eens maar vind dat je “het” volk wel erg makkelijk maakt door te roepen dat ze laf zijn. Alleen laf zijn zou inderdaad een excuus kunnen zijn maar dom, asociaal en onverschillig is wel een stapje erger 😈

  7. Niet alle grote bloggers zijn voorzichtig. Op Retecool nemen ze uitgebreid de moeite wilders af te branden. Vroeger werden er de Godwins zorgvuldig gemeden, de laatste topics over wilders zitten er vol mee.

  8. @8 Daar heb je op zich wel een punt. Retecool is een positieve uitzondering.

  9. Ik ben een relatieve nieuwkomer in bloggerland, als blogger in elk geval wel, als lezer was ik al langer actief. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral Amerikaanse blogs las, en dat is begonnen in het voorjaar van 2008. Maar nu ook Nederlanders, onder wie sinds kort Krapuul van onze jvdheuvel.

    Wie lees ik bijvoorbeeld graag? Stan van Houcke. Die volgt de internationale politiek, en dan vooral het Midden-Oosten, vanuit een heel helder uitgangspunt van juridisch geformuleerde mensenrechten.
    Zijn blog is een soort ijkpunt. Niet omdat ik het altijd met hem eens ben, integendeel. En voorzover Stan een relevant punt maakt, wordt dat voor mij vervolgens niet zelden onderuit gehaald door de reacties van zijn vaste club reactiegevers. Die zijn nogal van de Godwins, en met name wanneer het om de situatie van Israeli’s en Palestijnen gaat.
    Godwins vind ik per definitie oninteressant. Ik haak af vanwege de intellectuele luiheid die eruit spreekt. Ze halen de discussie omlaag, tot op het punt waarop je niet langer uitgedaagd wordt om na te denken over wat iemand bedoelt.
    Desondanks blijf ik Stans blog bezoeken, omdat ik juist wil worden wakker geschud, kenneljk, door zijn ongecensureerde, uitgesproken en altijd helder geformuleerde standpunten. Hij helpt mij mijn eigen denken meer op orde te krijgen. Want soms ben ik het niet met hem eens omdat ik hem te ongenuanceerd vind, en dan doe ik mijn best om de vinger te leggen op het verschil tussen wat hij zegt en wat ik zou zeggen.
    Stan vind ik dus niet laf. Het enige dat je tegen hem kunt inbrengen is dat hij amper over Wilders heeft geschreven, tot nu toe. Hij is veel meer geinteresseerd in het Israelisch-Palestijns conflict.
    Voegt deze post iets toe aan de discussie? Geen ene donder, maar ik wilde even iets aardigs over een blogger zeggen, als een manier om mijn wanhoop over dit kutland niet te hoeven voelen.

  10. Als ik schrijf over de “grote bloggers” dan weten de “grote bloggers” precies wie ik bedoel. Ik beschouw Stan van Houcke niet als een “grote blogger”.

    Ik heb het dan puur over bezoekersaantallen.

    Overigens word je vanzelf een “grote blogger” als je maar genoeg artikeltjes schrijft. Google doet de rest.

    Dat is ook de reden dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe redactieleden; hoe meer artikeltjes hoe meer bezoek.

  11. @excellentie zwembad
    Dat heb ik ook al wel eens tegen Stan gezegd, maar hij mailde terug dat hij geen verstand heeft van dit soort vormdingen. Als oetlul op het gebied van foto’s oploaden en zo begreep ik dat wel.
    @jvdheuvel
    Die grote bloggers ken ik allemaal niet.

  12. Laf en dom zijn mensen die hun kop in het zand steken, verkondigen dat een maatregel niet kan omdat het niet mag en dus niet kan, bij het woord ‘marokkanen’ al ‘RACISME!’ brullen, islam koppelen aan etniciteit, ‘niks-aan-de-hand’, ‘doorlopen’ en ‘incidentje’ roepen als blijkt dat de zoveelste nieuwe nederlander van Noord-West Afrikaanse afkomst homo’s ramt, vrouwen uitmaakt voor hoer, meisjes aanrandt, buschauffeurs slaat en ambulancepersoneel het werken onmogelijk maakt, mensen die iets anders kiezen dan ze volgens fatsoensrakkers met hun nep-moreel superieure eigenwaan zouden moeten kiezen, wegzetten als halve fascisten …

    Dat is laf en dat is dom.

  13. REAGEREN MIDDELS ANONIEME PROXY IS NIET TOEGESTAAN OP DEZE SITE ZIE HUISREGELS.

  14. Pingback: Liberaal kabinet Bruin I: oorlog met islam, knieschoten en koranverbod. – Krapuul

Reacties zijn gesloten.