Nederlanders in de Waffen-SS. Kwam geen Groot Moefti aan te pas.

husseiniRegelmatig tref je op de diverse rechtsbekkende websites stukken aan over Hadj Amin al-Husseini, en “zijn” SS-divisie, de 13. Waffen-Gebirgs-Division, ook wel “Handschar” genaamd. Je ziet dan vaak foto’s waarop een zekere “groot mufti”, Amin al-Husseini, SS troepen inspecteert bestaande uit “moslim vrijwilligers”. Duidelijk is dat Amin al-Husseini fout was, zowel voor, tijdens als na de oorlog. Zoveel is waar.

En dan nog samenwerken met de Nazi’s ook. Er zijn zelfs schrijvers die beweren dat islamieten de Holocaust hebben verzonnen. Je zou bijna geloven dat er een groot moefti aan te pas moest komen om Hitlers Shoah mogelijk te maken. Het brein achter de Holocaust. Duizenden “moslim vrijwilligers”. Het past ook precies in het wereldbeeld van sommigen, namelijk dat de islam een fascistische ideologie zou zijn. (En daarmee, dus, de moslims; fascisten. Maar daar kom ik later wel weer eens op.)

Het doel van dit soort historische berichten op moderne websites in 2010 laat zich raden. Men wil de islam in diskrediet brengen via foute moslims. Da’s grappig he? Normaal doen ze het andersom.

Anyway in dit soort gevallen is sprake van de zogenaamde “guilty by association” techniek. Lees dat eens.

Dat is een techniek die op deze website niet toegestaan is. Dus als ik een stukje schrijf over de “strijd tegen de islam als kernpunt van ons buitenlands beleid” (PVV programma blz. 47) en er komt iemand melden dat ie altijd naar Opsporing Verzocht kijkt en dat ie daar veel lichtgetinte mensen ziet dan is dat verboden, ten eerste natuurlijk omdat het off topic is, maar dat spreekt neem ik aan vanzelf, ten tweede is het verboden omdat “het argument” dat lichtgetinte mensen die kennelijk zich aan criminaliteit schuldig maken, ook moslims zijn, en moslims geloven in de islam enzovoorts geen argument is, maar wel volstrekt fatsoenlijke mensen in diskrediet brengt.

Guilty by association. Niet toegestaan dus op deze site.

Als ik schrijf over de “strijd tegen de islam als kernpunt van ons buitenlands beleid” (PVV progr. blz. 47) en je wil zonodig reageren, reageer dan over jij denkt over de strijd tegen de islam als kernpunt van ons buitenlands beleid, en hoe je eventueel denkt dat die strijd een positieve bijdrage gaat leveren aan ons land en de rest van de wereld, en probeer niet via drogredeneringen fatsoenlijke mensen in diskrediet te brengen want dat kan je zomaar een gewist bericht opleveren.

En dan nu de Waffen-SS. Zaten er alleen Duitsers en (Bosnische) moslims bij de Waffen-SS?

Nee, er zaten bijvoorbeeld ook 22.000 Nederlanders bij de Waffen-SS. Relatief het grootste aandeel van Europa. Er was geen volk zo enthousiast over de Waffen-SS als juist de Nederlanders.

Pas toen er geen “Nordische” vrijwilligers meer gevonden konden worden en er toch steeds meer SS’ers nodig waren kwamen de moslims (“van de groot mufti”) in beeld. Tegen die tijd zaten er al een miljoen vogels van diverse pluimage (buiten de Duitsers) bij de Waffen-SS.

Hier een aardige pagina over de Nederlanders bij de Waffen-SS: www.waffen-ss.nl

De Nederlanders bij de Waffen-SS hadden (als mede-germanen) een streepje voor bij de Nazi’s en konden zich wat eisen stellen;

De Nederlanders stelden als voorwaarde dat hun eigen identiteit bewaard zou blijven. Daarom werd er besloten dat de Nederlandse driekleur op het uniform zou komen en dat men zou strijden onder Nederlandse vlag. Hier zou men ook de eed van trouw op zweren. Er zou Nederlands kaderpersoneel komen en men zou zich aanmelden bij Nederlandse bureaus. De legionairs zouden slechts voor de duur van de oorlog in dienst blijven en uitsluitend tegen het bolsjewisme worden ingezet. (militair.net)

Nou dat moet de gemiddelde PVV-aanhanger toch als muziek in de oren klinken nietwaar?
~ Nederlandse identiteit gehandhaafd.
~ Strijden onder de Nederlandse vlag
~ Nederlands kaderpersoneel, Nederlandse bureaus.
~ Strijd tegen het bolsjewisme (lees: communisme).

En dat laatste heet nou “guilty by association”.

Hier nog een plaatje:

waffen ss

En een filmpje, kijk ze vrolijk zijn die guitige Nederlandse SS-nazi’s:

36 gedachten over “Nederlanders in de Waffen-SS. Kwam geen Groot Moefti aan te pas.”

 1. Nou ik ben zeer benieuwd wat de PVVers zullen zeggen als iemand hun eigen guilthy by association tactiek gebruikt om daarmee alle blanke nederlanders af te schilderen als een stelletje nazi’s o.g.v. het feit dat zeker 22.000 nederlanders bij de SS zaten. Het PVVee heeft immers geen problemen om islam en daarmee de moslims neer te zetten als een stelletje nazi’s o.g.v. de handelingen van die zeer foute moeftie. Ik vraag me dus af hoe die PVVers zouden reageren op een koekje van hun eigen deeg, het zal vast lachen worden om hun reacties 😎

 2. Definitie fascisme

  De fasces, het symbool van de eerste fascistenHet begrip ‘fascisme’ is niet eenduidig te definiëren. Het is een dermate complex en gevarieerd verschijnsel, dat het moeilijk beknopt is te omschrijven. Toch heeft het fascisme een aantal basiskenmerken die het onderscheiden van andere politieke stromingen. Deze zijn:

  1.Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.[4]
  2.Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.[4]
  3.Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
  4.Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
  5.Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.(lees theocratische dictatuur)
  6.Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
  7.Het fascisme is extreem nationalistisch.
  8.Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
  9.Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
  10.Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.
  Bron: Wikipedia.

  Nou dat moet de gemiddelde moslim toch als muziek in de oren klinken nietwaar?
  Hoezo,islam geen fascistische ideologie ??

 3. @4

  Imbeciel. Fascisme is een produkt van de moderne tijd, wat je hebt gecopy-paste (linkse en rechtse partijen, nationalisme b.v.) bestonden voor de 19e eeuw niet eens. De islam dateert van de 7e eeuw. Hoe kunnen islam en fascisme dan gelijk zijn ?

  “Nou dat moet de gemiddelde moslim toch als muziek in de oren klinken nietwaar?”

  Het lijkt me heel sterk dat jij goed geïnformeerd bent over wat de gemiddelde moslim denkt en doet.

  Maar vraag aan jou:

  ALs de islam gelijkstaat aan fascisme dan vind jij eidere moslim een fascist toch ?

 4. @4

  Imbeciel. Fascisme is een produkt van de moderne tijd, wat je hebt gecopy-paste (linkse en rechtse partijen, nationalisme b.v.) bestonden voor de 19e eeuw niet eens. De islam dateert van de 7e eeuw. Hoe kunnen islam en fascisme dan gelijk zijn ?

  “Nou dat moet de gemiddelde moslim toch als muziek in de oren klinken nietwaar?”

  Het lijkt me heel sterk dat jij goed geïnformeerd bent over wat de gemiddelde moslim denkt en doet.

  Maar vraag aan jou:

  ALs de islam gelijkstaat aan fascisme dan vind jij iedere moslim een fascist toch ?

 5. die definitie slaat voor 8 punten zeker op wilders
  hoeveel ss-ers kwamen er trouwens uit venlo?

 6. De ironie is dat post 2 wel heel erg van toepassing is op de PVV. Maar ja, dat ziet zo’n zwakzinnige niet.

 7. Krijg je van dat geknip en geplak. Ik denk dat we daar ook maar eens paal en perk aan moeten stellen. Geknip en geplak is net zo erg als off topic gelul. Het is allemaal een vrijbrief om niet te hoeven nadenken en niet zelf een antwoord te hoeven formuleren.

 8. @10

  Geknip en geplak is op zich niet erg. Weglopen als er beargumenteerd commentaar op geleverd wordt is pas laag.

 9. Ik heb die definitie al 100 x gebruikt om aan te tonen dat Wilders wel degelijk een fascist is .

 10. Er zijn zelfs schrijvers die beweren dat islamieten de Holocaust hebben verzonnen. Je zou bijna geloven dat er een groot moefti aan te pas moest komen om Hitlers Shoah mogelijk te maken.

  Dit is het toppunt van krapuliteit. Volgens mij zat er geen Islamiet bij de NSB die zijn eigen landgenoten verried en uitleverde aan de Duitsers. Volgens mij zat er geen Islamiet bij de SS die die landgenoten begeleidde naar de concentratiekampen om ze vervolgens de dood in te jagen. Dit is nog steeds een pijnlijk punt in de Nederlandse geschiedenis en het lijkt wel of de schrijvers van dit soort krapuul de schuld willen afschuiven op iemand anders. Maar het is niet geheel onwaarschijnlijk dat ze weleens een foute opa kunnen hebben gehad.

 11. @14

  En nu met argumenten. Kom op.

  Ik zeg: fascisme is een produkt van de moderne tijd, net als democratie, politiek partijen, liberalisme, enz. Dus een vergelijking tussen fascisme (een politieke ideologie) en islam (een religie) is nonsense. Wat heb je daartegen in te brengen ?

  En kom niet met herkauwde propaganda dat de islam een politieke ideologie is. 99% van de moslims vinden namelijk van niet, en wat zij vinden geeft de doorslag over wat de islam ís, net zoals joden bepalen wat het jodendom is en niet antisemieten.

 12. @15

  Pamela Geller, goede vriendin van Geert, beweert dat Mein Kampf eigenlijk de Duitse vertaling van “jihad” is.

  Dat er heel veel soldaten van moslim-origine in Britse en Franse legers gesneuveld zijn, dat Jinnah’s Muslim League in Brits-Indië stevig achter de Britten stond, dat sultan Mohammed weigerde Marokkaanse joden uit te leveren aan Vichy-Frankrijk, dat Sardari, een Iraanse diplomaat in Parijs in 1941, Iraanse paspoorten uitgaf aan Franse joden om ze van vervolging te redden, enz. enz. … nee dat wordt genegeerd.

 13. ja maar pamela geller denk ook dat obama een drugsgebruikende jihadist is .

  Dat mens is nog gekker dan geertje …of net zo gek alleen komt wilders daar niet zo hevig voor uit

 14. Vanwege het volgende is Islaam dus GEEN facistische ideologie …

  1.Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.[4]
  In Islamitische landen heb je partijen aan beide zijden van het politieke spectrum , Islamitische partijen werken op punten waar ze hetzelfde denken met partijen samen
  2.Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.
  Islam [4]
  3.Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
  Islam veroordeeld geweld , in niet islamitische landen hoort men een productief lid van de maatschappij te zijn
  4.Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
  Er is geen centraal gezag in Islam , men probeerd zo goed mogelijk het voorbeeld van de Profeet (SAWS) te volgen , net zoals Christenen Jezus (AWS) , de als “gezaghebbende edicten gepresenteerde “Fatwaas” zijn niet meer dan “meningen” (letterlijke vertaling van Fatwaa.)
  5.Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.(lees theocratische dictatuur)
  6.Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties. Islamitische regels gelden alleen voor de Moslims , OOK IN MOSLIM LANDEN
  7.Het fascisme is extreem nationalistisch.
  Islam heeft niets met nationalisme
  8.Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten. In de Islamitische visie is vrede het hoogste goed
  9.Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
  Islaam is vanaf het begin vaak een beweging van de “lagere klassen geweest ” met een oproep welvaart met de armen te delen
  10.Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.
  Welvaart is geen probleem in de Islam , maar men hoort als welvaarende wel betrokken te zijn bij het lot van de armen

 15. @Jos,
  Je hebt gelijk, democratie is een product van de moderne tijd.Daar is niets tegen in te brengen.
  ????????????????????????????????????????????????
  En 99% van de moslims werken bij WC eend denk ik.

 16. @20

  Je vergeet nr. 5.

  In de islam kan er geen dictator zijn omdat verering van iemand of iets buiten God niet kan.

 17. dat er geen centraal gezeg is in de islam wil men in nederland trouwens maar niet begrijpen
  maar het is wel belangrijk om de ‘discussie’ te begrijpen en het kromme denken van de ‘nederlanders’

 18. 2.Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.Islam niet

 19. @21

  “En 99% van de moslims werken bij WC eend denk ik.”

  Je bedoelt: ze bedriegen en belazeren de boel ? Ze zeggen pas de waarheid als ze jouw stupide vooroordelen bevestigen ?

  En wat zijn die vraagtekens ?

 20. @ hoi polloi

  Je valt door de mand omdat je niet met argumenten kan komen en daardoor kom je aanzetten met geenstijl taal. Moet je daar niet gaan spammen?

 21. 5 inderdaad vergeten , maar wel een heel belangrijk punt
  5.Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.(lees theocratische dictatuur)
  Islaam kent het principe van Shura , waarbij men door middel van onveleg en stemming (democratie dus ) tot besluiten komt er is zelfs een hoofdstuk in de Quran naar vernoemd

 22. Ja polloi heeft een stukje tekst geplakt (sindsdien verboden op deze site, zie de REGELS) en vervolgens alleen maar wat inhoudsloze ad hominems geblaat.

  Ik stel voor dat polloi er voor zorgt dat zijn eerstvolgende commentaar heel veel inhoud bevat die slaat op inhoud van het artikel en mocht dat niet lukken dan mik ik hem eruit.

  Succes.

 23. @ jos

  Pam Geller komt over als een een doorgejeeste snuiver. Zo ook Bat Ye’or, met haar roman over Eurabie. Geert weet de gekken goed om zich heen te verzamelen.

 24. Mijn idee van fascisme in het kort:

  De ideologie van het fascisme kenmerkt zich doordat het problemen oplost met geweld, in plaats van recht.

  (zie: mensen in knieën schieten e.d.)

 25. Toch voor het slapen gaan this 11.00 pm in indonesie Verdiept in de beweeg redenen en motieven van de FASCIST hmmm kort uitgelegt denk dat hij het geweld nodig heeft om daarna tot een ultime zaadlozing te komen

 26. Als je lang genoeg blijft stilstaan komt de meute wel weer langsrennen, dat kan ook 😆

Reacties zijn gesloten.