43 gedachten over “Heb je een tip voor de site? Plaats hem hier”

 1. Waar is het krapuul archief?
  Ik zie het niet meer terug op de site terwijl ik vanaf de oprichting dit met een klik terug kon vinden, hoe vind ik dit archief terug?
  Licht mij toe

 2. Ik heb mijn knopje terug! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Oja, de marquee-tekst onder de Newsroomfoto stottert ietsje in Firefox (niet in IE).

 3. Daar ligt het zo te zien niet aan… ik heb hem in IE nog steeds snel lopen (had daar nog geen refresh gedaan) en die loopt nog steeds vloeiend, maar in Firefox stottert-ie nog steeds, ook nu die langzamer loopt. 😐

  Heb een vrij gemiddelde PC en een vrij gemiddelde verbinding, dus dat is het niet (en dan zou ik het ook in IE moeten hebben)

 4. Google Nieuws indexeert berichten in de Newsroom niet, behalve soms als er een reaktie bij staat (mogelijk omdat het bericht dan via de voorpagina is te vinden).

 5. ad 6: Heb testje gedaan bij “AAAAAAAA! Een hoofddoek!”, artikel was na plaatsen eerste reaktie opeens binnen een halve minuut wél geïndext. 😛

 6. @10: Interessant dat ze dat verhaal over bouwvakkers in korte broek erbij halen, want daar hebben ze destijds kamervragen over gesteld en dat bleek toen een Telegraafverzinsel te zijn.

  Antwoord van de minister op 23 juli 2008:

  “Volgens het krantenartikel in de Telegraaf zouden islamitische buurtbewoners in Stedenwijk-Noord te Almere hebben geklaagd over de te blote kleding van de aldaar werkzame bouwvakkers. Navraag bij de in het artikel genoemde woningstichting GoedeStede te Almere, die in deze kwestie tevens de woordvoering doet voor de betrokken aannemer, heeft uitgewezen dat deze berichtgeving onjuist is. Noch bij de woningstichting GoedeStede, noch bij de aannemer, zijn klachten of signalen van buurtbewoners binnengekomen over de kleding van bouwvakkers die werkzaam zijn in Stedenwijk-Noord te Almere. Naar aanleiding van de berichtgeving heeft de woningstichting GoedeStede navraag gedaan in haar informele netwerk in Stedenwijk-Noord. Ook onder buurtbewoners bleek niets over de klachten of signalen bekend te zijn. De suggestie dat er door de woningstichting GoedeStede en de aannemer op de betreffende bouwplaats een uitspraak zou zijn gedaan over het aanpassen van de kledingcode is dan ook onjuist.”

  En Gregorius Nekschot is niet opgepakt vanwege zijn tekeningen maar omdat hij weigerde aan het onderzoek mee te werken.

 7. Ik denk trouwens dat dat niet indexeren door google news van de newsroom wordt veroorzaakt door de categorie. Volgens mij had “AAAAAA” even zowel de categorie nieuws als newsroom. Dat heb ik zelf nog veranderd. Ik ga dit proberen op te lossen door newsroom een subcategorie van nieuws te maken (en dan alsnog nog steeds niet op de FP te plaatsen).

 8. Een mirror van “gecensureerde” websites e.d. (denk aan PVVhaaglanden,dissident Yasar vural, joopcartoon), zou geen verkeerd idee zijn.Mijn poging om het bij Googledocs te parkeren is een beetje amateuristisch.

 9. jvdheuvel Schreef:

  Ik denk trouwens dat dat niet indexeren door google news van de newsroom wordt veroorzaakt door de categorie. Volgens mij had “AAAAAA” even zowel de categorie nieuws als newsroom. Dat heb ik zelf nog veranderd. Ik ga dit proberen op te lossen door newsroom een subcategorie van nieuws te maken (en dan alsnog nog steeds niet op de FP te plaatsen).

  Er spelen idd nog andere zaken mee, want posts (newsroon EN voorpagina) met 1 of 2 reakties en weinig retweets werden ook niet geïndexeerd (mogelijk iets met het aantal keren dat van buitenaf naar het stukje wordt gelinkt? NB. Kijk trouwens uit met zelf extra veel links plaatsen, want dat kan voor GN een reden zijn om je van de “te indexeren sites”-lijst te halen!)

  Nieuwe favicon is overigens erg bruin :P, ik vond de rode versie ongeveer 26x zo mooi. (Sorry.)

 10. Ik heb net even alles uit de recent posts gecontroleerd en het valt mij op dat praktisch alle (op 1 berichtje na, het geert heeft gelijk berichtje, meest naar gelinkte en best besproken en best gelezen berichtje) unieke content geindexeerd is. Een aantal berichten zijn in zijn geheel overgenomen van andere sites en deze staan niet op google nieuws. Toeval? Denk het niet.

 11. De huizen van twee Friese PVV-kandidaten zijn in de nacht van zondag op maandag beklad, meldt Omrop Fryslân. Jelle Hiemstra en Carolien Knol hebben aangifte gedaan. Er zijn AFA-posters op ruiten, deuren en autos geplakt. http://www.omropfryslan.nl/78096/Huzen-PVVers-bekladde.aspx
  Ehhh… iemands huis volplakken met papieren posters, is dat bekladden? Er staat niet bij wat voor lijm er is gebruikt, maar zo’n postertje krijg je er toch wel weer zonder problemen af? Nou ben ik écht geen fan van de PVV, maar ik ben er wel een warm voorstander van om deze club met argumenten te bestrijden en niet met dit soort acties waardoor de PVV-kandidaten hun Calimero-eierdopje weer uit de kast kunnen halen.

 12. Herr Senf Schreef:

  De huizen van twee Friese PVV-kandidaten zijn in de nacht van zondag op maandag beklad, meldt Omrop Fryslân. Jelle Hiemstra en Carolien Knol hebben aangifte gedaan. Er zijn AFA-posters op ruiten, deuren en autos geplakt. http://www.omropfryslan.nl/78096/Huzen-PVVers-bekladde.aspx
  Ehhh… iemands huis volplakken met papieren posters, is dat bekladden? Er staat niet bij wat voor lijm er is gebruikt, maar zo’n postertje krijg je er toch wel weer zonder problemen af? Nou ben ik écht geen fan van de PVV, maar ik ben er wel een warm voorstander van om deze club met argumenten te bestrijden en niet met dit soort acties waardoor de PVV-kandidaten hun Calimero-eierdopje weer uit de kast kunnen halen.

  Plus dat dat de persoonlijke levenssfeer van mensen aantast, en daar ligt een grens die je niet over moet willen gaan.

 13. @Laurent Ook dat ja. Iedereen heeft recht op bescherming persoonlijke levenssfeer. Geen echt doordachte actie van de AFA dus (als die inderdaad verantwoordelijk is). De PVV’ers beginnen uiteraard alweer te jammeren over smaad.

 14. DarkSkywise Schreef:

  Nieuwe favicon is overigens erg bruin…

  …en doet het niet op IE want die accepteert geen .jpg favicons (alleen .ico). 😛 Daar komt volgens mij ook dat kabinetsbruine kleurtje vandaan omdat je bij .jpg al snel “color bleeding” krijgt (rood + zwart = Bruin 1; kleine graphics daarom altijd in .gif, .png, .ico of desnoods .bmp)

  Zal het later deze week (kan best vandaag zijn, maar dat weet ik nog niet) wel even fiksen en per meel doen toekomen, OK? 😎

 15. (deze is trouwens een STUK beter, maar dat vermoedde je waarschijnlijk al) 😉 😉

 16. De Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema is opnieuw in opspraak, meldt Omrop Fryslân. Hij zou als politieman niet professioneel gehandeld hebben tegenover een burger. Wat hij precies heeft gedaan wil de politie niet zeggen. Het gaat niet om een strafbaar feit en hij wordt ook niet geschorst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Bureau Interne Veiligheid van de politie.
  http://www.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_78160.aspx?R=A186282

 17. Herr Senf Schreef:

  De Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema is opnieuw in opspraak, meldt Omrop Fryslân. Hij zou als politieman niet professioneel gehandeld hebben tegenover een burger. Wat hij precies heeft gedaan wil de politie niet zeggen. Het gaat niet om een strafbaar feit en hij wordt ook niet geschorst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Bureau Interne Veiligheid van de politie.
  http://www.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_78160.aspx?R=A186282

  Tjeetje , werd ook eens tijd voor een nieuwe PVV actie , ik hoop iets creatiefs , het beeld van Us Mem geswaffeld of zo 😈

 18. http://weblogs.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/03/04/staatssecretaris-teeven-op-vingers-getikt-voor-napraten-pownews/

  Teeven reageerde op bericht van vrijlating TBS-er vlgns pownews door rechtbank Arnhem maar in werkelijkheid door OM Rotterdam – dat onder Teevens verantwoordelijkheid valt.

  Teeven zei dat ‘we dus als kabinet niet willen’ dat rechters TBS behandelingen beëindigen terwijl de klinieken adviseren om dat juist niet te doen. ‘”

  Maar ja. als het OM -onder zijn verantwoordelijkheid- het zelf gedaan heeft………..

  http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/RvdR/Actualiteiten/Raad+voor+de+rechtspraak+verzoekt+staatssecretaris+V+en+J+uitspraken+te+rectificeren.htm

 19. Evacuatie Nederlander in Libië (een mislukte) verkiezingsstunt?

  Wanneer drie Nederlandse marineleden opgepakt worden bij een geheime missie in brandhaard Libië, dan is dat toch breaking news zou je denken. Als dit dan vier dagen later voor het eerst in de media verschijnt, zo pal na de Statenverkiezingen, dan steken vermoedens de kop op dat de regering Rutte baat heeft gehad dit nieuws over de stemming heen te tillen.
  Andersom roept het de vraag op of het ook pas na de verkiezingen in het nieuws zou zijn gekomen als de evacuatie in Libië wél was gelukt? Omgekeerd evenredig was het dan met toeters en bellers meteen in de media breed uitgelicht. Rutte en zijn trawanten konden sier maken met hun daadkracht. Stoere mannen die van aanpakken weten in het heetst van de strijd.

  http://www.ravagedigitaal.org/2011/07/artikel.php

 20. Aardig item in the Guardian, maar handelt niet over Nederland, dus weet ik niet hoe geschikt dit is voor Krapuul. Een journalist van de tabloid Daily Star heeft een (uitgelekte) ontslagbrief geschreven waarin hij de redactie van de tabloid er van beschuldigt dat zij journalisten opdroeg anti-moslim items te verzinnen voor de krant. Overweging: anti-islam verkoopt kranten 😥

  http://www.guardian.co.uk/media/2011/mar/04/daily-star-reporter-quits-protest

  Overigens kregen de journalisten ook opdracht verhalen te verzinnen over celebrities. Dat laatste is weliswaar niet relevant voor Krapuul, maar wel hoogst vermakelijk. 😀

 21. Stukje van youp van het hek bekeken door een amerikaanse bril.
  Waar de wereld alleen bestaat uit twee soorten mensen , winners en losers.
  Nerds en jocks , plastic botox koppen , een heerserige gefrustreerde cultuur die heerst in de negative zin van het woord.
  Een cultuur met de autoriteit van een ouderfiguur die in een diepe crisis verkeerd en waar een correcte diagnose nog ver te zoeken is.
  Als die er was zouden we aan medicatie kunnen beginnen.
  Helaas.
  http://weblogs.nrc.nl/youp/2011/03/05/louter-losers/

Reacties zijn gesloten.