Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit.

Wil je dat echt zeker weten dan moet je een bericht op het Open Podium schrijven.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

63 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Vervolg op petitie voor Ron Grongrijp: GroenLinks neemt geen genoegen met de antwoorden van minister Rosenthal op de eerder gestelde schriftelijke vragen over mogelijke Amerikaanse strafvervolging van Rop Gonggrijp. “Nederland moet niet alleen pal staan voor alle Nederlanders maar ook voor de vrijheid van informatie- en media,” aldus GroenLinks Tweede Kamerlid Mariko Peters. http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/rosenthal_uitlevering_gonggrijp_niet_uitgesloten/. In dit verband kan link naar Wikileaks-lek Bradley Manning van nut zijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bradley_Manning. Plus natuurlijk weer link naar petitie. (Wou het best zelf doen, maar even geen tijd. En misschien al in behandeling).

 2. Aanvulling Gongrijp, van Gongrijp zelf: http://rop.gonggri.jp/?p=475: There are no new events other than the justice minister in The Netherlands providing rather obvious answers to questions from MPs. I really don’t think the minister giving perfectly predictable answers should be news. There is, as of yet, no indictment. Let alone an extradition request. I helped publish a video documenting war crimes. My lawyers and me have absolutely no idea what crime they could even charge me with. If they indeed want something from me, the prosecutors are likely facing the same problem.

  So there may very well never be an extradition request, just a very long period of nothing much happening. Which doesn’t mean this isn’t something to worry about or keep a close eye on. But it’s probably not worthy of getting in a nationwide or even global frenzy over just yet.

 3. Leers doet dikke vinger naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens en zet 8 gezinnen inclusief 13 minderjarige kinderen uit. Wat nou autobommen, bermbommen, mortieraanvallen en ontvoeringen? Irak is toch hartstikke veilig?

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/06/acht-iraakse-gezinnen-worden-uitgezet/
  http://www.vluchtelingenwerk.nl/persberichten/nederland-zet-iraakse-gezinnen-uit.php

  Oja, PvdA, SP, D66, GL en CU hebben Leers hierover nog iets te vragen: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/04/06/B021.htm

 4. Staaltje extreem-rechts verpissen door ‘PVV-miep snapt de statistieken niet’:


  Ik hoef nooit te vragen of iets te hard is’

  Volgens Lilian Helder kan zij ‘Ivo en Fred altijd rechts inhalen’ en zal zij dat ook zeker doen. “Zij moeten natuurlijk steeds rekening houden met hun fractie. De PVV is van law and order, ik hoef nooit te vragen of iets te hard is. Ik kijk wat Fred heeft gezegd – of liever: wat hij niet heeft gezegd – en ga dan net iets verder.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/01/lilian-helder-ik-hoef-nooit-te-vragen-of-iets-te-hard-is/

 5. PVV Den Haag: “Geen enkele vierkante meter gebedsruimte voor moslims, andere geloven geen probleem.” GroenLinks Den Haag heeft er erg veel moeite mee dat dit soort uitspraken steeds normaler worden gevonden: http://bit.ly/fC0Dz4

 6. Ons humane asielbeleid: nog even snel kinderen fouilleren voordat ze worden uitgezet 😐

  Woensdagnacht zijn 38 uitgeprocedeerde asielzoekers naar Irak uitgezet. Onder hen 17 kinderen.

  Voor hun celdeuren staat een overmacht aan marechaussees. In de gang liggen bodycuffs klaar, handboeien van klittenband en textiel. Humane handboeien. Er is ook een humaan gezichtsmasker, als er iemand gaat spugen of bijten. De dag ervoor hebben de marechaussees nog geoefend. ‘Wees beducht voor scheermesjes, die ze weleens verstoppen in hun schoenzolen.’

  Naast de vliegtuigtrap liggen judomatten om opstandige vreemdelingen niet te verwonden, als ze tegen de grond worden gewerkt. Er is speelgoed: kleurboeken met kleurtjes, vliegtuigjes van schuimkarton.

  Aan alles is gedacht, en toch staan daar drie jongetjes met hun gezicht naar de muur, armen gespreid, als in een politiefilm. Ze worden gefouilleerd. Ze zijn niet crimineel, ze worden enkel uitgezet.

  meer: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1872176/2011/04/08/Reportage-uitzetten-asielzoekers-kinderen-fouilleren-voor-vertrek.dhtml

 7. ad 42: Vliegbasis lijkt open te blijven, nu Sahar nog *duim duim duim duim*

 8. Bert Brussen, misschien wel de beruchtste blogger van Nederland, is vanaf maandag Volkskrant-columnist. Een duo-column, dat wel, met Thomas von der Dunk. Brussen (35): ‘Ik begin de ene week, hij de andere. Hij doet zijn Von der Dunk-ding, vrij linksig dus, en daar ga ik vervolgens tegenin, rechts-populistisch en geenstijlerig.’

  Aldus de Volkskrant vandaag.

  Maandag zeg ik mijn abonnement op.

 9. flip van dyke Schreef:

  Bert Brussen, misschien wel de beruchtste blogger van Nederland, is vanaf maandag Volkskrant-columnist. Een duo-column, dat wel, met Thomas von der Dunk. Brussen (35): ‘Ik begin de ene week, hij de andere. Hij doet zijn Von der Dunk-ding, vrij linksig dus, en daar ga ik vervolgens tegenin, rechts-populistisch en geenstijlerig.’
  Aldus de Volkskrant vandaag.
  Maandag zeg ik mijn abonnement op.

  Nu pas ??? Von Dunk is de laatste der Linkschen bij wat ondertussen de “Völkische”Krant is geworden .. Jammer genoeg zijn er geen Linkse alternatieven meer , Parool is te Amsterdams , Trouw heeft baardhater Epiemanco en NRC geeft de hogepriester der Moslimhaters Afzien de Alien een podium …

 10. Tim Engelbartje weer. Die noemde laatst die nieuwe CDA voorzitter ook al “ultralinks” in een artikel op hun ultravreemde webstekje.

 11. Eerste vrouwen vanwege gezichtsbedekking gearresteerd in Frankrijk dus.

 12. Wij, rechtse brallers, diknekken en slinkse grinnikslangen, wij hebben gewoon schijt aan het volk en grabbelen vrolijk voort met onze dikke worstvingers….

  Ondanks de maatschappelijke verontwaardiging over topsalarissen die met belastinggeld betaald worden, blijft het aantal grootverdieners dus stijgen.

  http://goo.gl/qtFAW

 13. “De ramp in Alphen is (on)gekend
  Hij past alleen niet in het stereotype, schrijft Anton Abraham
  Door Redactie
  op 12 april 2011

  Keer op keer is een schietpartij door een blanke jongeman uit de middenklasse “onbegrijpelijk” en een “ongekende ramp”. Maar het is geen “ongekende ramp”, het is een gekende ramp, schrijft literatuurwetenschapper Anton Abraham vandaag in nrc.next.

  Tristan van der V., een blanke jongeman met een mitrailleur, schoot zaterdag om zich heen in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Hij maakte zes dodelijke slachtoffers en pleegde daarna zelfmoord. Zeventien mensen raakten (zwaar)gewond.

  Het is een “ongekende ramp”, zei de burgemeester. Koningin Beatrix was “sprakeloos”. Premier Rutte vond het “onbegrijpelijk”.

  Het is geen “ongekende ramp”. Het is een gekende ramp. Sterker nog, een groot deel van de westerse wereld is inmiddels opgeschrikt door identieke rampen. Dit soort rampen gebeurde eerder volgens exact hetzelfde patroon in Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de jaren negentig leken zogenoemde mall shootings in Amerika elke paar weken plaats te vinden. Bijna allemaal werden ze gepleegd in kleine voorsteden, door blanke jongemannen uit de middenklasse. Keer op keer was het “onbegrijpelijk”.

  Het is juist heel begrijpelijk. De meeste autochtone Nederlanders lijken te denken dat gevaar bruin of zwart, arm en grootstedelijk is. Kijk maar naar Opsporing Verzocht, hoor je mensen vaak zeggen. “Allemaal Marokkanen en Surinamers”. Een stereotypering is snel gemaakt.

  De politiek en de politie geven schaamteloos gehoor aan die onderbuikgevoelens. Korpschef Stikvoort schreeuwde een paar maanden geleden moord en brand nadat een paar Marokkaanse kinderen kattenkwaad hadden uitgehaald tijdens een buurtfeestje in Gouda. Een paar kilometer verderop spaarde een gezonde Hollandse jongen munitie op om daarmee winkelpubliek overhoop te knallen. Niemand had het door. De burgemeester niet, de politie niet, instanties niet, buurtbewoners niet, familieleden niet en nee, ook de AIVD niet. Die was waarschijnlijk te druk bezig met het oppakken van onschuldige Somaliërs.

  De etniciteit van een criminele Marokkaan, Surinamer, Antilliaan of Turk blijft nooit onopgemerkt, hoe klein de overtreding ook is. Als we sommige deskundigen mogen geloven, heeft criminaliteit in die groepen drie oorzaken – hun niet-Nederlandse cultuur, hun niet-Nederlandse traditie en hun niet-Nederlandse familiestructuur.

  Sta daar eens bij stil. Als een Marokkaan een tasje steelt, weten veel autochtone Nederlanders niet hoe snel ze ideeën moeten uiten over falende, minderwaardige culturen. Als een autochtone jongeman zijn mitrailleur op een mensenmassa leegpompt, blijft het stil. Wat een psychopaat, denkt de samenleving. Zij plaatst het probleem buiten zichzelf.

  Autochtone, oer-Hollandse mensen zijn niet netter, moreler, beschaafder of beter opgevoed dan anderen. In elke sociale klasse, in elk milieu en in elke etnische groepering komt verkeerd gedrag voor. Zo maakte het CBS vorige week bekend dat autochtone jongeren vaker drugs en drank misbruiken dan hun allochtone evenknieën. Al eerder bleek, uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, dat antihomogeweld acht van de tien keer wordt gepleegd door autochtone Nederlanders. De Tilburgse criminoloog Toine Spapens voerde een onderzoek uit waaruit bleek dat vooral autochtonen zich inlaten met drugsbendes.

  De meeste Nederlanders zijn niet bekend met de cijfers. Ze verschijnen vaak niet even groot in het nieuws als onderzoeken over allochtonen. Als dat wel het geval zou zijn, zouden veel Nederlanders dat waarschijnlijk gemakkelijk van zich laten afglijden.

  Nederlanders houden van kritiek, maar niet van zelfkritiek. Als kinderen hebben ze zich in slaap laten sussen, door krantenkoppen, door een minister-president die Nederland wil “teruggeven aan de Nederlanders”, door een politiemacht die alleen fouilleert in zwarte wijken en door de illusies van veiligheid die de politiek keer op keer opwerpt.

  Het is fijn om te geloven dat het altijd de buitenlander is die problemen veroorzaakt en dat je daarom niet op je hoede hoeft te zijn voor anderen. Dat gaat goed gedurende 364 dagen, maar als dag 365 de negende april van 2011 is en je met je kinderen in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn loopt, maken alle voorgaande dagen weinig meer uit.”

  http://www.nrcnext.nl/blog/2011/04/12/de-ramp-in-alphen-is-juist-heel-begrijpelijk/#more-69710

  Anton Abraham slaat met zijn bovenstaande column de spijker op z’n kop. Ik heb er niet veel aan toe te voegen behalve dat ik blij ben dat er nog mensen zoals Anton Abraham rondlopen in NL. Dat stemt me nog een beetje positief m.b.t. de toekomst van dit land want ik wil er niet aan denken in wat voor erge toestanden NL terecht zal komen als het PVV tuig de macht in handen krijgt.
  Bovenstaande column verdient naar mijn mening plaatsing op de voorpagina van krapuul.nl

 14. Kijk maar naar Opsporing Verzocht, hoor je mensen vaak zeggen.

  Terwijl je daar eigenlijk alleen maar uit kunt concluderen dat een bepaalde groep verdachten kennelijk moeilijker op te sporen is. Blijkt echt heeeeeel moeilijk uit te leggen dat er maar één maat voor het aantal delicten is, namelijk het aantal delicten. (En dus ook niet het aantal verdachten of het percentage gedetineerden met een kleurtje.)

  Criminololologen zouden er waarschijnlijk zelfs goudgeld voor over hebben als iemand een direct verband tussen criminaliteit en Opsporing Verzocht zou kunnen leggen. Maar dat gaat dus never nooit niet lukken. 😛

 15. Dit zouden mijn volgende tweets geweest hebben kunnen moeten zullen zijn geworden:

  “Quiz Time! a bit like latex paint. Pharmacist was geen sexbedrijf! :S Verschil en NEE!”
  “Zo, mijn buro zitten met een leugenaar, dronkelap & Looking good! I knew that!”
  “Belangrijk is: duidelijk maken : aanhang dol op of zo. 😛 😛 De enige soort sport dus?”
  “We gaan Geert en over mijn buro zitten met 21,7% : Kiezers in dag vergist tip 4 non-Dutch speaking ppl in?”

  Okee, het werkt iets beter als je vaak of voornamelijk in het Engels twittert, maar evenzo wel grappig: http://yes.thatcan.be/my/next/tweet/

 16. Het Spook Kamerlid:

  ” Op de foto zit hij nog in zijn Tweede Kamerzetel, maar HP /De Tijd heeft ontdekt dat Eric Lucassen (de brievenbusplasser) een spook-Kamerlid is. ‘Al eens eerder zagen we hem ’s ochtends om een uur of half elf binnenkomen. Met een goed gevulde aktetas in de rechterhand, sjokkend door de gangen. Hij passeert de zaaltjes van de commissievergaderingen, kijkt her en der naar binnen. Vlak bij het Kamerrestaurant houdt hij stil, draait hij zich om en loopt dan terug. Kan hij de zaal niet vinden waar hij geacht wordt te zijn, zoekt hij bekenden? Weer kijkt hij overal naar binnen, maar na een tijdje loopt hij door. Terug naar de roltrappen. Even later zien we hem door de hal lopen, naar de uitgang, en het Tweede Kamergebouw verlaten. Uren later komen we hem weer tegen en zijn we getuige van hetzelfde ritueel.’

  Bron: HP/deTijd niet online maar in de kiosk “

 17. Heel fijn dat Krapuul weer springlevend is!! Dank u allen!!

  Even off-topic: Afgelopen dag 10 jaar geleden ging ik dood. Feestje dus. Feest mede!
  http://goo.gl/nlckg

  Als het mag, voor een keer 😳

  Joey

 18. Jacqueline Schreef:

  Krisztina Wilders werkt tegenwoordig bij een Amerikaanse multinational voor medische apparatuur en woont in Den Haag.

  Pfizer toch? (Goh, een joods-amerikaanse firma. 😛 )
  .

  Het lijkt mij persoonlijk geen sprookjeshuwelijk maar eerder een spook huwelijk

  Voorzover ik weet zit ze de helft van de tijd in het buitenland. Is dus bv heel goed in staat om geld voor haar man te innen.

Reacties zijn gesloten.