Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit.

Wil je dat echt zeker weten dan moet je een bericht op het Open Podium schrijven.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

49 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Het Energiecollectief van de Consumentenbond (met een heleboel gebruikers tegelijk één contract afsluiten omdat energiebedrijven nu eenmaal graag grote klanten binnenhalen en dan flink korting geven) begint na de wat trage start van gisteren inmiddels lekker op gang te komen.

  Tot 12 mei kun je je nog vrijblijvend inschrijven: http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/woning/energieleveranciers/extra/energiecollectief/

  (iets voor de Consumentenbond is toch geen spam, hè? 😉 Of misschien een stukje over doen?)

 2. ad3: trouwens leuk om te zien hoe twee maatschappijen de laatste paar uur keihard tegen elkaar zitten op te bieden. Maar ja, je zal ook maar even in één klap bijna 37.000 nieuwe klanten binnenhalen. :mrgeeen:

 3. Japan schrapt de plannen om in 2030 voor de helft in de energiebehoefte van het land te voorzien door middel van kernenergie. In plaats daarvan gaat het land zich richten op duurzame energiebronnen zoals zonne-energie.

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/443108/1/1/50/japan-schrapt-plannen-kernenergie.html

  (en Maxime Verhagen wil ondertussen nog steeds zo snel mogelijk de vergunningen voor twee nieuwe kerncentrales rondkrijgen zodat een volgend kabinet ze niet meer kan terugdraaien)

 4. Op Twitter wordt gemeld dat Spits woensdagochtend verhaal heeft dat op fractiekamer PVV een oranje-blanje-bleu-vlag hangt (oranje-wit-blauw). De vlag, symbool van de VOC-mentaliteit, werd ook gebruikt door de NSB en werd na de oorlog verboden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Prinsenvlag
  Daaruit: In de jaren ’30 van de 20e eeuw, kiezen de aanhangers van de NSB radicaal voor het oranje-blanje-bleu van de Prinsenvlag. Koningin Wilhelmina ondertekent in 1937, mede als signaal in de richting van de NSB, een Koninklijk Besluit waarmee de kleuren rood-wit-blauw worden vastgesteld als de kleuren van de Nederlandse vlag. Vandaag wordt de Prinsenvlag veelal als symbool gebruikt van de Groot-Nederlandse en de Heel-Nederlandse gezinden en is populair bij extreem-rechtse bewegingen als de Nationalistische Volks Beweging.

 5. Aanvulling #12: Zie ook Grootnederlandisme (Wikipedia), o.m.: Op 12 mei 2008 liet Geert Wilders (PVV) in De Telegraaf weten dat hij een fusie van Nederland en Vlaanderen wel ziet zitten. Als voordelen noemt hij de haven van Antwerpen, het goede schoolsysteem in Vlaanderen, een extra luchthaven, verbeterende werkgelegenheid en lagere belastingen. Wilders stelt dan ook voor, als navolging van eerdere peilingen, referenda te houden in zowel Nederland als Vlaanderen over de fusie. Hij is niet van plan zo’n fusie aan de Vlamingen op te leggen, maar zegt dat Balkenende over dit onderwerp met zijn Vlaamse collega’s moet gaan praten.[5] Balkenende reageerde hierop door te zeggen dat het “lot van België niet aan ons is”.[6] Vanuit Vlaamse hoek reageerde Luc van der Kelen met de woorden dat hij blij was dat de Vlamingen welkom zijn, maar een fusie niet ziet zitten.[7] Het Vlaams Belang zei het pleidooi van Wilders te steunen, hoewel een onafhankelijk Vlaanderen de hoogste prioriteit heeft, zien ze de Federatie der Nederlanden als een logisch en wenselijk vervolg hiervan.[8] Yves Leterme reageerde op 13 juni 2008 in de Volkskrant met de woorden dat een fusie tussen België en Nederland ‘sciencefiction’ is en dat Wilders te simplistisch denkt over de Belgische crisis. Leterme sprak wel zijn steun uit voor een verdere samenwerking in Benelux-verband, ook wilde hij een nauwere samenwerking met Noordrijn-Westfalen.[9] Op 7 juli kwam Wilders, samen met Martin Bosma, in de NRC met een vervolgstuk waarin hij duidelijk maakt dat we nu moeten handelen omdat “het met de kunstmatige staat aan onze zuidgrens snel is gedaan.” Wederom laat hij de gezamenlijke geschiedenis terugkomen en maakt hij duidelijk dat hij het volk wil raadplegen voordat er werkelijk stappen worden ondernomen. Aan het einde zegt Wilders: “Nederland moet de Vlaamse Leeuw aan de borst drukken. En zeggen: welkom thuis, we zijn je nooit vergeten.”[10]

 6. @ Karel:
  Uit het artikel: “het zou volgens de PVV-man “een mooi gebaar van vriendschap zijn als Nederland Israël kan helpen om deze fantastische spoorlijn te voltooien””
  Weet de PVV-man niet dat Nederland al via de EU geholpen heeft om een burger luchthaven in de Gaza strook aan te leggen, die vervolgens 2 jaar na in gebruikname door Israel vernield werd en sindsdien door de Israelische luchtmacht regelmatig gebombadeerd wordt?
  En nu moeten we opeens de andere partij in dit conflict gaan helpen? Laat Israel en de Palestijnse gebieden eerst maar eens hun conflict oplossen, dan is het weer tijd voor (op-)bouw werkzaamheden.

 7. Wat je kiest dat krijg je!

  Praktisch geen PVV standpunten…En toch vreest men de toekomst zolang de PVV ‘heerst’ (hahahaha): “En met de PVV aan het bewind, vrees ik de komende jaren het ergste.”

  Die ‘ingehuurde clown in een winkelcentrum.’…ja, die kennen we!

  http://goo.gl/LVKIj

 8. Nu er niets nieuws meer valt te verzinnen over halal-eten in overheidsgebouwen, heeft de PVV de aanval ingezet op vegetarisch eten. Het is toch immers schan-dá-lig dat Den Haag in navolging van Amsterdam overweegt een EatGreen-dag in te voeren en dat 30 tot 40% van de maaltijden die in het bedrijfsrestaurant van het Ministerie van EL&I worden verkocht vegetarisch zijn. Niks groen, kiloknallers uit megastallen zul je vreten!

  Staatssecretaris Bleeker heft inmiddels geantwoord dat hij niet van plan is in te grijpen en dat er sprake is van een vraaggestuurd aanbod.

  http://vroegevogels.vara.nl/nieuws-item.168.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=357170&tx_ttnews%5BbackPid%5D=123

 9. Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos is geschokt! De Rotterdamse haven wil klimaatneutraal worden en dat blijkt geld te kosten! Dus weg met dat klimaatgedoe, bouw van dat geld maar liever een Derde Maasvlakte!

  Dat het klimaatneutraal maken van de haven óók een heleboel werkgelegenheid oplevert en dat we volgens vele deskundigen helemaal geen Derde Maasvlakte nodig hebben, doet er kennelijk niet toe. 😛

  http://www.transport-online.nl/site/nieuws-spoorluchtzee/index.php?news=1443
  http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/04/22/aanleg-derde-maasvlakte-niet-nodig

 10. De Amerikaanse zangeres Amanda Palmer, die in iedere stad waar ze optreedt altijd een gratis miniconcert “zomaar ergens op straat” geeft, werd vandaag tijdens dit optreden door de Amsterdamse politie afgevoerd. Niet vanweg haar zingen of haar ukelele, maar…. vanwege het openbaar drinken van een blikje bier.

  Amsterdam, culturele hoofdstad van Nergenshuizen. 😛

  Palmer (vorig jaar bij de Boston Music Awards nog artiest van het jaar) is overigens getrouwd met de voor velen niet onbekende schrijver Neil Gaiman.

 11. Michael Blok bij Joop: In de afgelopen weken hebben Geert Wilders en zijn PVV voorgoed afgedaan als vermeende voorvechters van het vrije woord. De ene na de andere lezing of popconcert werd gecensureerd, oprechte critici wordt verweten op te roepen tot politieke moord, en in Canada werden afgelopen maandag zelfs de aantekeningen van een journalist afgepakt toen Wilders daar een speech wilde geven. Als CDA en VVD Wilders wilden matigen met kabinetsdeelname dan is dat niet gelukt. Maar ook de koers waar Femke Halsema GroenLinks op zette is failliet. http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/halsema_in_haar_hemd_of_voetballen_met_een_leeuw/

  Edit Keira: staat er op.

 12. En dit zouden meer mensen moeten doen! “Fuk-of Stassen, hou je schreeuwerige kop!”

  Toekomstig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen heeft geen trek in wat hij “Haagse spelletjes” noemt. “Ik ga niet vier jaar lang reageren op elke mening en opvatting van de PVV.

  http://goo.gl/k6JFb

 13. @44 Toch een heel genuanceerde column.
  De PvdA is een seculiere partij vanuit de vooronderstelling dat ook gelovigen seculier kunnen zijn. De aangehaalde voorbeelden vallen daar nu eenmaal niet tussen. Niet diegenen worden gecensureerd, maar om onbegrijpelijke redenen iemand die er een column over schrijft.

 14. Niets uit de column is reden tot censuur. Gewoon iemand die opkomt voor de beginselen van de PvdA en de discussie aan wil.

  Je mag vinden dat:

  De autochtoon superieur is aan de allochtoon
  De moslim superieur is aan de niet-moslim
  De gelovige recht heeft op meer rechten dan de ongelovige uit vrijheid van religie
  Je je kind mag verstoten als die homo blijkt
  Je met de koran geen beginselprogramma nodig hebt

  alleen of je dan een functie binnen de PvdA zou moeten bekleden is een tweede.

 15. …maar ik geloof wel, dat de schrijver een vertekend (te negatief) beeld van de actuele situatie heeft, maar dat geldt voor ons Europeanen net zo… Wie weet er nou wat er in Canada allemaal gebeurd?
  😉

 16. Ja, maar een waardeloos geïnformeerd persoon, die ondanks dat gelukkig wel uitdrukkelijk afstand neemt van de uitlatingen van “die ander”…
  :mrgreen:

 17. http://weblogs.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/05/14/in-2030-zijn-alle-strafbare-feiten-op/
  “‘Het paradijs is nabij, geen twijfel over mogelijk. Als de trend doorzet dan kan over krap twintig jaar de laatste strafrechter het licht uitdoen.”‘
  Maar het adder onder het gras: “‘Of zien we de eerste tekenen van de grootscheepse overname van het strafrecht door het bestuursrecht? Denk aan de opmars van de burgemeester met zijn gebiedsverboden en huisuitzettingen. De belastinginspecteur met zijn parkeerheffingen. En aan al die ‘bijzondere opsporingsambtenaren’ en Autoriteiten die steeds vaker boetes mogen opleggen? Dan verschuift het strafbedrijf slechts één deurtje, naar de bestuursrechter.”‘

  Zo ziet een politiestaat eruit temeer als die bestuursrechter beslist over door de bijstands, uwv, belastingen, zorgverzekerings, woningcorporatie, buurtcoach, parkeerbeheer, organisatie, gebouw, disco, buurt, beveiliging en weet ik wat al niet meer, -stasi aangebrachte strafzaken. De nattedroom van rechs. 😡

 18. Ik kan al een dag of 2 geen reactie verzenden
  er staat bij mij ” smilies? ” direct onder reageer
  kan iemand dit uiteggen?

 19. @ katja:
  Bij mij is er ook iets veranderd. De inlogbalk bovenaan is er niet meer maar ben wel gewoon ingelogt. Daarvoor in de plaats is er helemaal onderaan de pagina een inloglink gekomen dus probeer die eens. Die smilies zijn nu een apart venstertje van google die verschijnt als je op smilies? klikt. De volledige tekstverzie copypasten geeft je smilie weer in je comment. Ben zelf een digibeet dus pin me niet vast op dit antwoord op jouw vraag.

 20. In het reactie schermpje staat volgens mij alleen “inloggen” als inloggen verplicht is om te reageren. Als inloggen niet verplicht is (die verplichting staat hier meestal uit) dan kun je zelf je naam en email invullen, of je kunt inderdaad inloggen, middels het “inloggen” linkje onder aan de pagina. Het woordje “smilies” was gewoon extra en heeft verder niks weggehaald. Ik heb het even nu weggehaald om te zien of dat iets tegenhield of zo maar ik zie geen verschil.

 21. #65 jvdheuvel

  Dank,het verzenden lukte me weer, ”smilies?” in blauw stond onder ipv bovenaan aan, geen idee hoe dat werkt …. voor mij zit daar iets van toveren (smiley ) in, zijn de emoticons zelf weggehaald?

Reacties zijn gesloten.