Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven.

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

60 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Misbruiki PGB: ‘Iedere malloot kan een zorginstelling opstarten’ en ‘Allochtonen maken nu relatief weinig gebruik van het pgb, maar het is wel een keihard groeiende groep. Gezien de kleur van het kabinet en de PVV is dat misschien wel één van de redenen om juist hier het mes in te zetten.’ Uitvoerig verhaal over schemergebied van zorghandel en wie de dupe zullen worden van afschaffing voor 90% van cliënten van persoonsgebonden budget: http://www.depers.nl/binnenland/572491/Ik-ben-helemaal-flabbergasted.html

 2. Geen Stijl: Ex-liberale VVD HAAT netneutraliteit: ‘De VVD is er klaar mee. Met liberalisme. Behalve voor de SGP buigt de VVD nu ook voor KPN. De partij de die naam ‘liberaal’ niet waardig is, komt met een voorstel om netneutraliteit in Nederland kapot te maken. Zodat telecomboeren als KPN hun woekerwinsten kunnen maken op het extra belasten van speciale internetdiensten’. Plus: ‘Het voorstel van de VVD komt van semi-lekkerding Afke Schaart. Die voor haar functie als kamerlid werkzaam was als lobbyiste bij KPN. Hetgeen knap onthuld is door onze nieuwste stagiaire Bas Paternotte bij uitprintblog HP/DeTijd. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/06/exliberale_vvd_haat_netneutral.html

 3. Die laatste site moet je een beetje met een korrel zout nemen want dat zijn letterlijke koranverbranders. Zelf gezien.

 4. Wilders 1 juni 2011: een allerlaatste woord van zijn mentor: Johan de Witt -> http://bit.ly/m91UTz

  Citaat: “Ik vind u een narcistische fop-parlementariër die nog niet volwassen en rijp genoeg is om in de volle verantwoordelijkheid de vrijheden te benutten waarvoor eerdere Nederlanders hun leven gegeven hebben.”

 5. “AIVD infiltreert extreem linkse harde kern” kopt de Telegraaf vandaag met chocoladeletters zag ik net bij de pomp.
  Ik weet wel, ’t is de Telegraaf maar ze zouden zich eens druk maken om extreemrechts dat intussen met zeer uitgekiende grundligkeit ons mooie landje aan ’t slopen is.

 6. Steun? Kwijtschelding?
  Laat me niet lachen”, zal de puberale Graaiende Grinnikslang, tevens Slechtste-pm-van-nl-ooit, met zijn donkerbruine en gitzwarte steunpliaren antwoorden…

  Tentenkampen en de ondergang van de EU. Rob de Wijk in Trouw:

  Het gebrek aan solidariteit is ook voor de Amerikaanse politicoloog Henry Farrell en zijn Australische collega John Quiggin (in het blad Foreign Affairs) een belangrijk thema. Zij voorspellen dat door dogmatisch bezuinigen de Europese economieën onherstelbaar beschadigd zullen worden. Met Nobelprijswinnaar Paul Krugman van de New York Times, menen zij dat een combinatie van kwijtschelding van schulden en hulp van rijke aan arme lidstaten de enige oplossing is. Maar dit wordt door het politieke klimaat in Europa (‘geen cent naar spilzieke Grieken’) steeds lastiger.

  http://goo.gl/8lvlI

 7. “‘Beslag leggen op dure togatijd – en u zult zoveel mogelijk wegblijven.

  Dat 1.000 euro procesrisico juist onrechtmatig en onbehoorlijk gedrag bevordert, onder meer van de overheid. De nationale ombudsman constateert nu al dat de overheid pas zichzelf controleert als de burger bezwaar aantekent. Veel overheidsbeslissingen komen uit een computer, nietwaar. Wie corrigeert dat, als een bezwaarschrift 1.000 euro kan kosten? Wie in dat bouwwerk een zo hoge drempel legt, knevelt de burger, moedigt wanbetalers aan en biedt overheden vrij spel. Eigenrichting is dan een stuk goedkoper.”‘ Zie: http://weblogs.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/06/04/de-rechter-krijgt-een-slot-op-de-deur/

  En een advocatenkantoor levert ook al “Rechtshulp op Maat”. Inderdaad, eigenrichting is niet alleen goedkoper maar het enige “recht” dat overblijft. 😡

 8. Peter Breedveld fileert in Factsheet (Frontaal Naakt) de misleidende berichtgeving van ‘moslimjager Carel Brendel’ http://www.frontaalnaakt.nl/archives/factcheck.html, inclusief illustratieve tweet van Eshan Jami: http://twitter.com/#!/EhsanJami1985/status “Daar hoor je Brendel en de rest van de Holmangroep niet over. Radicale, extremistische uitspraken van PVV’ers, VVD’ers en SGP’ers worden door hen, al voordat de daders hun zin hebben afgemaakt, ijverig kapotgenuanceerd en gebagatelliseerd. Moslims worden daarentegen tot in lengte van dagen achtervolgd met de dingen die ze er als jong heethoofd eens hebben uitgeflapt en zelfs met uitspraken die ze nooit hebben gedaan. Een moslim is nou eenmaal schuldig totdat het tegendeel is bewezen, en dan nog: taqiyya!/76685609862828032

 9. Hans Goslinga in Trouw: ‘In de waarheid van Wilders valt niet te leven’: http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/2441059/2011/06/04/In-de-waarheid-van-Wilders-valt-niet-te-leven.dhtml
  De Amerikaanse natuurkundige Samuel Morse(1791-1872) is hier bekend als de uitvinder van de telegraaf en de Morsecode. Vermoedelijk is minder bekend dat hij in zijn land een fervent voorvechter was van een immigratiestop voor mensen uit katholieke landen.
  Morse beschouwde het katholicisme niet alleen als een religie, maar ook als een politieke ideologie, het papisme dat er in zijn visie op uit was op slinkse wijze mensen te onderwerpen aan Rome en Amerika in zijn greep te krijgen. De regering moest dan ook snel een eind maken aan de immigratie van katholieken, in die tijd vooral Ieren en Duitsers.
  Nadat hij uitlegt dat die opvatting ook heel lang in Nederland vanzelfsprekend werd gevonden, en dat intussen de kloof tussen protestantisme en papisme is gedicht, besluit hij:
  De noemer onder deze veranderingen is een relativering van de eigen waarheid. Dat is het wezenlijke verschil met Geert Wilders, die van zijn waarheid geheel en al vervuld is en dat pathetisch onder woorden brengt. Maar de PVV-politicus zal wel begrijpen dat als Samuel Morse destijds zijn zin had gekregen, hij met zijn katholieke achtergrond Amerika nu niet was binnengekomen.

 10. Hoe kan het CDA weer opkrabbelen?

  “We moeten niet te veel mee gaan in de heersende liberale opvattingen. Neem de huidige mode van de kenniseconomie. Er dreigt een kloof tussen hoog- en laagopgeleiden. Terwijl de loodgieter en de verpleegster net zo belangrijk zijn voor de economie. Lager opgeleiden voelen zich niet meer vertegenwoordigd. Het CDA moet zorgen dat zij zich weer in de partij herkennen.”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2441440/2011/06/04/De-angst-regeerde-het-CDA-lag-in-puin.dhtml

 11. De Zorg

  Ziekenhuizen hebben nauwelijks behoefte aan private investeerders. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Berenschot naar de strategie van 21 ziekenhuizen.

  ‘Ziekenhuizen kunnen dankzij de garanties van de staat relatief goedkoop lenen bij banken. Dat is voordeliger dan rendementsgeld betalen aan private partijen.’

  En nu eens zien of de vvd de commercie via een andere aanpak door de strot van de ziekenhuizen gaat duwen, zoals ook reageerder Tjark insinueert:

  “conclusie: de overheid moet ophouden de ziekenhuizen garanties te geven, om de financiële wereld in de gelegenheid te stellen haar winstbejag ook in deze sector tot gelding te brengen.”

  We wachten af…

  http://goo.gl/QgrQi

 12. Gevaarlijke ontwikkelingen…

  TMG vindt dat de minister bij de presentatie van het mediabeleid van het kabinet Rutte eind deze week met een duidelijke omschrijving moet komen van de publieke taak en missie van de omroepen.

  De ‘ongebreidelde digitale expansie van de publieken’ schaadt volgens TMG de pluriformiteit van het mediastelsel.

  Oftewel: hoe de Telegraaf zich nu duidelijk zichtbaar gaat bemoeien met de politiek.

  http://goo.gl/DdQkx

 13. Fijn te weten dat er nog weldenkende dwarsliggers zijn die onvoorwaardelijke steun verdienen.
  Tegen boeven als Bleker die onder onze kont vandaan de natuur wil verkwanselen aan golfers en projectontwikkelaars.

  STEUN DAS & BOOM!

  http://goo.gl/0ekf4

 14. Fatima Elatik, “de flamboyante stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost”, verdient eindelijk weleens wat steun tegenover de sneercampagnes onder leiding van Jules Paradijs van de Krant van Wakker Nederland, waarbij werkelijk alles uit de kast wordt getrokken om haar in diskrediet te brengen.. Peter Breedveld zet in Frontaal Naakt wat feiten op een rijtje.
  Misschien kan iemand met meer achtergrondkennis hier meer mee doen?

 15. Toine Spapens beaamt in de Volkskrant dat de wietpas-plannen iets tegenstrijdigs in zich hebben (“Waarom het gedoogbeleid (deels) gaan terugdraaien, terwijl anderen nu eindelijk beginnen te vinden dat er wel wat inzit?”), maar: “De wietpas is dan ook vooral een poging om de scheve verdeling in de (West-)Europese handelsmarkt voor verdovende middelen weer (enigszins) recht te trekken. Wanneer je niet meer bij een coffeeshop terecht kunt, heeft het immers weinig zin meer om al die kilometers te rijden: een illegale dealer heb je thuis om de hoek ook.”
  Hè? Begrijp ik nou goed dat de Europese medespelers ook een booming cannabis-business op touw willen zetten? Er moest natuurlijk een economisch belang achter zitten…
  (http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/8654/Gedogen_in_je_eentje_is_niet_zinnig)

 16. Van hoog tot niets. Het Bruine Gif dat sluipt en kruipt!

  Volkskrant:

  “Het kabinet-Rutte zet zich niet in voor de emancipatie van etnische minderheden. Dat is een breuk met het verleden: het vorige kabinet plaatste de emancipatie van minderheden nog hoog op de agenda.”

  “Het laat zich raden dat het de PVV is die bij deze koerswijziging achter het roer stond.”

  http://goo.gl/0dqn3

 17. http://nos.nl/artikel/247198-fel-debat-over-bezuinigingen-zorg.html

  Rutte belooft dat de gemeenten en de zorginstellingen het allemaal gaan regelen.

  Afgelopen week in het gemeente katern van een regionaal krantje de volgende geruststellende advertentie:

  +++++++++++

  WMO raad Veghel
  Heeft u ideeën wat de gemeente voor u zou kunnen doen? Laat ons weten.

  +++++++++++

  Die hebben dus geen idee wat voor shit er op hun af komt.

  Je zou toch zeggen dat de gemeenten op deze reactie van de MP zich moeten gaan afvragen “huh? wij? wat gaan we allemaal doen? en wanneer? en voor wie? en met wat voor budget?”

  Daar komen straks 112.000 mensen met allemaal specifieke zorgvragen aan de gemeente loketjes.

  En 1000-en zorgmedewerkers aan een ander loketje voor een uitkering.

  ———

  En dan die voorspelbare reactie op het inmiddels beruchte interview, u heeft beloofd dat het PGB niet zou worden aangepakt “We schaffen het PGB ook niet af” nee, duh voor 90% ………..

 18. @#34 / 35 – Uit dat artikel : ” Zo ben ik nog altijd niet uitverbaasd over het financiële debacle rond het muziekcentrum MuzyQ, waar Elatik de schuld van kreeg. MuzyQ was echter een erfenis van het wanbeleid van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, van vóórdat dit stadsdeel fuseerde met Zeeburg.”

  Wakker Nederland hangt mevrouw maar weer eens op: http://www.telegraaf.nl/binnenland/10008083/__Miskleun_Stadsdeel_Oost__.html?p=24,1

  Nog effe en ze krijgt het hele begrotingstekort op haar boterham.

 19. @ Kaaskop:

  Ik zie de wetenschapswereld in dit geval toch een dansje doen. Stivoro staat daar namelijk behoorlijk slecht aangeschreven wegens het erg selectief doorgeven van onderzoek over (mee)roken (alle info die het ministerie krijgt loopt eerst via Stivoro) en nogal diep in de broekzak zitten van farmaceutische bedrijven als GlaxoSmithKline die heeeeeeeeel veel geld verdienen met hun antirookpilletjes.

  Daarnaast zijn er de laatste jaren nogal wat door Stivoro bejubelde onderzoeken in de prullenbak verdwenen wegens onondebouwbaarheid, conclusies trekken aan de hand van nogal eigenaardige rekenmethodes, “junk science” en ordinaire wetenschapsfraude. Dan loop je natuurlijk op een bepaald moment het risico dat iemand er geen geld meer wil instoppen.

  Maar goed, als een kabinet op 100000000 dingen bezuinigt, zal er altijd wel een bezuinigingetje bij zitten dat terecht is. 😛

 20. Of een indiaan.. 🙂 (sorry, hoor dit heb ik alleen voor de gezelligheid opgeschreven).

 21. jvdheuvel rooksignaalde:

  Ik moet zeggen dat ik dit ook wel een goeie maatregel vind van het kabinet, eerlijk is eerlijk.

  Zie je wel, we zijn best wel objectief hier. :mrgreen:

  UGH! 🙂

 22. Sssssst, daar mogen journalisten niet over praten!

  Een blik op de deelnemerslijst zegt voldoende wie er aan de touwtjes trekken

 23. Helaas ben ik onlangs lid geworden van de Illuminati, dus ik mocht niet naar de conferentie.
  Hoewel, maakt niks uit, we hebben er natuurlijk afluisterapparatuur staan. 😈

 24. Ons staatshoofd is van de partij. Onze zeer capabele minister van BZ is van de partij. Het lijkt mij dat de niet bruine partijen toch wel recht hebben op de notulen om te beoordelen of Bea haar staatsrechtelijke boekje niet te buiten is gegaan. Ze zit er vast niet alleen omdat haar vader met deze hele kongsi van de geldadel is begonnen. Aandeeltjes Shell helpen ook en wie weet heeft ze wel meer invloed dan alleen lintjes knippen en zwaaien op Koninginnedag, al dan niet naar de heer Lensink. Onze minister van BZ gaat vast niet vertellen hoe je een helikopter terug krijgt uit Libië. Kortom, kamerleden en journalisten, duik bovenop het dossier Bilderberg!

Reacties zijn gesloten.